Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η Σιωπή μας ο χρυσός τους

 
Ένα μίνι ντοκυμαντέρ που όλοι πρέπει να δούμε


Ο Δίκαιος αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής,της Θεσ/νίκης και όλων όσων αντιλαμβάνονται το μέγεθος αυτού του ανθρωπιστικού και περιβαλλοντικού εγκλήματος εμπλουτίζεται με αυτό το πολύ καλό και εμπεριστατωμένο ντοκυμαντέρ.

Ο Γιωργος Αυγερόπουλος βασικός συντελεστής του Εξάντα επίσης προετοιμάζει ένα ντοκυμαντέρ για τα μεταλλεία χρυσού,τις αποικιοκρατικές συμβάσεις που συνάπτουν κράτη με μεγάλες πολυεθνικές μεταλλευτικές εταιρίες.
Στην περίπτωση της Ελλάδας απλώς σαν ένα επιπρόσθετο επιχείρημα αναφέρουμε ότι το κομπραδόρικο κράτος έδωσε για πλήρη εκμετάλλευση κοιτάσματα χαλκού και χρυσού αξίας 12 δις ευρώ μόλις για 11 εκατομμύρια ευρώ με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού "περιβάλλοντος" υπηρέτη των Ιμπεριαλιστών Παπακωσταντίνου.
Φυσικά το επιχείρημα αυτό δεν είναι το βασικό,δηλαδή ακόμη και μεταλλευτικά δικαιώματα να ζητούσε το κράτος,ακόμη και μεγαλύτερη ταρίφα και να έβαζε στα κοιτάσματα αυτά  δεν θα ομόρφαινε το έγκλημα. 
Απλώς επισημαίνεται ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η πλήρης παραρτημοποίηση της Ελληνικής οικονομίας στο μεγάλο Ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο.

Όπως και να έχει αυτή η πολιτική καταστρέφει το περιβάλλον και τις ζωές των ανθρώπων για να υπηρετήσει τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών.Αυτή είναι η ουσία και για αυτό τον λόγο ο λαός εχει απαντήσει μαζικά και ανυποχώρητα με τους αγώνες του.
Το έγκλημα μπορεί να σταματήσει ακόμη και αν έχει ξεκινήσει.

Δεν θα σας αφήσουμε να μετατρέψετε την γή μας σε ένα χρυσό τάφο,θέλουμε τα δάση τη γή και το νερό μας για εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: