Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Λίστα Λαγκαρντ: «Ποιανών η δικαιοσύνη το δίκιο θα δικάσει;»




Άμεση ήτανε η αντίδραση της «ελληνικής δικαιοσύνης», μόλις δημοσιοποιήθηκε η λίστα Λαγκάρντ (ή ένα μέρος της;): εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη. Το πολιτικό θέατρο του παραλόγου, που παίζεται μπροστά στα μάτια του λαού εδώ και μήνες, προσφέρεται για να βγάλουμε κάποια πολιτικά συμπεράσματα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.





Ζούμε σε μία χώρα, όπου μια ξένη ιμπεριαλιστική εταιρία (Siemens), χρημάτιζε το πολιτικό προσωπικό ώστε να πετυχαίνει ευνοϊκά συμβόλαια στο δημόσιο (το γνωστό «κακό δημόσιο»…), σε μία χώρα όπου υπερτιμολογούνται οι πολεμικοί και στρατιωτικοί εξοπλισμοί –μέχρι που κάποια υποβρύχια γέρνουν!
Ζούμε σε μία χώρα, όπου ξένες μυστικές υπηρεσίες του ιμπεριαλισμού (και συγκεκριμένα η CIA), εκτός από τους «τρομοκράτες», δηλαδή το λαϊκό κίνημα, παρακολουθούσαν τον πρωθυπουργό της χώρας, έχοντας εγκαταστήσει κοριό στο δίκτυο «γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας» (Vodafone), από το κτήριο της Αμερικάνικης πρεσβείας!
Ζούμε σε μία χώρα, όπου για να «σκάσει» το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, όπου ένας μητροπολίτης με σχέσεις με την ιμπεριαλιστική Ρωσία (βλέπε και ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας για τον Εφραίμ), αγόρασε μία λίμνη από το κράτος και την έβαλε στην ιδιοκτησία της μονής, έπρεπε να συνάψει η χώρα γεωστρατηγική συμφωνία στον τομέα της ενέργειας: τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Το πρώτο πράγμα που έκανε η επόμενη κυβέρνηση, η οποία κέρδισε τις εκλογές με μεγάλη βοήθεια από το σκάνδαλο Βατοπεδίου, ήτανε να ακυρώσει τη συμφωνία για τον αγωγό.
 Ζούμε σε μία χώρα όπου ο υπουργός εθνικής άμυνας στέλνει τον ηγέτη του ΡΚΚ στην πρεσβεία μας στο… Ναϊρόμπι, για τον δώσει πακέτο στους Τούρκους. Όπου υπουργός της κυβέρνησης δηλώνει ότι ψήφισε τον πιο κρίσιμο νόμο των τελευταίων 40 ετών, ο οποίος εκχώρησε και τυπικά την εθνική κυριαρχία(sic) χωρίς καν να τον διαβάσει. Όπου ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός οικονομικών, χάσανε(!) το φλασάκι με τα ονόματα των καταθετών στο εξωτερικό – και δεν κάνανε ούτε ένα «κόπι-πέιστ»…

Πρέπει λοιπόν, να αναρωτηθούμε «γιατί συμβαίνουν όλα αυτά» -και άλλα τόσα που ξέχασα να αναφέρω. Γιατί, πρώτον, η χώρα είναι εξαρτημένη στον ιμπεριαλισμό, που σημαίνει ότι κάθε οικονομική-διοικητική λειτουργία του κράτους, σχετίζεται με τα κέρδη των ιμπεριαλιστών. Είτε αυτή η λειτουργία αφορά την «αγορά», είτε το κράτος, είτε-στην περίπτωση μας- το παρακράτος.
Δεύτερον, συμβαίνουν όλα αυτά, γιατί οι αντιθέσεις αυτές έχουν παροξυνθεί και χτυπούν κόκκινο, γιατί η μία μερίδα του ιμπεριαλισμού μαχαιρώνει την άλλη πίσω από την πλάτη. Γιατί και μέσα στην ίδια την αστική τάξη ο ανταγωνισμός είναι λυσσασμένος: μερίδες της αστικής τάξης, προσδεδεμένες στον τάδε ιμπεριαλιστή καταστρέφονται από το «κούρεμα», από την κλοπή των αποθεματικών και το «ξεφόρτωμα των τοξικών ομολόγων», ενώ άλλες ελπίζουν να μπούνε στο τρένο της «ανάπτυξης» του εργασιακού μεσαίωνα, αλλά και των νέων ευρωπαϊκών πακέτων που ετοιμάζονται να μασουλήσουν, βεβαίως, βεβαίως. Τράπεζες, βιομήχανοι, μεγαλοεργολάβοι, εφοπλιστές, βλέπουν την «κρίση ως ευκαιρία». Ευκαιρία να πληρώσει ο ανταγωνιστής και να μείνουν με το μονοπώλιο. Ευκαιρία να αγοράσουν τα φιλέτα όσο-όσο.
Τέλος, τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κράτη, μπροστά στα μάτια όλων, κατασκευάζουν αριθμούς, υποβαθμίζουν οικονομίες, ρίχνουν και ανεβάζουν κυβερνήσεις. Πίσω από τα μάτια μας, θα «κωλώσουν» να χρησιμοποιήσουν τις κάθε λογής υπηρεσίες τους, δημοσιογράφους, αστυνόμους, δικαστικούς, ώστε να πλήξουν τον εχθρό και να εξασφαλίσουν τον πολιτικό έλεγχο στη χώρα;
Με αυτή την έννοια, οι κάθε λογής Τσοχατζόπουλοι και… σία,  έχουν  δίκιο, ότι «οι διώξεις τους είναι πολιτικές»: αποσκοπούν τον πολιτικό έλεγχο της χώρας! Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τι είδους «δικαιοσύνη» και «κάθαρση» μπορεί να υπάρξει; 



Τι έχει λοιπόν να πει, η επίσημη Αριστερά μας, και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, για όλα αυτά; «Να αποδοθεί δικαιοσύνη, να έρθει το θέμα στη Βουλή, να γίνει εξεταστική» (πάγωσε το αίμα των εκμεταλλευτών τώρα!). Ζητά από την αστυνομία να γίνει δημοκρατική, από τη δικαιοσύνη δίκαιη, από τα ΜΜΕ να γίνουν αμερόληπτα, από την ΕΕ να εξανθρωπιστεί. Ποτέ μα ποτέ, δεν πρόκειται να γίνουν όλα αυτά, για το κοινωνικό-πολιτικό καθεστώς μέσα στο οποίο ζούμε είναι αθεράπευτα διαφθαρμένο.

Όσο για τη «δικαιοσύνη», φυσικά και θα επέμβει δυναμικά!  Θα αφήσει στο σκοτάδι υποθέσεις όπως αυτή του Τσαλικίδη, του υπάλληλου της Vodafone, που τον «αυτοκτόνησαν» οι μυστικές υπηρεσίες επειδή δεν συγκάλυψε τις υποκλοπές. Θα αθωώσει καθάρματα σε υποθέσεις τύπου «Εξπρές-Σάμινα». Θα συλλάβει δημοσιογράφους όπως ο Βαξεβάνης, οι οποίοι παρεκκλίνουν από αυτό που εκείνοι θέλουν να δημοσιεύεται. Θα συλλαμβάνουν ανθρώπους για πολιτικές αναρτήσεις στο facebook, όπως συνέβη στην Κέρκυρα τις προάλλες. Θα κηρύσσουν τις απεργίες παράνομες. Και θα δικάζει, μόνο όταν της πούνε τα μεγάλα αφεντικά, κάποιο δικός της παιδί, ώστε να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα  συμφέροντα και να γίνεται ένα «ρεκτιφιέ» στο πολιτικό προσωπικό.

Ας χυθεί λοιπόν, άπλετο φως, ας λάμψει η αλήθεια, ας φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο! 
Η Δικαιοσύνη θα προελάσει καβάλα σε ένα… πράσινο άλογο!


ΥΓ: και μία πολιτιστική παρέμβαση:

Δεν υπάρχουν σχόλια: