Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Νίκος Μπίστης ή Γιατί αν έχεις περάσει απο την Αριστερά πιάνεις περισσότερα στο γιουσουρούμ του Καπιταλισμού.





Με αφορμή την καινούργια συνέντευξη του εν λόγω ανθρώπου στο TVXS(απορώ,γιατί άραγε αυτό το τόσο "προοδευτικό" site παίρνει συνεντεύξεις απο τέτοια ανθρωποειδή...Μάλλον θα είναι καθαρά δημοσιογραφικό το ενδιαφέρον...Λέμε τώρα),αποφάσισα να αποκαλύψω στην ανθρωπότητα ένα νέο είδος ανθρώπου.
Του Homo Hypokriticus ο οποίος έχει προγόνους τον Homo Mikroastous o οποίος έχει πρόγονο τον Homo Kapitalisticus.Yπήρξε και ένας κλάδος απογόνων οι οποίοι ήταν εξελικτικά κατώτεροι και φημολογείται ότι ήταν στην Κομμουνιστική Αριστερά αλλά τελικά δεν ξέφυγαν απο την καταγωγή τους και ξεπουλήθηκαν...Για ένα ή και πολλά κουστούμ...Εκεί έχουμε ποικιλία ανάλογα με τις υπηρεσίες και τις ικανότητες.

 -Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου -(εδώ εχουμε την πρώτη ανατίμηση της τιμής πώλησης.Μία καλή αρχή.Value for money)

- μεταπολιτευτικά εντάχθηκε στο ΚΚΕ, από το οποίο διαγράφτηκε το 1983(κάποια γνώση της λειτουργίας του συστήματος.Δεύτερη ανατίμηση)

-Εν συνεχεία προσχώρησε στο ΚΚΕ εσωτερικού.(Πολιτισμικός εμπλουτισμός,Πιάνο-Γαλλικά-Κινηματογράφος ανεβάζουν το κασέ γιατί δίνουν Αστική παιδεία)

-Το 1986 με τη διάσπαση του ΚΚΕ εσωτερικού ακολούθησε το Γιάννη Μπανιά στο ΚΚΕ εσωτερικού-Ανανεωτική Αριστερά.(Μετεκπαίδευση στις διασπάσεις και αναζήτηση αγοραστών)

-Το 1989 προσχώρησε στον ενιαίο Συνασπισμό και με τη διάσπαση του τελευταίου το 1993 εντάχθηκε στο νέο Συνασπισμό της κας Δαμανάκη(Με το ένα πόδι στο σύστημα).

 Αφού παρέμεινε σε αυτόν για μερικά χρόνια, τασσόμενος πάντα στην πλευρά των ανεξαρτήτως προέδρου «προεδρικών», αποχώρησε από το Συνασπισμό και ηγήθηκε της αλήστου μνήμης ΑΕΚΑ (Κίνησης Ανανεωτικής και Εκσυγχρονιστικής Αριστεράς), την οποία διέλυσε λίγο αργότερα

 όταν αποφάσισε να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ(Χρυσά χρόνια,το φαγοπότι αρχίζει)
 και να αναλάβει υφυπουργός Εσωτερικών στη βραχύβια τελευταία κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη.

Σήμερα λοιπόν δίνει συνέντευξη ώς στέλεχος της ΔΗΜΑΡ στο site TVXS.
Να δούμε τι λέει σε κάποια σημεία.

1)Ερώτηση:"Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έγκριση μέτρων τα οποία κατά κοινή ομολογία ίσως αποτελειώνουν την ελληνική αγορά και οικονομία. Πώς στέκεται η ΔΗΜΑΡ απέναντι σε αυτή τη φάση των εξελίξεων;"

Απάντηση: "...Μιλάω για ό,τι καινούριο εμφανίζεται κάθε λίγο και λιγάκι, κυρίως για αυτό που θα λέγαμε ότι αποδιαρθρώνει την αγορά εργασίας: βγάζοντας τις τριετίες από τη μέση, θα απολύσουν ανθρώπους για να πάρουν καινούριους. Δεν γίνονται έτσι αυτά. Αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί κανένα κόμμα."

Σχόλιο: Ενώ την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,της ασφάλισης,της μείωσης των μισθών πείνας,της μείωσης του Εφάπαξ,των επιδομάτων,την κατάργηση 8ωρου,τις ελαστικές σχέσεις εργασίας,την κατάργηση Βαρέων και ανθ. και τόσα άλλα καλά τα δέχτηκες "αριστερέ"?Εκεί κόλλησες?
Παρεπιπτόντως η ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία σχέση με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ.Αυτό να γίνει σαφές.

2)Ερώτηση:Ψηφίζονται λοιπόν τα μέτρα. Και μετά τι;

Απάντηση: "Είναι αυτό που λέμε ότι βγαίνεις στην όχθη και από εκεί και πέρα δεν είναι ευχάριστα αυτά που βλέπεις..."

Σχόλιο: Δεν είναι ευχάριστα αυτά που βλέπεις.Ακριβώς,το ζήτημα για το βολεμένο συνάφι σου μέσα στο σύστημα είναι θέμα αισθητικής.Είναι θέμα αναγκαίων βημάτων για την σωτηρία των Ιμπεριαλιστών αφεντάδων σου και των ντόπιων κεφαλαιοκρατών.
Αφοπλιστική ειλικρίνεια,"δεν είναι ευχάριστα αυτά που βλέπεις",μόνο που η πλειοψηφία του λαού της χώρας έχει μπεί στην τροχιά της εξαθλίωσης και της μιζέριας.Ζεί το αποτέλεσμα των πολιτικών του σάπιου συστήματος που με τόση αφοσίωση τόσα χρόνια υπηρετείς.
Αλλά τουλάχιστον εσύ πούλησες το τομάρι σου ακριβά,το μόνο που μένει είναι το λαϊκό κίνημα να σαρώσει τις πολιτικές που του επιβάλετε, και θα το κάνει,γρήγορα καλύτερα απο ότι αργά.

Δεν θα παραθέσω κάτι άλλο.
Μόνο θα μεταφέρω ένα απόφθευγμα απο την ζωή του Ντανιέλ Κονμπετίτ.
Ο "Κόκκινος" Ντάνυ ήταν απο τους πρωτοστάτες του Γαλλικού Μάη του 1968.Αφού ξεπουλήθηκε στο σύστημα όπως και πολλοί άλλοι είπε μετά απο χρόνια αυτοκριτικά 
"Ήμουν μία μεγάλη πόρνη" 



Δεν υπάρχουν σχόλια: