Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Για τα 40χρονα του KKT/MΛ ( Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist TKP/ML)


"Γιατί η Τουρκία δεν είναι σήριαλ στην τηλεόραση"


Σημείωση:Αυτή η έκθεση την οποία δημοσιεύουμε αφορά τα 30 χρόνια απο την ίδρυση του TKP/ML (ΚΚΤ/ΜΛ).Αυτό το κείμενο βρίσκεται στην ιστιοσελίδα Bannedthought.net.
To KKT/ΜΛ ιδρύθηκε το 1972 σε μία προσπάθεια να απαντηθεί η ρεβιζιονιστική πολιτική του ΚΚΤ.
Απο τότε έχουν περάσει 40 χρόνια,θυσιών,συγκρούσεων,νικών και ηττών.Τα λευκά κελιά οι βασανισμοί και οι δολοφονίες της "φιλελευθεροποιημένης" τούρκικης φασιστικής δικτατορίας είναι γεγονότα άγνωστα στον λαό της Ελλάδας.Τα ξεπουλημένα ΜΜΕ των κεφαλαιοκρατών και των Ιμπεριαλιστών αφεντάδων τους στην χώρα μας δεν προβάλλουν τίποτε απο την πραγματικότητα της Τουρκίας,παρά έναν Ερντογάν και έναν Νταβούτογλου και μία καθολα κάλπικη και ψευδή είκόνα για το φασιστικό τους καθεστώς.
Το ΚΚΤ/ΜΛ είναι απο τα πιο μαχητικά κομμουνιστικά κόμματα στην Τουρκία,με ένοπλο αντάρτικο και είναι χαρακτηρισμένο ώς τρομοκρατική οργάνωση.Το κείμενο αυτό είναι γραμμένο 10 χρόνια πρίν και θα ήθελα να το δημοσιεύσω για να σπάσει αυτή η σιωπή που υπάρχει γύρω απο το ζήτημα του κινήματος της Τουρκίας(ελπιζω να βγεί και κάποιο για τα 40χρονα επίσης).Σύντροφοι και συναγωνιστές, στην Τουρκία, το επίπεδο της ταξικής πάλης είναι πολύ πιο ανεβασμένο απο την Ελλάδα,σε μία αναλογία θα μπορούσα να πώ ότι είναι στα επίπεδα της δεκαετίας του 1930 όταν οικοδομούνταν ένα ρωμαλέο  επαναστατικό κίνημα.
Ο λαός της Ελλάδας πρέπει να μάθει για τα λευκά κελιά,για τις δολοφονίες,για τον φασισμό στην Τουρκία.Οι κομμουνιστές οφείλουμε να διαδώσουμε τον αγώνα των συντρόφων τούρκων κομμουνιστών.Όχι μόνο γιατί έχουν καταφέρει πάρα πολλά αλλά γιατί είμαστε αδέρφια που παλεύουν για τον ίδιο σκοπό,την λαϊκή κυριαρχία που θα έρθει μέσα απο την επανάσταση και θα φέρει την κοινωνική απελευθέρωση.

  
Προς τους Τούρκους,Κούρδους, τις διάφορες μειονότητες την Τουρκία,τον λαό μας!


Στις 24 του Απρίλη του 2002,βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου ο αγώνας για την απελευθέρωση του λαού μας έχει ένα πολύ σημαντικό νόημα:Μιλάμε και για τα 30 χρόνια της ηγεσίας του κόμματος. Ήταν 30 χρόνια πρίν όταν ο κομμουνιστής ηγέτης μας Ιμπραήμ Καυπάκαγυα(που δολοφονήθηκε στα μπουντρούμια βασανιστηρίων του συστήματος)ίδρυσε με μία μικρή ομάδα συντρόφων το  Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας Μαρξιστικό-Λενινιστικό.
Απο την ίδρυση του και ύστερα,είχε πάντα τον ίδιο στόχο,την πάλη ενάντια στους φεουδάρχες γαιοκτήμονες,τα καπιταλιστικά αφεντικά,τους γραφειοκρατες-φασίστες-σοβινιστές λακέδες των Ιμπεριαλιστών ,τον στόχο του τσακίσματος του παλιού καταπιεστικού συστήματος και της ίδρυσης  του σύστηματος του λαού.

Το κόμμα μας δεν άφησε ποτέ την γραμμή του και ακόμη και σήμερα παλεύει για τους ίδιους στόχους.Εμείς δεν σκύψαμε ποτέ στους καταπιεστές μας.Ο σύντροφος Ιμπραήμ,που πάλεψε ενάντια σε όλες της μορφές καταπίεσης,είχε επίσης την δυνατότητα να δώσει στον λαό της Τουρκίας μία εναλλακτική στο υπάρχον σύστημα.
  Έδωσε τέλος στα 50 χρόνια του ρεβιζιονισμού στο ΚΚΤ με την ίδρυση ενός νέου κόμματος του ΚΚΤ/ΜΛ.
Ο Σύντροφος Ιμπραήμ μας έδωσε μία βαθιά κατανόηση της δομής της Τουρκίας και μέσω αυτής της γνώσης μπορούσε να ακολουθήσει τις αλλαγές στην χώρα,τον κόσμο και ειδικά τους αγώνες των εργατών-αγροτών.Ο ξεσηκωμός των Κούρδων ενάντια στο Τούρκικο καθεστώς και τους Ιμπεριαλιστές ήταν ένα καθημερινό ζήτημα.
Η άποψη του,είχε πάντα ώς πυρήνα την ταξική πάλη,μία γραμμή απο την οποία ποτέ δεν παρέκκλινε.Δηλαδή,το ποιά τάξη εκπροσωπούμε και η γραμμή την οποία υπερασπιζόμαστε να είναι πάντα συνδεδεμένη με την πολιτική πρακτική.Αυτό είναι και το πιο σημαντικό.
Δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία της αμέριστης υποστήριξης του προλεταριάτου και μπόρεσε να υπερβεί τον θρύλο του Μουσταφά Σουφί(ο Μουσταφά Σουφί ήταν ο ιδρυτής του ΚΚΤ και δολοφονήθηκε το 1924 με 15 άλλους συντρόφους τους ενώ επέστρεφε απο την Ρωσία,στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας απο κεμαλιστές) ενώ ταυτόχρονα άσκησε  κριτική για τα 50 χρόνια της ρεβιζιονιστικής γραμμής του ΚΚΤ και του ηγέτη του Εφίκ Χουσνού(ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα μετά την δολοφονεία του Σουφί).Έτσι ίδρυσαν το ΚΚΤ/ΜΛ :εξελίσσοντας την γραμμή  την οποία ο Μουσταφά Σουφί είχε αναπτύξει.

Ο λόγος για τον οποίο ο ηγέτης και σύντροφος μας έπραξε όπως έπραξε ήταν γιατί είχε επιστημονική ιδεολογία,και ένας απο τους πιο σημαντικούς «κανόνες» στην επιστημονική του ιδεολογία ήταν η γενναιότητα.Αυτή του η γενναιότητα ήταν μία μεγάλη στοργή για το επαναστατικό κίνημα και την Τουρκική κοινωνία.Επεσήμανε το ζήτημα του Κεμαλισμού  το πραγματικό του πρόσωπο και ανέδειξε το εθνικό ζήτημα.Επεσήμανε τα βασικά χαρακτηριστικά της επανάστασης και δεν έκανε ποτέ βήμα πίσω απο αυτά.

Ο λόγος για τον οποίο ο ηγέτης μας ήταν ικανός για την πραγματοποίηση όλων αυτών,ήταν η κατανόηση της αλήθειας του Μαρξισμού-Λενινισμού και του προέδρου Μάο ο οποίος συνεισέφερε και εξέλιξε τον Μαρξισμό-Λενινισμό.Ήξερε ότι η στρατηγική του προλεταριάτου ήταν ο Λαϊκός πόλεμος και έτσι άνοιξε την πόρτα στον Μαρξισμό-Λενινισμό-Μαοϊσμό για την Τουρκία.
Αυτή είναι μία απο τις σημαντικότερες γραμμές στο ΚΚΤ/ΜΛ.Αυτό σημαίνει ότι το ΚΚΤ/ΜΛ είναι κομμουνιστικό και παλεύει για την υπόθεση της δημοκρατικής λαϊκής επανάστασης και είναι το ηγετικό κόμμα στην εργατική τάξη της Τουρκίας.Δεν πρόκειται να σταματήσει στο δρόμο για τον σοσιαλισμό και θα φτάσει ώς τον Κομμουνισμό.

Υπερασπιζόμαστε το κόμμα μας στο 30ο έτος του,χρόνια παραγωγής,προσπαθειών,εμπειριών :δεν αμελήσαμε ποτέ κάτι θεμελιώδες,την γραμμή, του να έχουμε και να δίνουμε την στήριξη των μαζών.Είναι μία μακρά ιστορία με πολλά θύματα.Αυτή η ιστορία είναι επίσης η ιστορία του ηγέτη μας Ιμπραήμ Καυπάκαγυα.
Είναι η ιστορία του 4ου γενικού γραμματέα του κόμματος Μεχμέτ Ντεμιρντάγκ ο οποίος σήκωσε την κόκκινη σημαία και έμεινε βαθιά ενωμένος με το κόμμα μέχρι που πέθανε το 1998 σε μία συμπλοκή με τον εχθρό.Ποτέ δεν άφησε την γραμμή του κόμματος και πάλεψε ενάντια σε όλα τα είδη της αντεπαντάστασης.

Αυτή η ιστορία είναι η δική μας ιστορία,είναι ο λόγος για την ύπαρξη μας σήμερα και είναι η ελπίδα του λαού μας για το αύριο.Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα απο τα πιό σημαντικά πράγματα για το κόμμα μας.
Σε αυτά τα 30 χρόνια το κόμμα μας έζησε πολλές κακουχίες,αποχωρισμούς,ένα πραξικόπημα και μία πολύ βαριά διάσπαση στο εσωτερικό του.Αλλά στον αγώνα ενάντια στην δεσποτική άρχουσα τάξη είσαι αναγκασμένος να τα αντιμετωπίσεις όλα.Στην πραγματικότητα ο πόλεμος διεξάγεται ανάμεσα στον λαό και σε μία χούφτα δεσποτάδες,και σε αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να θυσιάσεις πολλά.

Οι μάζες δεν είναι απλά μία δύναμη που μπορεί να εξοντωθεί τόσο εύκολα,είναι ο δικός τους πόλεμος και έτσι θα είναι και η δική τους νίκη.
Η ιστορία μας έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι άν έχεις το κόμμα και τις μάζες όλα είναι εφικτά.Το μόνο που μένει είναι να ενώσεις το ένα με το άλλο.(Σε κάθε ταξικό πόλεμο οι επαναστάσεις έφεραν την κοινωνική εξέλιξη σε ένα ανώτερο ποιοτικά επίπεδο).Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κάποιος στον ταξικό πόλεμο είναι ότι ο οργανωμένος λαός δεν μπορεί να ηττηθεί.
Οι λακέδες και οι γαιοκτήμονες είναι οργανωμένοι επίσης.Έχουν κράτος,αυτό το κράτος έχει στρατό,και πίσω απο τον στρατό και το κράτος μπορείς να βρείς όλων των ειδών άλλους λακέδες.
Ο μόνος τρόπος να νικήσουμε αυτόν τον αγώνα είναι μόνο αν είμαστε οργανωμένοι.Η οργάνωση των μαζών είναι ένα καθήκον το οποίο πρέπει να γίνει κάτω απο την ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος.
Αν δεν υπάρχει αληθινή ηγεσία τότε ο λαός δεν μπορεί να έρθει στην εξουσία,αυτό είναι μόνο εφικτό με ένα κόμμα.Το κομμουνιστικό κόμμα αντιλαμβάνεται αυτή την αλήθεια και δουλεύει προς αυτήν.
   Όλα αυτά τα χρόνια των μεγάλων απωλειών και  θυσιών,των εκατοντάδων ηρώων και μαχητών,και των διδαχών τους,τόσων χρόνων πόνου και δυστυχίας για τον λαό μας,ο αγώνας και το αίσθημα του δικαίου μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα και θέλουμε να το πούμε άλλη μία φορά.

 «Η ίδρυση και η ύπαρξη του ΚΚΤ/ΜΛ είναι ένα χτύπημα ενάντια στην αστική τάξη και μία νίκη για το προλεταριάτο»

Ο λόγος για την νίκη του συντρόφου Ιμπραήμ Καυπάκαγυα είναι η κατανόηση της επιστήμης του Μαρξισμού-Λενινισμού-Μαοϊσμού και η ικανότητα του να αναλύει συνολικά την κατάσταση της χώρας και να αναπτύξει τις θέσεις που ανέπτυξε.Μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια στόχος του κόμματος ήταν να σιγουρέψει ότι οι εργάτες και οι λαικές μάζες μπορούν να χτίσουν το μέλλον τους.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος να παλέψεις ενάντια σε ένα σύστημα απο το να αντιπαραβάλεις έναν στρατό σε ένα στρατό και ένα όπλο σε ένα όπλο.
Με εργαλεία όπως η εκμετάλλευση,αντισυνταγματικές εκτροπές και τον φασισμό προσπαθούν να κρατήσουν τις μάζες μακρυά απο την εξουσία.Αποκαλούν κάθε είδους αγώνα ενάντια στην καταπίεση «τρομοκρατία» και οι ομολογίες τους ισχυρίζονται ότι όποιος αρθρώνει λόγο ενάντια στην πίκρα,δυστυχία και αναρχία στον κόσμο είναι «τρομοκράτης».

Για να δούμε την πραγματικότητα θα πρέπει να κοιτάξουμε αυτά που ζήσαμε και μετά για αυτούς που τα καθορίζουν,έτσι θα δούμε δύο πλευρές,μία η οποία πρέπει να ζήσει στην φτώχεια και μία η οποία την παράγει,αυτό σημαίνει δύο τάξεις,τους εκμεταλλευτές και τους εκμεταλλευόμενους.

Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα?Είναι ο ερχομός των τάξεων στην Ιστορία ο λόγος για τον οποίο η ανθρώπινη φυλή απομακρύνεται άπο την ανθρωπότητα,οι κοινωνίες όπου ο άνθρωπος ήταν σκλάβος μπορεί να πέρασαν αλλά η εκμετάλλευση και η λεηλασία ακόμη συνεχίζονται.Η εργατική τάξη θα σταθεί στα πόδια της και θα ξεκινήσει τον αγώνα που θα πετάξει την εκμετάλλευση την φτώχεια και την πείνα στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας.
Τα τελευταία δύο χρόνια οι λακέδες δεν γνωρίζουν τίποτα απο την πίκρα στην οποία ο λαός πρέπει να ζήσει παρά ζούν στον δικό τους καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό κόσμο και προσπαθούν να κρατήσουν την εξουσία τους.Όταν το ζήτημα των αιτημάτων του λαού έρχεται στην επιφάνεια οι άρχουσες τάξεις το αντιμετωπίζουν με όχι και τόσο θετικό τρόπο και γίνονται νευρικές.Για την δράκα των γαικτημόνων και αφεντικών οι μάζες αποτελούν μόνο απλά ένα μέσο πλουτισμού.
Οι ιδιωτικοποιήσεις και ο έλεγχος στην αγροτική παραγωγή μαζί με τον πολλαπλασιασμό των φόρων σήμερα,είναι εργαλεία έντασης της καταπίεσης των μαζών  που υποχρεώνονται να δανειστούν για να ζήσουν και εξαρτώνται περισσότερο απο το σύστημα.
Είναι όπως οι εξωγήινοι που παίζουν στις ταινίες τους,που έρχονται απο μακριά προς αναζήτηση των θυμάτων τους.Απλώς τα τελευταία δύο χρόνια δεν επιλέγουν συγκεκριμένα θύματα αλλά ολόκληρες κοινωνίες.Το σύστημα σήμερα δεν έχει να δώσει τίποτε στους λαούς παρά καταπίεση,φτώχεια,πείνα και απολύσεις,μαυρίλα και μία ζωή χωρίς μέλλον,μία ζωή αλυσοδεμένη.
Αυτό σημαίνει ότι ένα τέτοιο σύστημα δεν πρόκειται να φύγει απο μόνο του.Έχει τον τρόπο να αναπαράγεται ειδικά αν δεν υπάρχουν δυνάμεις να το αντιπαλέψουν.Το σύστημα των φασίστων-γαιοκτήμονων-αφεντικών δεν καταπιέζει απλά και εκμεταλλεύεται τις μάζες,έχει έτοιμες και τις κατάλληλες πολιτικές για αυτό.
Είδαμε κάποιου είδους αλλαγή τα τελευταία χρόνια?Μήπως δεν συνέχισαν τις καταπιεστικές τους πολιτικές?Στην αρχή της δεκαετίας του 1980 η χώρα μας εντάχθηκε  στην στατιστική των «λιγότερων πόρων και παραγωγικών δυνάμεων» και σταμάτησε να ξεπουλιέται στα μονοπώλια του Ιμπεριαλισμού.Με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να εξοντώσουν όποιον ή ότι μπεί στον δρόμο τους,ώστε να αναπτυχθεί πλήρως ο νεο-αποικισμός τους.
Σήμερα θέλουν να κρύψουν την μεγάλη κρίση στην οποία έχουν περιπέσει.
Με όπλα σαν το ΔΝΤ και την Παγκόσμια τράπεζα θέλουν να κάνουν την χώρα μας όλο και πιο πολύ μία χώρα «πρότυπο».Όποιος εναντιώνεται στο σύστημα θα θεωρείται «τρομοκράτης»,σπέρνωντας οι ίδιοι τον τρόμο ώστε οι πολιτικές της ιδιωτικοποίησης να περάσουν και να αρπάξουν ακόμη περισσότερες επιδοτήσεις.

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΑΖΕΣ!

Το φασιστικό σύστημα των γαιοκτημόνων και των αφεντικών μας λέει σήμερα ότι πρέπει να ζήσουμε μέσα σε αυτόν τον γεμάτο καταπίεση κόσμο.Σε αυτό τον κόσμο όπου η άρχουσα τάξη σκέφτεται μόνο για την δική της ευτυχία και ευημερία.Με αυτό τον τρόπο ζεί!
Ήρθε η ώρα να προεροιμαστούμε για πόλεμο και να οργανωθούμε στις γραμμές του ΚΚΤ/ΜΛ.Σήμερα ο μόνος δρόμος για την πάλη ενάντια στην καταπίεση,φτώχεια και αποδιοργάνωση περνάει μέσα απο την διεξαγωγή της επανάστασης κάτω απο την ηγεσία του ΚΚΤ/ΜΛ και του Κόκκινου Λαϊκού Στρατού του ΤΙΚΚΟ ο οποίος αναπτύσσει αντάρτικη δράση και θα καθοδηγήσει τις μάζες στη δημοκρατική λαϊκή επανάσταση.
Θα φέρει τον σοσιαλισμό την ανθρωπιά και ο τελικός του  σκοπός είναι ο κομμουνισμός.
Μέσα απο την επανάσταση μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτοί οι στόχοι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την απελευθέρωση.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο λαός που δεν είναι οργανωμένος είναι ήδη καταδικασμένος στην εκμετάλλευση και την καταπίεση απο την άρχουσα τάξη.Δεν είναι αυτός ο λόγος της μέχρι στιγμής κατάστασης μας?Μόνο με το επιστημονικό πρόγραμμα του ΚΚΤ/ΜΛ η εργατική τάξη θα είναι σε θέση να οδηγηθεί στην νίκη και να βάλει ένα τέλος στην καταπίεση της.
Η φασιστική Τουρκική δημοκρατία πάντα προσπαθούσε να μας απομονώσει απο τις μάζες,το έκανε ενάντια σε όλο το επαναστατικό κίνημα της Τουρκίας αλλά ειδικά στο ΚΚΤ/ΜΛ.Το σύστημα πάντα χρησιμοποιούσε βασανιστήρια και μαζικές σφαγές ώστε να σιωπήσει το κίνημα μας.Ο ηγέτης μας Ιμπραήμ Καυπάκαγια δολοφονήθηκε,έπειτα απο την σθεναρή του αντίσταση και σιωπή,μετά τον μηνιαίο βασανισμό του.Ο Μουσταφά Σουφί δολοφονήθηκε με πνιγμό μαζί με 14 συντρόφους στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται,κανείς μας δεν γονάτισε.

Προκειμένου να σκλαβωθούνε, μία χούφτα αγωνιστές σήκωσαν το ανάστημα τους και αντέδρασαν ενάντια στην άρχουσα τάξη.Ξεκίνησαν να πολεμούν τον Ιμπεριαλισμό,και τους λακέδες τους,το σύστημα των γαιοκτημόνων-αφεντικών και έχυσαν το αίμα τους.Με αυτό τους τον αγώνα άνοιξαν τον δρόμο για την απελευθέρωση του λαού και της χώρας.
Το κόμμα μας θα ανεβάσει το επίπεδο της ταξικής πάλης με όλες τις στρατιωτικές και οργανωτικές δομές του.Το κόμμα είναι σε θέση να ξεπερνάει όποια εμπόδια προσπαθεί να του βάλει ο εχθρός.Μέρα με την μέρα δυναμώνουμε όλο και περισσότερο.Επειδή όμως γνωρίζουμε ότι αν το κόμμα δεν έχει τις μάζες δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά,αντιλαμβανόμαστε την καθοριστική σημασία της ύπαρξης του κόμματος και της σύνδεσης του με τις μάζες.

 Η γνώση του ΚΚΤ/ΜΛ είναι η απόδειξη της συνέχισης της επανάστασης απο την ίδρυση του το 1972.Η ημέρα εκείνη είναι ο καρπός των προσπαθειών μας γιαυτό με ενθουσιασμό χαιρετίζουμε τον ηγέτη μας που θυσίασε την ζωή του και τους δασκάλους μας τον Μαρξισμό-Λενινινισμό-Μαοϊσμό.
Τίποτα δεν μπορεί και δεν θα μας σταματήσει στον αγώνα μας ενάντια στους καταπιεστές του λαού.Οι λαοί του κόσμου θα ελευθερωθούν απο τον Ιμπεριαλισμό και τα καθεστώτα-μαριονέτες του.Καλούμε όλους του εργάτες και τις καταπιεζόμενες μάζες να ενταχθούν στον αγώνα μας,στην γραμμή του κόμματος μας,και καλούμε όλο το λαό να λάβει μέρος στον λαϊκό παρατεταμένο πόλεμο.Επίσης καλούμε όλες τις μειονότητες πρός ένωση απέναντι στον κοινό μας εχθρό.
Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις,τις απολύσεις και την καταπίεση των αγροτών.
Χρειαζόμαστε περίθαλψη και όπου βρισκόμαστε πρέπει να παλεύουμε,στο εργοστάσιο,στα χωριά,στα σχολεία και οπουδήποτε αλλού ενάντια στο φασιστικό σύστημα.

ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ

Με την «Νέα Τάξη Πραγμάτων» οι άρχουσες τάξεις ισχυρίστηκαν ότι ο αγώνας για κοινωνική και εθνική απελευθέρωση τελείωσε,αλλά αυτό είναι ψέμα.
Θα πρέπει να είναι γνωστό ότι αυτοί που το πίστεψαν αυτό δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον αγώνα για απελευθέρωση.
Δεν είναι αδύνατο το σταμάτημα των Ιμπεριαλιστικών πολιτικών που τσακίζουν τις καταπιεζόμενες μάζες.Το κόμμα μας πάντοτε υπερασπίζονταν την γραμμή «Κάθε έθνος έχει το δικαίωμα να αποφασίζει την δική του μοίρα» και πάντα στηρίζαμε τον αγώνα για την εθνική σας ανεξαρτησία.Το Κουρδικό έθνος πρέπει να αγωνιστεί μέχρι τέλους και να μην γονατίσει στους καταπιεστές του.Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το φασιστικό κράτος της Τουρκίας δεν θα του δώσει ποτέ την πολυπόθητη ανεξαρτησία του,η πραγματική απελευθέρωση δεν έχει κέντρο της τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα αλλά την ταξική πάλη.Μόνο με την επιστημονική ιδεολογία και την πολιτική της εργατικής τάξης θα μπορέσουν να νικήσουν και σε αυτό τους τον αγώνα το κόμμα μας θα είναι μαζί τους.
Η κόκκινη γραμμή του ηγέτη και συντρόφου μας Ιμπραήμ Καυπάκαγια είναι ο δρόμος πρός την απελευθέρωση και αυτοί που θα περπατήσουν αυτόν τον δρόμο είναι οι μάζες.Όλα τα καθήκοντα, πολιτικά και οργανωτικά  που μας έδωσαν ο Ιμπραήμ και ο Μεχμέτ θα είναι η διδασκαλία μας μαζί με  την ταξική γνώση,την συλλογική γνώση του κόμματος και  την καθοδηγητική γνώση μας πρέπει να κατανοηθούν σωστά.
  Θα δουλέυουμε με τα μάτια του «Ίμπο» και τα χέρια του Μεχμέτ,θα σηκώσουμε το ανάστημα μας μαζί με τις μάζες στους φασίστες καταπιεστές μας.Με τα 30 χρόνια της ιστορίας μας θα παλέψουμε για την επανάσταση και την λαϊκή κυριαρχία.

ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΚΚΤ/ΜΛ!
ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ!
ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ!
ΖΗΤΩ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!

ΚΚΤ/ΜΛ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ/ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2002



 Σημείωση νο 2:(Άντε και στα δικά μας σύντροφοι!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: