Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Είναι τελικά τυχαίο που η εκκλησία στηρίζει τους Ναζί?


Σημαντική είναι η σύνδεση των Ναζιστών με τμήματα της Εκκλησίας και συγκεκριμένα στελέχη της Ιεραρχίας. Ανθρώπους που συχνά προκαλούν με τις ακραίες τοποθετήσεις και αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν τις ιδέες και το έργο των φασιστικών ορδών, ξεκαβαλικεύοντας από το ΛΑΟΣ και επιλέγοντας Χρυσή Αυγή. Μεταξύ αυτών ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
Ο μητροπολίτης Άνθιμος με τις γνωστές δηλώσεις και ακροδεξιά μεσαιωνικά κυρήγματα,ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,ο μεγάλος τροβαδούρος ψάλτης Πέτρος Γαϊτάνος είναι μερικές απο τις εξέχουσες πρόσωπικότητες της ορθόδοξης εκκλησίας της "Αγάπης".
Για να μην μιλήσουμε για τους Γερμανούς και την κατοχή,τα τάγματα ασφαλείας και άλλα πολλά.


 1)Σεβάσμιος Γέροντας Νο1.Το όνομα αυτού Αμβρόσιος (μητροπολίτης Καλαβρύτων)
Ο Αμβρόσιος έχει τελέσει ταγματάρχης της Χωροφυλακής, ενώ χρίστηκε Μητροπολίτης επί Χούντας. Τον περασμένο Αύγουστο, μάλιστα, είχε επισκεφθεί τον Νίκο Ντερτιλή, τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της Xούντας, στις φυλακές Κορυδαλλού για να τον συγχαρεί, διότι παραμένει πιστός στις αρχές του.Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πατρών η εκδίκαση της μηνύσεως του Παν. Σημάτη κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου.

Ο Μητροπολίτης κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση και απειλή, μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει από το 2006 σε βάρος του ο Αιγιώτης καθηγητής Θεολογίας. Όλα ξεκίνησαν, με αφορμή το αίτημα αλλοδαπών, ρουμανικής υπηκοότητας, να τους παραχωρηθεί ένας Ναός ή μία αίθουσα προκειμένου να ασκούν τις λατρευτικές τους ανάγκες.



2)Σεβάσμιος γέροντας Νο2 Το όνομα αυτού Σεραφείμ,(μητροπολίτης πειραιώς
 Ξεκινάμε με την πρόσφατη μύνηση του μητροπολίτη Σεραφείμ κατά του Corpus Christi με στήριξη της Χρυσής Αυγής.
Άλλα όμορφα είναι η άρνηση της παροχής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που την δικαιούνται,το άρθρο ότι η πεολειχία προκαλεί ανίατες ασθένειες φυσικά μία ανάρτηση πάλι στο όλα είναι δρόμος  http://olaeinedromos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_529.html και άλλα πολλά.

3)Σεβάσμιος Γέροντας Νο3 Άνθιμος (Θεσ/νίκης)
H Νυφίτσα του θερμαϊκού όλο χαρά προσφέρει το ψαλίδι στον ομοϊδεάτη του φασίστα πιόνι των Αμερικάνων 




Είναι γνωστές οι δηλώσεις του για το ότι μαύρισε το μάτι του στην Ερμού όταν την είχε επισκεφτεί,τα ακροδεξιά κυρήγματα του στην εκκλησία και οι δηλώσεις του κατά καιρούς.

4)Σεβάσμιος Γέροντας Νο4 Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος



1η μαρτίου 1969 Ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος σε πανηγυρική τελετή στη Μητρόπολη παραδίδει στον εκλεκτό του ,αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το νέο Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, το νόμο 126/69, ο οποίος επισημοποιεί τον απόλυτο έλεγχο της Εκκλησίας από το κράτος. 

Η χουντοποίηση της εκκλησιαστικής ιεραρχίας έχει ολοκληρωθεί.Ο ανερχόμενος, μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης κατέχει την αξιοζήλευτη θέση του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Είναι στα μέσα και στα έξω. Ποζάρει μόνος του, πίσω από τον «αντιβασιλέα» Γ. Ζωιτάκη και μεταξύ της «πολιτικής» (Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος κ.λπ.) και στρατιωτικής (Αγγελής, κ.λπ.) ηγεσίας του τόπου.

Την επόμενη μέρα (2/3/1969), Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο νεαρός αρχιγραμματέας θα ακούσει τον προϊστάμενό του, αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο -κατά τη διάρκεια προγεύματος που παρέθεσε ο «αντιβασιλεύς» προς τιμήν της ιεραρχίας- να ευχαριστεί την «εθνικήν κυβέρνησιν»: «Συγκινούμεθα ιδιαιτέρως, διότι εφέτος ο πανηγυρισμός της Ορθοδοξίας συμπίπτει μετά μιας ειρηνικής κατακτήσεως της Εκκλησίας, εν τη χώρα μας, η οποία οφείλεται εις την Επανάστασιν της 21ης Απριλίου. Εννοώ την δια του νέου Καταστατικού Χάρτου αποδέσμευσιν της Εκκλησίας από των περισσοτέρων εμποδίων, τα οποία ετίθεντο εις την δράσιν της υπό των πολιτειακών περιορισμών και την παροχήν εις αυτήν της δυνατότητος, όπως χρησιμοποιήση όλας αυτής τας δυνάμεις εις το σωτήριον έργον της».

5)Ο τροβαδούρος της εκκλησίας Πέτρος Γαϊτάνος





Σημερινές δηλώσεις του εν λόγω ανθρώπου,"μου αρέσει ο τσαμπουκάς της χρυσής αυγής","θα έσπαγα τα cd στο κεφάλι των μαύρων που τα πουλάνε","το ομολογώ δεν μπορώ άλλο την ευγένεια των πολιτικών που μας έφεραν εδώ"...Τέτοια αγάπη βρε παιδί μου για τους αλλήλους...

Οι θρησκείες σπέρνουν το μίσος και την διχόνοια στους ανθρώπους καθώς τους κατηγοριοποιούν σε καλύτερους και χειρότερους,σε ανώτερους και κατώτερους.Έχετε ακούσει κάποιον να λέει ο χριστιανισμός είναι ισάξιος του μωαμεθανισμού?
Όχι βέβαια...Ο χριστιανός (όπως και ο μωαμεθανός) πιστεύει ότι αυτός είναι ο εκλεκτός και ότι οι όλοι οι αλλόθρησκοι είναι εχθροί του ή στην καλύτερη περίπτωση κατώτεροι του. 
Αντιδραστικές ιδεολογίες οι οποίες δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων και τους απομακρύνουν απο τα πραγματικά τους προβλήματα.
Τους απομακρύνουν απο την επαναστατική ιδεολογία,της πραγματικής αγάπης,της πραγματικής ανθρωπιάς,εκείνης που θέλει να καταργήσει την εκμετάλλευση και την ταξική διαίρεση,εκείνης που λέει ότι ο άνθρωπος είναι στο κέντρο και όχι κάποιος "Θεός" που θα σου λύσει τα προβλήματα αν τα αναθέσεις σε εκείνον.Όχι,ο χριστιανισμός και η κάθε θρησκεία δεν είναι "ουτοπίες" είναι ιδεολογικά εργαλεία καταπίεσης και ύπνωσης του λαού.


 (Προφανώς είναι και πολλοί άλλοι τους οποίους δεν έχει νόημα να αναφέρω.Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό,είναι καθαρά πολιτικό και έχει να κάνει με τον ρόλο-ιδεολογία-πολιτική της εκκλησίας με το κράτος-παρακράτος-ακροδεξιά και το κεφάλαιο. )







Δεν υπάρχουν σχόλια: