Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Εκλογές τέλος! Η επίθεση συνεχίζεται!







 Ένας πρόγονος του Πάγκαλου.





Είναι γεγονός πιά ότι οι εκλογές μας τέλειωσαν ...Ευτυχώς δεν μπορούν να μας "τελειώσουν" όμως οι όποιες εκλογές . Τουλάχιστον αυτούς που τις ελπίδες τους και τα όνειρα τους τα τοποθετούν έξω απο αυτή την σαπίλα και την εκμετάλευση ,αλλά φυσικά παλεύουν μέσα και όχι σε κάποιο κατσάβραχο τρώγοντας μαρούλια ενώ η πραγματικότητα περνάει απο μπροστά τους .
  Λοιπόν οι εκλογές τέλος αλλά οι αγώνες του τελευταίου τρίχρονου δεν λένε να σβήσουν τα ίχνη τους στις συνειδήσεις των εργαζομένων . Ειδικά όταν αυτή η γλυκόπικρη γεύση των μαζικών κινητοποιήσεων δεν μετουσιώνεται σε νίκες κόντρα στα σκουλήκια του κεφαλαίου ... (Σκληρή γλώσσα? Δεν το νομίζω .) 
  Και δεν το νομίζω σύντροφοι,φίλοι,συναγωνιστές γιατί αν το καλοσκεφτεί κάποιος , αυτή η συμμορία ληστών και δολοφόνων που μας κυβερνάνε δεν είναι ούτε καν ανάλγητοι πολιτικοί μουδιασμένοι απο την ξυλοκαϊνη της υπηρεσίας στο κεφάλαιο (ντόπιο και ξένο στην περίπτωση μας ) . Όχι κάθε άλλο ,οι αστοί έχουν ταξική συνείδηση , ναί , έχουν αστική ταξική συνείδηση και




 "Μία ακριβέστατη προσωποποίηση του Καπιταλισμού"










 ξέρουν πολύ καλά ότι για να βγούνε απο την κρίση που δημιούργησαν πρέπει να τα πάρουν απο σένα απο μένα και απο τον παραδίπλα . Το ζήτημα της Ελλάδας βέβαια, όπως θα έλεγε και κάποιο στέλεχος πολυεθνικών ,ανανήψας νεότευκτος ολοφωτισμένος εθνικόκομμουνιστάκος Καζάκης , δεν είναι το ίδιο με της Γερμανίας ή άλλων Ιμπεριαλιστικών χωρών , αλλά το ζήτημα της υπερχρέωσης της Ελλάδας απο την εθνική αστική τάξη συνδέεται με την εξάρτηση της ελλάδας απο ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα ,ΗΠΑ ,ΕΕ, σε πολλαπλά επίπεδα όπως στρατιωτικό , οικονομικό , πολιτικό . Αυτό που αποκρύπτουν κάποιοι "οικονομολόγοι" , είναι ότι η ΕΕ δεν είναι μία όμορφη και πολιτισμένη αγορά ,όπου όλοι κάνουμε παρεούλα , αλλά ένας ιμπεριαλιστικός συνασπισμός δυνάμεων με σκοπό την αντιπαράθεση κεντρικά σε ΗΠΑ και δολλάριο πρωταρχικά και στην καλύτερη εφόρμηση και διεκδίκηση αγορών . 
  Τα έχω ξαναπεί αυτά , αλλά μιάς και είναι πολύ επίκαιρα μία μικρή επικαιροποίηση είναι αναγκαία . Χωρίς καμία διάθεση προφητείας , το άλυτο ζήτημα της ευρωζώνης όπως είναι σήμερα μάλλον δεν θα λυθεί όπως πιστεύει πολύς κόσμος ,δηλαδή βασανιστικά αλλά στο τέλος όλα θα είναι καλά . Ο παράγοντας καπιταλιστικής κρίσης δεν μπορεί να επιτρέψει σε κανέναν ,ειδικά σε κάποιον όπως η Γερμανία , να δώσει πίσω ένα μεγάλο κομμάτι των ιμπεριαλιστικών ληστρικών κερδών που έχει αρπάξει τόσα χρόνια , με τους διάφορους νόμιμους και παράνομους τρόπους φυσικά ,είτε απο την εργατική της τάξη είτε απο τους λαούς σαν της Ελλάδας . Και αν αυτό φάνταζε δύσκολο πρίν κάποια χρόνια που ακόμη υπήρχε και πίστη στην "αγορά" αλλά και ρευστότητα τώρα αυτό φαντάζει απλά σαν μία αυτοκτονία . Είναι σαν να θυσιάζεται μία σύγρονη Αντιγόνη που την λένε όμως Άνχελα για το μέλλον της Ευρώπης , όμως αυτή η Άνχελα δεν είναι καν λάτρης της Ελληνικής αρχαίας τραγωδίας , και ο ρόλος που θα τις ταίριαζε θα ήταν αυτός της Μήδειας η οποία καταβροχθίζει τα παιδιά της  , ή τις χώρες μέλη αν προτιμάει κάποιος όπως η Ελλάδα που την έκανε τσιφλικάκι της μαζί με τον Μπάρακ τον σφαγέα των μεσοποτάμιων ... 
  Τέλος πάντων αυτό μάλλον δεν θα γίνει και ο χρόνος μετράει αντίστροφα . Επειδή οι μεταφορες απο την αρχαία ελληνική μυθολογία είναι λίγο μπαναλ , θα συνεχίσω  απο κει που είχα μείνει.  
  Αυτοί λοιπόν οι δολοφόνοι και ληστές και εγκληματίες που είναι στην κυβέρνηση θα συνεχίσουν να τσακίζουν τα δικαιώματα μας , τις ελευθερίες μας , τις ζωές μας και ήδη το ανακοίνωσαν  . Ο Ράιχενμπάχ έρχεται γοργός να πάρει ΔΕΚΟ και φιλέτα, να "ελαφρύνει" το δημόσιο και ποιός ξέρει τι άλλος έχει στο ταξικά συνειδητό μυαλό του . 

Μία αναγκαία παρένθεση
Δεν είμαι με τίποτα υπέρ της ηλίθιας αποψης ότι έχουμε κατοχή ή κάτι τετοιο . Όχι γιατί θέλω να ωραιοποιήσω, αλλά γιατί απλά οι λαικιστές του χειρίστου είδους οι οποίοι παίζουν με τα εθνικιστικά αντανακλαστικά του λαού και μάλιστα ζεστάνανε την φωλιά του αυγού του φιδιού που πλέον έχει εκολαφτεί , δεν καταλάβανε ότι κατοχή σημαίνει , τάνκς ,αίμα , εκτελέσεις , απολυτη πείνα ,πόλεμο . Η οικονομική στρατιωτική και πολιτική επικυριαρχία η οποία εντάθηκε πολύ με βάση την παγκόσμια κρίση , δεν εμφανίστηκε τώρα !  Είναι σαν να λές ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπηρετούσαν έστω τα συμφέροντα πρωταρχικά της εθνικής αστικής τάξης ,  μόνο που απο το 1840 και τον πατριώτη Συρρακιώτη Κωλλέτη έχουμε ,με όλες τις διαφοροποιήσεις ,που είναι πολλές, μία ιδιότυπη εξάρτηση και έλεγχο . Συνεπώς αν θέλει κάποιος να βγάλει λάδι όλο τον εσμό που τόσα χρόνια μας έσπρωχνε στην καταστροφή ,εμάς τον λαό , ας το κάνει .  Αν θέλει κάποιος λαικιστής δήθεν αριστερός να λέει ότι όλες οι κυβερνήσεις εργάζονταν για το συμφέρον της "χώρας" δηλαδή της τάξης που είναι στην εξουσία , θα είναι επαναλαμβάνω τουλάχιστον κόπανος , ιστορικά .Και δεν αναφέρομαι ούτε στο ελάχιστο σε ένα επιχείρημα του στύλ, ότι η πραγματική κατοχή μπορεί να έρθει κτλπ . Δεν με απασχολεί αυτό , καθώς κανείς δεν έλεγε ότι είναι πραγματική κατοχή αλλά "οικονομική" .


 Οι ληστές και δολοφόνοι κεφαλαιοκράτες έχουν σπρώξει χιλιάδες στην αυτοκτονία, χιλιάδες με ψυχοφάρμακα , χιλιάδες χωρίς σπίτι , χιλιάδες εκτός σχολείου , χιλιάδες εκτός πανεπιστημίου και θέλουν να συνεχίσουν να προσθέτουν σε αυτή την αριθμητική . Τα μηδενικά και τα παράσιτα θέλουν να συνεχίσουν την μηδενιστική τους αριθμητική , καταστρέφοντας πλανήτη και ανθρώπους .  


Αλλά επειδή δεν είμαι φάν της Ελληνικής μυθολογίας δεν θα το παίξω κασσάνδρα , να προφητεύω την καταστροφή . Είμαι πεπεισμένος ότι θα νικήσουμε είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε . Γιατί αυτοί είναι το 5% και μείς το 95% .  
Πιό συγκεκριμένα λοιπόν , την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ δεν μπορούμε να την περιμένουμε να προκυρήξει τις Βολτούλες της. Πρέπει άμεσα να δούμε, μέ έναν σοβαρό τρόπο τον οριζόντιο συντονισμό σωματείων καταρχήν . Πρέπει οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα να πάρουν πρωτοβουλίες κύρηξης απεργίας , αρχίζοντας με ότι υπάρχει και προχωρώντας παρακάτω . 
  Αλλά πρίν απο αυτό όμως, γιατί η απεργία σαν τουφεκιά στον αέρα, δεν λέει τίποτα πρέπει να δούμε σοβαρά το ζήτημα της προπαγάνδισης της οργάνωσης των εργαζομένων καταρχήν στον χώρο δουλειάς τους. 
  Να ξεκινήσουμε απο κεί , κανένας εργαζόμενος μόνος του κανένας εργαζόμενος στον φόβο και στην τρομοκρατία των αφεντικών του . 
Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά οι "συνεπείς" δυνάμεις τις αριστεράς δεν φαίνεται να κουνιούνται και αν το κάνουν θα το κάνουν επειδή θα παρασυρθούν απο το κίνημα όπως πάντα. 


  Νίκη στην Χαλυβουργία , στην Φόουν Μάρκετινγκ και σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις ! 
Νίκη στην Χαλκιδική και τον ηρωικό αγώνα τους για μία καθαρή ζωή !

Δεν υπάρχουν σχόλια: