Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Η κοινή δράση στο κίνημα-Η υπεράσπιση της ζωής μας-Οι εκλογικές αυταπάτες





Ενάντια στην φασιστικοποίηση των ζωών μας και στον φασισμό
Ενάντια στην ανάθεση σε σωτήρες και κυβερνήσεις
Ενάντια στις εκλογικές αυταπάτες
Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης-ΔΝΤ
(μνημόνια και νόμους τους)
Ενάντια στο πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό
Για την υπεράσπιση της εργασίας, των ανέργων,των μεταναστών
Για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας
Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων 
Για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης
Για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας 
Για την υπεράσπιση της κοινωνικής απελευθέρωσης


   Ξεκινάω αντίστροφα λοιπόν,χωρίς περιστροφές και πολλά πολλά.
Η ΠΑΑΣ οφείλει να μετασχηματιστεί σε ένα κινηματικό εργαλείο ανάπτυξης και συγκρότησης κινήματος λαού και  εργαζομένων.
   Ένα εργαλείο που θα αρχίσει να δυναμώνει την λογική του μετώπου αντίστασης στο κίνημα και όχι στο κοινοβούλιο,ενός μετώπου αντίστασης στο οποίο θα συνδράμουν οι πολιτικές και κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που πιστεύουν ότι μόνος δρόμος για τον λαό είναι να πάρει την υπόθεση στα χέρια του(και δεν είναι λίγες αυτές!).
  Ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η κοινή δράση στο κίνημα ενάντια στην επίθεση του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου στις ζωές  μας.
Ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι το όρθωμα ενός πλατιού και πολύμορφου μετώπου αντίστασης που θα αφυπνίζει συνειδήσεις, θα κερδίζει μάχες και θα αποκαλύπτει τον ρόλο των δυνάμεων του κεφαλαίου.
  Ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι είναι η ανάδειξη της ταξικής και λαϊκής πάλης χωρίς οπισθοχωρήσεις κόντρα στην λογική της ήττας και της υποταγής.
   Ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η κουλτούρα συννενόησης και σύνθεσης πάνω σε ένα πολιτικό πλαίσιο αιτημάτων που θα τσακίζει τις αυταπάτες για διαχείριση και ενσωμάτωση στο σύστημα.
   Ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η αποκάλυψη του ρόλου του κράτους-παρακράτους,των δυνάμεων καταστολής,της κατανόησης ότι ο φασισμός είναι η αποκτηνωμένη και σκοτεινή έκφραση του καπιταλισμού.
   Ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η πλατιά μετωπική δράση που θα χωράει-εκφράζει όλο εκείνο το δυναμικό των αγωνιστών που θέλει και μπορεί να συμβάλλει στην υπόθεση του κινήματος.
   Ότι μόνος δρόμος σήμερα είναι η υπεράσπιση των ελευθεριών και δικαιωμάτων μας που κερδίσαμε με αίμα και αγώνες εκατοντάδες χρόνια τώρα.
  Ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η αντίσταση στον πόλεμο και το ματοκύλισμα λαών,η υπεράσπιση της ειρήνης και της αυτοδιάθεσης των λαών.
  Ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η οργάνωση του λαού μας πολύμορφα σε συλλόγους,σωματεία,συνδικάτα,γειτονιές.
  Ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η ανάδειξη του ενιαίου χαρακτήρα των συμφερόντων του λαού και εργαζομένων και η ασυμβίβαστη αντίθεση με τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
  Ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας στο δρόμο και όχι με νομικίστικα μέσα.
  Ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η χειραφέτηση μας και όχι η ανάθεση στους "κόκκινους" και "ειδικούς".
  Ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η υπεράσπιση της ζωής μας!Η υπεράσπισης των βασικών μας αναγκών,του σπιτιού μας,του παιδιού μας,της εργασίας μας,της παιδείας μας,της περίθαλψης μας.
Είναι υπόλογες και ενάντια στο κίνημα εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς που δεν προκρίνουν την κοινή δράση. Που δεν προκρίνουν την κοινή δράση με όρους κινήματος και όχι κυβερνητισμού και εκλογολαγνείας.
   Είναι υπόλογες εκείνες οι δυνάμεις της αριστεράς που ενώ ο λαός μας σφαδάζει και τσακίζεται κάνουν τα στραβά μάτια και γυρνάνε την πλάτη στον συντονισμό του κινήματος και την ανάπτυξη του.
    Η λογική της ήττας και της υποταγής που κυριαρχεί πρέπει να σπάσει,πρέπει να γίνει θρύψαλα κάτω από την ανάπτυξη ενός κινήματος αντίστασης που θα πετυχαίνει νίκες.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια,δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες.Μπορούμε να νικήσουμε και μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για μία άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ; ,ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: