Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Οι πρώτες νίκες της εξέγερσης του τούρκικου λαού!

Καταρχην απο ότι μαθαίνουμε οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται αμειωτες και οι προσπάθειες της κυβέρνησης να παραπλανήσει και να εξαγοράσει τις λαϊκές και εργατικές μάζες πέφτουν στο κενό.
Η κυβερνητική τακτική είναι το ένα βήμα πίσω σχετικά με την κατασκευή μίας γκαλερί και όχι εμπορικού κέντρου και η δήθεν διάθεση για ΕΔΕ σε αστυνομικούς που δεν έκαναν σωστά την "δουλειά" τους.
Οι εξεγερμένοι φυσικά δεν τσίμπησαν με την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης να δείχνει δύο πράγματα.
Καταρχήν η κυβέρνηση νιώθει την καυτή ανάσα του εξεγερμένου λαού στο σβέρκο της,αλλά όχι τοσο απειλητικά(ακόμη) ώστε να προσχωρήσει σε διάλογο και ικανοποίηση των αιτημάτων τους.'Ομως δοκιμάζει το πείσμα και την αποφασιστικότητα του λαού με το να δημιουργήσει ένα ενδιάμεσο δήθεν σημείο συννενόησης τo οποίο θα είναι προς το όφελος της(και των μονοπωλίων που εκπροσωπεί.Γιατί μην ξεχνάμε ότι οι αστικές κυβερνήσεις επι της ουσίας βγάζουν δουλειά ώς οι πρωτοκλασσάτοι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης και στην προκείμενη περίοπτωση της κατασκευαστικής με την οποία το AKP έχει παρτίδες)
Το δεύτερο που δείχνει είναι oτι η δύναμη των εξεγερμένων είναι υπολογίσιμη και αρχίζει σιγά σιγά να δημιουργεί σημαντικές φθορές στην επιρροή του AKP αλλά και ριζοσπαστικοποίηση πλατιών μαζών,ένα συνδυασμό που θα ήθελαν πολύ να αποφύγουν αλλά δεν φαίνεται να μπορούν.
Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους μας ότι η καταστολή της εξέγερσης,απο την αστυνομία,απέτυχε
και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.Είναι στοιχεία καθαρής νίκης των πρώτων μαχών αυτού του πολέμου.
Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι ύπηρχε τόση οργή και αγανάκτηση απο τόσες μεριές η oποία δεν μπορούσε να κατασταλεί και απλά περίμενε την σπίθα που θα εβαζε φωτιά στον κάμπο.

Κάποια τελευταία σχόλια σε σχέση με την κοινοβουλευτική μας αριστερά και την στάση της στις εξεγέρσεις.
Το ΣΥΡΙΖΑ είναι και  με την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και με τους εξεγερμένους...Μάλλον αυτό είναι κάτι σαν το παγωτό με 1% λιπαρά...Έχεις και την γλύκα αλλά δεν πάς κόντρα και στο σύστημα στη χώρα σου(χωρίς λιπαρά δηλαδή).
Αλήθεια πώς γίνεται να στηρίζεις μία εξέγερση στα λόγια και να υποκλίνεσαι στον Ομπάμα απ την άλλη;
Γιατί άραγε εφόσον είναι τόσo υπέρ,δεν παίρνουν την πρωτοβουλία καλέσματος μίας ελληνικής εξέγερσης;
Ξέχασα... "θα τους ταράξουνε στην νομιμότητα" σύμφωνα με τα λόγια του ρεφορμιστή Η. Ηλιού τα οποία ο κύριος Παπαδημούλης τόσο πολύ γουστάρει.

Απο την άλλη μεριά,οι κόκκινοι  ινστρούκτορες της αστικής νομιμότητας στην πράξη και της....επαναστατικής πρακτικής στα....λόγια,στήριξαν στα λόγια την εξέγερση του 2005 των αθλίων του παρισιού,είπαν οτι δεν θα σπάσει κανένα τζάμι και απέρριψαν την εξέγερση του δεκέμβρη του 2008(που μοιάζει πολύ με του παρισιού)...τρία μόλις χρόνια μετά.Σήμερα πάλι,στηρίζουν κάπως αμυδρά και ψελλίζοντας την τουρκική λαϊκή εξέγερση.Μιλάμε για τρομερή συνέπεια θέσεων.Βέβαια στην λαϊκή τουρκική εξέγερση "σπάνε πολλά τζάμια" και επίσης απο ότι είδαμε έχει και "κουκουλοφόρους".Αλλά στην Ελλάδα μας αυτοί οι τύποι σφυρίζουν αδιάφορα και βρίζουν όποιον πάει να κάνει απεργία...Γιατί δεν κάνουν μαθήματα ετοιμότητας σε όλους αυτούς τους υποδεέστερους αγωνιστές που δίνουν μέχρι και την ζωή τους;Μάλλον όλοι αυτοί οι χαζoί κομμουνιστές της Τουρκίας δεν ξέρουν την ανετοιμότητα του τούρκικου κομμουνιστικού κινήματος και τον αρνητικό συσχετισμό.
Θα ήταν ωραία μία ομιλία του ΚΚΕ εκεί που θα τους λέει πώς ότι σκέφτονταν να κάνουν δεν μπορούν να το κάνουν.Άντε κανα ψηφαλάκι να ρίξουν και μετά τσιπουράκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: