Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Σααντάτ: Το δικαίωμα της επιστροφής και της αντίστασης να είναι το κέντρο του παλαιστινιακού πολιτικού προγράμματος



Ο σύντροφος Ahmad Sa'adat, ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, εξέδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους μας και τους συντρόφους του για τρεις περιπτώσεις: την εικοστή πέμπτη επέτειο από την έναρξη της Ιντιφάντα του 1987 και την 45η επέτειο από την ίδρυση του Λαϊκού Μετώπου, καθώς και την πρόσφατη νίκη στην άρνηση στον ισραηλινό εχθρό τους στόχους τους στην πρόσφατη επίθεση στη Γάζα, χάρη στην επιμονή και το θάρρος της αντίστασης και του λαού μας στο σύνολό του.
(11/12/12)


Σε επιστολή, του, για τις επετείους αυτές επεσήμανε ότι πρέπει  να είναι ευκαιρίες για την αντιμετωπίση της κατοχής και της απεύθυνσης των πολιτικών  αιτημάτων μας:την Ιερουσαλήμ, το δικαίωμα της επιστροφής,για τους εποικισμούς,τους φυλακισμένους και όλες οι άλλες απαιτήσεις του παλαιστινιακού λαού.Ο Sa'adat έκανε έκκληση για «εθνική συμφιλίωση και ενότητα στη βάση ενός πολιτικού προγράμματος ρίζωμένο  στην αντίσταση», χαιρετίζοντας τις μάζες του Παλαιστινιακού λαού, των μαρτύρων και των οικογενειών τους, των φυλακισμένων και των τραυματιών, λέγοντας ότι η νίκη  στη Γάζα επιτυγχάνεται με την σταθερότητα και την ανθεκτικότητα της αντίστασης στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας του κατακτητή.

  «Αυτή η εποχή των ανθρώπων του έθνους μας είναι μέρος της σημερινής εποχής στον αραβικό κόσμο. Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι είναι η μόνη πηγή της νομιμότητας και πρέπει να μας οδηγήσει να οικοδομήσουμε ένα θετικό περιβάλλον για την εθνική ενότητα, μια ενότητα του κράτους, που δεν υπάρχουν στο πεδίο της μάχης. "Ο λαός μας πρέπει να οδηγήσει τον αγώνα για εθνική ενότητα και συμφιλίωση , το οποίο μπορεί να κατευθύνει την υπόθεσή μας στο δρόμο προς την επίτευξη των στόχων μας - την ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση, απελευθέρωση και επιστροφή, δήλωσε ο Sa'adat.

 Υπογράμμισε τη σχέση μεταξύ του Παλαιστινιακού, Αραβικού και διεθνή αγώνα,σαν θεμελιώδους σημασίας για το πρόγραμμα του μετώπου, ένα επαναστατικό όραμα που απαιτεί την ύπαρξή μας ως αριστερό και προοδευτικό κόμμα, προσθέτοντας ότι το παλαιστινιακό εθνικό κίνημα είναι μέρος του εθνικού απελευθερωτικού κινήματος και του Αραβικού λαϊκού κίνηματος που έχει ανακατευτεί με τα κινήματα της νεολαίας και συνεχίζει να αγωνίζεται, να αντιμετωπίσει και να εργαστεί για την επανάσταση παρά τις προσπάθειες από την Αμερική και τους πρίγκιπες του πετρελαίου να περιέχει την κίνηση ή την αναπαραγωγή παλαιών καθεστώτων με νέα πρόσωπα. Περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να κινητοποιηθούν αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ευρεία στον αραβικό κόσμο για να οικοδομήσουμε μια κοινή επαναστατική δράση στο δρόμο για την οικοδόμηση μιας ευρύτερης αριστεράς μπροστά στο παλαιστινιακό και αραβικό επίπεδο.

Κάλεσε για την προστασία των επαναστάσεων, ωθώντας τους προς τα εμπρός, και απαιτώντας την επίτευξη των άμεσων στόχων  της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, σπάζοντας τα δεσμά της εξάρτησης και της υποταγής στον καπιταλισμό, την παγκοσμιοποίηση και τον ιμπεριαλισμό. Σημείωσε ότι η σημερινή μεταβατική φάση του Αραβικού κόσμου  ανοίγει τις πόρτες σε όλες τις δυνατότητες και πρέπει να εξωθήσει τις δυνάμεις της δημοκρατικής αλλαγής στην κινητοποίηση, την ενίσχυση της παρουσίας και της επιρροής τους, δεδομένου ότι έχει μεγάλες συνέπειες για το μέλλον του αραβικού έθνους μας και της δημοκρατικής ανάπτυξης του.

Υπογράμμισε την κεντρικότητα του δικαιώματος της επιστροφής για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή όπου το τέλος της κατοχής του 1967  γεννιέται ως "τελική λύση" ή το μεγαλύτερο επίτευγμα των παλαιστινιακών στόχων. Τόνισε ότι η επίτευξη της αυτοδιάθεσης, απελευθέρωση και επιστροφής δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε «διαπραγματευτική ομάδα» για «ζητήματα του τελικού καθεστώτος." Το δικαίωμα της επιστροφής, δήλωσε ο Sa'adat, είναι ο πυρήνας του εθνικού αγώνα μας, η γέφυρα μεταξύ μας,της τρέχουσας κατάστασης και τα δικαιώματα μας για ολόκληρη την πατρίδα μας. Επειδή υπάρχουν κάποιες παλαιστινιακές δυνάμεις που δεν είναι προσκολλημένες σε αυτό το όραμα, είναι απαραίτητο το εθνικό πρόγραμμα μας να υπογραμμίζει την κεντρικότητα του δικαιώματος της επιστροφής, τοποθετώντας αυτό ως ένα ελάχιστο σημείο της συμφωνίας για την εθνική ενότητα. «Χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην επιλογή αντίστασης στον αγώνα μας με την κατοχή και της απόρριψης της διαδρομής που στηρίζεται σε παράλογες διαπραγματεύσεις, ιδιαίτερα υπό το φως της σημερινής ισορροπίας δυνάμεων. Πρέπει να απαιτήσουμε ότι να συγκαλεσθούν  διεθνή συνέδρια απο τον ΟΗΕ , να υποχρεώσει το «Ισραήλ» για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων και επιτρέπουν στους ανθρώπους μας να ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα τους στην εθνική ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση και επιστροφή. "

 Τόνισε ότι η εθνική συμφιλίωση αποτελεί επιτακτική ανάγκη και εναπόκειται στην Φατάχ και τη Χαμάς να διαθέτουν την πολιτική βούληση να επιτευχθεί στην πράξη, εκφράζοντας την ελπίδα στο κλίμα ενότητας που σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της γενναίας αντίστασης της Λωρίδας της Γάζας, όπου εθνικές και ισλαμικές δυνάμεις ήταν ενωμένες στα χαρακώματα ενάντια στην κατοχή.

Ζήτησε πίεση του δρόμου για εθνική ενότητα, λέγοντας ότι o PLO μπορεί και πάλι να είναι το εθνικό πλαίσιο για τους ανθρώπους μας σε ένα δημοκρατικό κλίμα των εκλογών, συμπεριλαμβανομένων όλων των πολιτικών δυνάμεων. Το εθνικό πρόγραμμα πρέπει να ενοποιηθεί γύρω απο την αντίσταση, το δικαίωμα της επιστροφής, και τα Παλαιστινιακά εθνικά δικαιώματα.

Εξήρε το κίνημα των φυλακισμένων », λέγοντας ότι η πρωτοβουλία των συντρόφων μας φυλακισμένων τον Σεπτέμβριο του 2011 άναψε τη σπίθα που μεγάλωσε στη μεγάλη απεργία πείνας κρατουμένων και έλιωσε τον πάγο της ανταλλαγής, παρά τις προβληματικές συνθήκες της συμφωνίας ανταλλαγής.Να σημειωθεί ότι αυτό άνοιξε το δρόμο για πρωτοβουλίες πολλών κρατουμένων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της διοικητικής κράτησης, συμπεριλαμβανομένης της απεργίας πείνας που ξεκίνησε από τον ηγέτη και αγωνιστή Κάντερ Αντνάν και τις επόμενες πρωτοβουλίες των αδελφών και των αδελφισσών κατά μήκος αυτής της διαδρομής, λέγοντας ότι  από αυτό χτίστηκε «κίνημα και οδήγησε στη μαζική απεργία  πείνας τον Απρίλιο η οποία ήταν μια επιτυχία, την επίτευξη των στόχων της να τερματίσει την πολιτική των απαγορεύσεων απομόνωσης, στη Γάζα των κρατουμένων απο οικογενειακές επισκέψεις και περισσότερο, παρά τις επανειλημμένες παραβιάσεις της συμφωνίας απο την Υπηρεσία Φυλακών . Το κίνημα των φυλακισμένων ενέπνευσε τις παλαιστινιακές και αραβικές διαδηλώσεις για τους κρατούμενους και την εθνική υπόθεση σε γενικές γραμμές, καθώς και τις δράσεις σε διεθνές επίπεδο, η κοινοβουλευτική προσοχή, και την ανησυχία των οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα,την δημιουργία  διεθνούς πίεσης για την κατοχή να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των κρατουμένων ». Το  κίνημα των κρατουμένων  προχωρήσε τον αγώνα του και κέρδισε τους στόχους που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των οφελών των κρατουμένων , καθώς και την αξιοποίηση της διεθνούς αλληλεγγύης που οικοδομήθηκε για την παλαιστινιακή υπόθεση.

Κατέληξε με χαιρετισμούς του στους συντρόφους του στο Μέτωπο, εκφράζοντας την υψηλή εμπιστοσύνη του σε αυτούς την ικανότητα και την ενέργειά τους για να αναπτύξουν και να βελτιώσουν το Μέτωπο σε όλα τα επίπεδα, ως μέρος του εθνικού αγώνα στο δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας για αυτοδιάθεση , απελευθέρωση και επιστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: