Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Όχι άλλο ενδοαριστερό ανώνυμο κανιβαλισμό!

Είσαι μπλόγκερ; Ασχολείσαι με το ίντερνετ και έχεις σχέση με την αριστερά; Μήπως απογοητεύτηκες απο την έλλειψη δυνατότητας διαλόγου στην αριστερά και στο κομμουνιστικό κίνημα; Τότε αυτό το αρθράκι είναι για σένα...




 Αυτά τα λίγα χρόνια που παρεμβαίνω και μιλάω με κομμουνιστές, με άτομα που αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί και παρεμβαίνουν στο κίνημα ή απλά ασχολούνται απο έξω ώς ανένταχτοι με έχει ενοχλήσει πολύ ένα πράγμα. Η τρομερή αδυναμία διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων στα πλαίσια της αριστεράς με έναν εποικοδομητικό και δημιουργικό τρόπο. Επίσης τώρα τελευταία που ασχολούμαι με το ίντερνετ παρατηρώ ότι έχει γίνει άντρο δειλών ανθρώπων που διοχετεύουν όλη τους την μανία και μιζέρια κάνοντας τους γνωστούς αφορισμούς και ισοπεδώνοντας τα πάντα. Αυτοί συνήθως οι τύποι πολιτικά δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν και αναπαράγουν τσιτάτα και κατάρες σε όποιον ψελλίσει κάτι διαφορετικό απο αυτούς. Ακόμη και εγώ ο ίδιος κάποιες φορές έχω συμπεριφερθεί λίγο άκομψα, αλλά ευτυχώς, μόνο σπάνια και μόνο όταν με προκάλεσαν. Αυτό που με έχει κάνει να φτάσω σε μία εμετική κατάσταση είναι το γεγονός ότι άνθρωποι που μιλάνε στο όνομα του κομμουνισμού και της λήξης καταπίεσης και εκμετάλλευσης συμπεριφέρονται με τον γνωστό παλιό "καλό" τρόπο ...Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι πράκτορας αντικομμουνιστής χαφιές και οπορτουνιστής ... Φτάνει πιά με την απύθμενη ηλιθιότητα και έλλειψη βασικών στοιχείων επικοινωνίας και σεβασμού. Έχετε προκαλέσει πρόβλημα δειλοί και ανώνυμοι πάσης φύσεως ψυχασθενείς. 
  Αυτή η τσάμπα μαγκιά πίσω απο την ασφάλεια της ανωνυμίας έχει εντείνει τον κανιβαλισμό στα πλαίσια του ίντερνετ , και πρέπει να σταματήσει.Δεν θα μακρυγορήσω, απλά ρίχνω το κατηγορώ μου σε όποιον τολμάει να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, έχει κάνει ανυπολόγιστη ζημιά αυτού του τύπου η συμπεριφορά, δεν έχει καμία μα καμία σχέση ούτε με κομμουνισμό αλλά ούτε καν με προοδευτισμό. Αυτοί που συμπεριφέρονται έτσι δρούν ώς προβοκάτορες κατ΄εμέ και προσπαθούν να κάνουν ζημιά στην κίνηση μαζών και γενικότερα στην πολιτική και ιδεολογία της αριστεράς και του κομμουνισμού.
Να μπεί επιτέλους ένα τέλος και να μιλάμε πολιτικά και με ωραία ένταση και πάθος όχι με βλακεία και αφορισμούς.


  

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όποιος θέλει να μάθει πως με λένε ας με ρωτήσει μέσω mail . Κανένα πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Ο οπορτουνισμός δεν είναι ηθική κατηγορία, είναι πολιτικός χαρακτηρισμός.
Και εσύ κατά τα φαινόμενα είσαι καρα-οπορτουνιστάρα, εφόσον βγάζεις σπυράκια με την πολεμική, μια γνήσια λενινιστική πολιτκή πρακτική.
Μεταμοντερνισμός και savoir vivre. ΕΣΥ δεν έχεις σχέση με κομμουνισμό.

Σ.Χ.

Ανώνυμος είπε...

Εάν είσαι ο ίδιος που γράφει στο Αντίσταση στις γειτονιές ή έχεις πολύ χιούμορ ή δεν αντιλαμβάνεσαι πως γράφεις. 'Ακου εκεί "κάποιες φορές έχω συμπεριφερθεί λίγο άκομψα"

Red Road είπε...

Νομίζω ότι οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί πρέπει να στηρίζονται σε ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ κάτι που λείπει και αυτό θέλει να πει ο Διεθνιστής. Κάτι που επίσης λείπει από τους από τους χαρακτηρισμούς του Σ.Χ. και νομίζω ότι δεν απέχει από τη λενινιστική αντίληψη. Εγώ κρατώ το ¨Η τρομερή αδυναμία διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων στα πλαίσια της αριστεράς με έναν εποικοδομητικό και δημιουργικό τρόπο.¨ κάτι που λείπει και από αυτήν εδώ τη συζήτηση.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Πολύ θα ήθελα να μας πει ο Σ.Χ. πως εννοεί την Λενινιστική αντίληψη περί αντιπαράθεσης. Γιατί τις καταγγελίες του για οπορτουνισμό, ρεφορμισμό κ.λπ. ο Λένιν τις στοιχειοθετούσε με επιχειρήματα, η αντιπαράθεσή του απέναντι σε αυτές τις απόψεις ήταν αυστηρή και πολεμική μεν αλλά κάπου τη στήριζε. Εδώ έχουμε καταντήσει κάποιοι που με το ακούν μια άλλη σκέψη ή ερώτημα, πόσο μάλλον άποψη, να καταγγέλλουν τον άλλο ως πράκτορα! Οπορτουνιστή στη καλύτερη περίπτωση! Ακόμη και όταν το διαφορετικό το εκφράζουν άτομα που υποστηρίζουν ένα χώρο με τα μπούνια!
Το ίδιο κάνεις και εσύ, πετάς μια "καρα-οπορτουνιστάρα" και επί της ουσίας του κειμένου κουβέντα! Απλώς επιβεβαιώνεις αυτά που γράφει ο Διεθνιστής, καραμπινάτα μάλιστα!
Πολλοί έχουμε πέσει σε αυτή την ...παγίδα, πολλές φορές η συγκυρία, πολιτική ή και προσωπική, βοηθάει σε αυτό.
Είναι άλλο αυτό και άλλο όταν η τέτοια αντιμετώπιση τείνει να γίνει κανόνας από κάποιους πολιτικούς χώρους.
Το θέμα είναι να το καταλαβαίνουμε κριτικά και αυτοκριτικά και θεωρώ ότι το κείμενο του Διεθνιστή είναι στο σωστό δρόμο.
Νά ΄στε καλά και οι μεγάλες "συγκρούσεις" των απόψεων θα γίνουν στο κίνημα, όχι στο διαδίκτυο, χωρίς να το υποτιμώ.

Ανώνυμος είπε...

δεν πρόκειται να απαντήσω στον Σ.Χ. δεν αξίζει τον κόπο .
Στον ανώνυμο ,δειλό όμως απο κάτω θα απαντήσω.
Δεν έχω πρόβλημα να απλογηθώ για τις όποιες παρεκτροπές μου και επειδή εκτίθεμαι δημόσια,λέω ότι έχω συμπεριφερθεί απείρως πιο κόσμια απο πολλούς .Σπάνια κατέφυγα σε χαρακτηρισμούς και προσπαθούσα πολιτικά να απαντάω. ΠΟΤΕ όμως μα ποτέ δεν κατηφόρησα κάποιον με αντίθετη άποψη αντικομμουνιστή χαφιέ και πράκτορα όπως κάνουν τόσο άνετα και έντονα άτομα κάποιου χώρου εξ απ ανέκαθεν και τώρα που στριμώχνονται δε φούλ στην αποκτήνωση και την μωρότητα...Βέβαια αυτοί δεν είναι λίγοι ούτε και είναι ζήτημα ατομικό,είναι μία πολιτικη κουλτούρα που έχει ριζώσει στα μύχια του κομμουνιστικού κινήματος ,ειδικά του σημερινού,που είναι και ότι πιο σάπιο υπήρξε.

Ανώνυμος είπε...

"Στον ανώνυμο ,δειλό όμως απο κάτω θα απαντήσω."

Απλά επιβεβαίωσες το σχόλιο μου. Ευχαριστώ!

Ανώνυμος 1:47

Ανώνυμος είπε...

XAXAXAXAXA! Καμία ανοχή στις ανώνυμες και ανέξοδες κααγγελίες και σχολιασμούς.Δεν ξέρω τι σε πειράζει πιο πολύ,το γεγονός ότι φοράς κουκουλίτσα ή το γεγονός ότι εγώ δεν το ανέχομαι?

Ανώνυμος είπε...

Ποια κουκουλίτσα. Πας καλά; Εσύ έχεις το όνομά σου φόρα παρτίδα; Οι άλλοι 4 που συμμετέχουν στο blog, στο οποίο συμμετέχουμε αυτή τη στιγμή γράφοντας, έχουν το όνομά τους; Τα ιστολόγια τα οποία διαβάζεις ή στα οποία γράφεις είναι επώνυμα;

Στα blog που γράφεις είναι όλοι επώνυμοι; Στην επόμενή σου ανάρτηση γράψε για το πόσο γαμάτη κίνηση είναι αυτή του κράτους περί επωνυμίας των ιστολογίων.

"ΠΟΤΕ όμως μα ποτέ δεν κατηφόρησα κάποιον με αντίθετη άποψη αντικομμουνιστή χαφιέ και πράκτορα όπως κάνουν τόσο άνετα και έντονα άτομα κάποιου χώρου εξ απ ανέκαθεν και τώρα που στριμώχνονται δε φούλ στην αποκτήνωση και την μωρότητα"

Πως καταφέρνεις με το πρώτο σου σχόλιο να αναιρείς την ανάρτησή σου και με το δεύτερο σχόλιο να αναιρείς το πρώτο πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

υγ Το indymedia τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του ήταν ένα καλό εργαλείο, σήμερα είναι της πλάκας. Και τότε και τώρα είναι ανώνυμο. Όσοι ψάχνουν τα κακώς κείμενα στην ανωνυμία ας αλλάξουν ερμηνευτικά εργαλεία με πιο χρήσιμα. Η σπέκουλα και η προβοκάτσια δεν ανακαλύφθηκε στο διαδίκτυο, προϋπήρξε αυτού και συνεχίζει να υπάρχει έξω από αυτό. Πολύ απλά οι ίδιοι που σπεκουλάρουν στην πραγματική ζωή το κάνουν και στο διαδίκτυο.

Ανώνυμος είπε...

Πίσω απ’ την κατάργηση της ανωνυμίας των ιστοτόπων (blogs), στο στόχαστρο η διακίνηση των ιδεών

ΠΟΙΟΣ ΝΑ 'ΜΑΙ ΑΡΑΓΕ;

«Το διαδίκτυο θα πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους» (!!!), «…έχει καταντήσει εργαλείο μεταφοράς λάσπης και απειλών κατά της ζωής συμπολιτών μας», Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, στην «Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής», στο πλαίσιο της ίδιας θεματικής που αφορούσε και την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι συστάθηκε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, υπό τον αντιπρόεδρο του Σ.τ.Ε., Ράντο, η οποία μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη θα πρέπει να έχει καταθέσει τις προτάσεις της με στόχο την «ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs, των χρηστών υπηρεσιών διαδικτύου, και τη διεύρυνση της λίστας των εγκλημάτων, που θα επιτρέπει την άρση του απορρήτου».
Με ποιο κριτήριο, άραγε, θα χαρακτηρίζεται ένα δημοσίευμα «υβριστικό», «απειλητικό», ακόμα και «εγκληματικό» ή «προτρεπτικό σε έκνομες δραστηριότητες»; Με το ίδιο κριτήριο σύμφωνα με το οποίο μπορεί να ποινικοποιηθεί η αφίσα, η προκήρυξη και η διακίνηση όλης εκείνης της πολιτικής φιλολογίας που θέτει σε κίνδυνο τόσο την καθημερινή πολιτική του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και των κυβερνήσεών του όσο και το ίδιο αυτό το σύστημα και δουλεύει για την ανατροπή τους. Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσα στο λαό καταντά εξαιρετικά επικίνδυνη, γι' αυτούς που τον εκμεταλλεύονται και τον καταπιέζουν.

http://antigeitonies.blogspot.com/2011/09/blogs.html

Ανώνυμος είπε...

άσε τώρα...Δεν σε κατηγόρησα για τίποτα άλλο απο αυτό που κάνεις.Αν εσύ κατάλαβες απο αυτά που γράφω ότι σε είπα πράκτορα,τότε εσύ έχεις την μύγα.Φτιάξε έναν λογαριασμό και γράψε απο εκεί.Εγώ δεν φοβάμαι να πώ το όνομα μου γιατί δεν λειτουργώ συνωμοτικά ή δεν ξέρω και γώ πώς στο διαδίκτυο.Τουλάχιστον έχω έναν λογαριασμό όμως με τον οποίο μπορεί κάποιος να ελέγξει και να με ταυτοποιήσει.Η ποινικοποίηση του λόγου και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων δέν έχει σχέση με αυτό που που λέω εγώ.Αυτό γίνεται και θα γίνει,δεν κάνουμε συνωμοτική δουλειά εδώ πέρα μην μπλέκεσαι.
Αν είναι να ποινικοποιειθεί ο λόγος στο διαδίκτυο θα ποινικοποιηθεί και στην ταβέρνα και στην σχολή.
Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις τι θέλει να πεί ο άλλος.Απλά ήρθες εδώ να χτυπήσεις εμένα γιατί ενδεχομένως σου απάντησα απότομα κάποια στιγμή σοτ παρελθόν.Αν είναι να το ξεπεράσεις να σου ζητήσω και συγνώμη αλλά νιώσε λίγο σε παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

με συγχωρείς αλλά στα πλαίσια της αριστεράς οι κατηγορίες περί κουκουλίτσας είναι πολύ συγκεκριμένες. Επίσης δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να φτιάξει λογαριασμό πουθενά, παρότι σύντομα ίσως να είναι βάση νομοθεσίας, οπότε θα εισακουστούν οι παρακλήσεις σου.

Με συγχωρείς αλλά εσύ δε νοιώθεις που κάνεις κριτική σε τρίτους για δικές σου συμπεριφορές.

Ανώνυμος είπε...

Α! Και πότε η ταυτότητα έγινε επωνυμία; Σε παραπέμπω σε μια γνωστή ταυτότητα των blog της αριστεράς, τον ΚΟΜΜΑΝΤΟ (τακτικός σχολιαστής στο sfyrodrepano.blogspot.com), ξέρεις ποιος είναι επειδή έχει ταυτότητα ενώ εμένα όχι;

Ανώνυμος είπε...

οκ να σαι καλά,δεν θα ξανααπαντήσω σε σχόλια ανώνυμα ούτως ή άλλως.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα μάλλον δεν είναι η ανωνυμία (εξάλλου, το κράτος αν θέλει μπορεί να μάθει-δρούμε και φανερά-- αλλά θέλει να τρομοκρατήσει). Το πρόβλημα είναι η ταχύτητα με την οποία δίνονται κάποιες "απαντήσεις". Αβασάνιστα και στα πεταχτά (για να προλάβουμε άραγε τί; την επερχόμενη εξέγεργή που τόσο θα οφεληθεί από το σχόλιο μας;). Ψυχραιμία λοιπόν, κατανόηση και σκέψη πριν την ανάρτηση. Φιλικά.