Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

First Squad: The Moment of Truth (Πρώτη ομάδα: η στιγμή της αλήθειας)

 Διαδραματισμένο την πρώτη περίοδο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο. Κύριο θέμα είναι μια ομάδα Σοβιετικών εφήβων με εξαιρετικές ικανότητες οι οποίοι έχουν επιλεχτεί,  για να σχηματίσουν μια ειδική μονάδα για την καταπολέμηση της εισβολής από τον γερμανικό στρατό.
Κύριος αντίπαλος τους ένας αξιωματικός των Ες-Ες o οποίος προσπαθεί να αναστήσει από τους νεκρούς έναν υπερφυσικό στρατό  Σταυροφόρων από τον 12ο αιώνα, το Τάγμα του Ιερού Σταυρού, και να τους στρατολογήσει στα ναζιστικά σχέδια. Τα περισσότερα μελή της ομάδας των εφήβων πεθαίνουν, εκτός από την πρωταγωνίστρια Νάντια. Η Νάντια διαλέγεται από ένα μυστικό σοβιετικό εργαστήριο που μελετά υπερφυσικά φαινόμενα, ειδικά τις επαφές με τους νεκρούς. Η αποστολή της είναι να εισβάλει στον κόσμο των νεκρών για αναγνώριση. Εκεί, στη Ζοφερή Κοιλάδα, συναντά τους νεκρούς φίλους της και προσπαθεί να τους πείσει να συνεχίσουν να αγωνίζονται.
Το anime(γιαπωνέζικο animation) είναι διάσπαρτο από mockumentary  "σημερινές" ακολουθίες, όπου σοβιετικοί και γερμανοί βετεράνοι του πολέμου, ιστορικοί και ψυχολόγοι σχολιάζουν τα γεγονότα της ταινίας σαν να ήταν πραγματικότητα.
Προειδοποιούμε η ταινία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, επίσης αν εξαιρέσουμε το ιστορικό μπαγκράουντ  η ταινία δεν θέλει να ανοίξει κανένα πολιτικό ζήτημα. Είναι μια ωραία και πρωτότυπη μεταφυσική ιστορία για αυτούς που είναι λάτρεις  των manga(γιαπωνέζικα κόμικς) και των anime και όχι μόνο.
Η ταινία είναι του 2009 από το Studio 4°C και μουσική από τον Dj Krush εδώ μπορείτε να δείτε το Τρέιλερ με αγγλικούς υπότιτλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: