Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

"Κίνημα πέρα από τα κόμματα..."

"Για να γίνει πραγματικό κίνημα πρέπει να ενωθούμε χωρίς κομματικά λάβαρα, μόνο με την ελληνική σημαία. Να ενωθούμε σαν Έλληνες, και να αφήσουμε πίσω τις ιδεολογίες που μας διαιρούν."


 


 
Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτές τις ανιστόρητες απόψεις στο όνομα, δήθεν, του ενωμένου λαού! Παρακολουθείστε λοιπόν πώς στο οδόφραγμα της Κωνσταντινούπολης σκέκονται πλάι-πλάι αγωνιστές από πολλούς πολιτικούς χώρους και με κάθε λογής χρώμα στο λάβαρο, ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Το ζήτημα δεν είναι να αφήσουμε τις ιδεολογίες μας "στο σπίτι" και να αφομοιωθούμε σε μια ομοιόμορφη και χειραγωγίσιμη "σούπα" άβουλων όντων! Το ζήτημα είναι να οικοδομηθεί το Λαϊκό Μέτωπο της Αντίστασης και η Κοινή Δράση του λαού -μέσα σε αυτό το μέτωπο χωρά κάθε δημοκράτης αγωνιστής, ανεξάρτητα από την ιδεολογία του.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-------- Το ζήτημα είναι να οικοδομηθεί το Λαϊκό Μέτωπο της Αντίστασης και η Κοινή Δράση του λαού -μέσα σε αυτό το μέτωπο χωρά κάθε δημοκράτης αγωνιστής, ανεξάρτητα από την ιδεολογία του.-------
Μάλλον αυτά έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα προσπαθώντας να οικιοποιηθεί τους "αγανακτισμένους"

Ανώνυμος είπε...

...σε ταξική αντιιμπεριαλιστική,αντιδιαχεριστικη,κατεύθυνση? μηπως τα λέει και αυτα ο συριζα?

Ανώνυμος είπε...

τι παει να πει ανεξαρτητα απο την ιδεολογία του και πώς συνδυάζεται το ταξικό, το αντιμπεριαλιστικό, το αντισυνδιαχειριστικό με το "ανεξαρτητα απο την ιδεολογία του";


boy-lis

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο που έχει απορίες:
Μάλλον ο φίλος που παρέμβηκε δεν γνωρίζει καθόλοθ τον χώρο μαςο΄πτε του είναι άγνωστη η ανάλυση μας για την Κοινή Δράση και την ΟΙΚΟΔΌΜΗΣΗ Μετώπου Αντίστασης. Σαν "εισαγωγή" στην συλλογιστική μας το ανεξάρτητα από την ιδεολογία του:πάει να πει πως η οικοδόμηση του Μετώπου Αντίστασης δεν γίνεται από ομοιδεάτες ούτε προυποθέτει ιδεολογική συμφωνία αλλά οικοδομείται από αγωνιστές ενταγμένους ή ανένταχτους που συμφωνούν σε κάποιους συγκεκριμένους άξονες πάλης. Τι δεν καταλαβαίνεις και γιατί βάζεις στην μέση τον ΣΥΡΙΖΑ;
Τάσος Σ.
Υ.Γ. έστω και καθυστερημένα (μιας και τώρα μπόρεσα για λίγο να μπω στο μπλογκ) και χωρίς να ξέρω αν θα έχω χρόνο να συμμετέχω στη συζήτηση... πάντως επιφυλλασόμενος για ένα κείμενο παρέμβαση γι αυτό το ζήτημα

ΑΛΕΠΟΥ είπε...

Άμα το Μέτωπο Αντίστασης δεν χωρούσε ρεφορμιστές, αναρχικούς, δημοκράτες, πατριώτες και ανένταχτους, αλλά μόνο μαρξιστές-λενινιστές δεν θα ήτανε Μέτωπο Αντίστασης αλλά το ΚΚΕ(μ-λ) και οι επιρροές του.

Το Μέτωπο Αντίστασης χωρά αυτούς που θέλουν να αντισταθούν, γι' αυτό λέγεται "Αντίστασης". Αλλιώς θα το λέγαμε "μ-λ μέτωπο".

Ανώνυμος είπε...

Όταν λες "ανεξάρτητα από ιδεολογία" για δημοκράτες αγωνιστές εγώ καταλαβαίνω όλους αυτούς που αναφέρεις και πολύ περισσότερους. Τότε όμως οι στόχοι πάλης είναι και περιορισμένοι και γενικοί συγχρόνως. Η αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική σήμερα δεν σημαίνει ουσιαστικά ανατροπή αυτής της πολιτικής; Τότε όμως μπαίνει το ζήτημα της ηγεμονίας σε αυτό το μέτωπο. Αν την αφήσεις στους πατριώτες και στους δημοκράτες, κλάφτα Χαράλαμπε

ΑΛΕΠΟΥ είπε...

Άμα ήτανε να αφήσω την ηγεμονία σε αυτούς δεν θα ήμουν σε κομμουνιστική οργάνωση με θέσεις, στόχους πάλης, ανάλυση για τα μέτωπα πάλης, καθώς και συνδικαλιστικά σχήματα σε κάθε χώρο που παρεμβαίνει. Άμα ήτανε να αφήσω την ηγεμονία σε αυτούς δεν θα έκανα την ΠΑΑΣ ως πολιτικό μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιρεφορμιστικής αριστεράς. Άμα ήτανε να υποταχτώ στο αυθόρμητο, θα γινόμουν ένα με την σούπα των Αγανακτισμένων -η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) συγκρούστηκε με το ακκομάτιστο και παρέμβηκε ανοιχτά και κόντρα στο "έξω τα κόμματα", και θα το ξανακάνει όποτε χρειαστεί.

Αλλά αν εννοείς να κάνω ένα μέτωπο με τον εαυτό μου για να έχω εξασφαλισμένη την "ηγεμονία", τότε μάλλον αφήνω το λαϊκό κίνημα έρμαιο στις διεθέσεις του κάθε ηγετίσκου.

Αυτό είναι και το νόημα του βίντεο που ανάρτησα - αν παρατηρήσεις τι γίνεται στο οδόφραγμα είναι ακριβώς αυτό που προτείνω.

Ανώνυμος είπε...

Ποια ακριβώς είναι αυτή η αριστερά που συμμετέχει σε αυτό το πολιτικό μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιρεφορμιστικής αριστεράς; Και τι σχέσεις έχει με τα άλλα μέτωπα της αριστεράς; Πάντως ωραία φάση αυτή με τα μέτωπα, όλοι έχουν και από ένα.

Α.

Ανώνυμος είπε...

φυσικά δεν πρέπει να επιτρέψεις να παρθεί η ηγεμονία απο τέτοιες δυνάμεις,γιαυτό θα συμμετάσχουν στο μέτωπο κάτω απο έναν άξονα αιτημάτων και πρακτικών που θα έχει αυτα τα τρία βασικά στοιχεία (και κανα 2 αλλα).
Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι αν το πολιτικό πλαίσιο σε μία γενική μορφή είναι καθορισμένο αυτό δεν δίνει χώρο για ηγεμονία συστημικών δυνάμεων;
και αυτό το πλαίσιο δεν είναι ολη η πολιτικη συμφωνία αλλιώς όπως είπε και ο αλεπού θα ηταν συμφωνία με τον εαυτό μας.
Μετωπο ξερεις τι σημαίνει πολιτικα;
το καταλαβαίνεις;