Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Απήχθη στο κεντρο της Αθήνας και σε λίγες ώρες βρέθηκε στα κρατητηρια της ΚωνσταντινούποληςΗ ανακοινωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στη Τουρκία και το Κουρδιστάν είναι κατατοπιστική.Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ BULUT YAYLA ΑΠΑΓΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΡΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ BULUT YAYLA ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Ο BULUT YAYLA που πολέμησε ενάντια στον τουρκικό φασισμό για ανεξαρτησία και δημοκρατία, η Τουρκία τον προέβαλε στα ΜΜΕ στοχοποιώντας τον. Στις 30 Μάιου 2013 και ώρα 21:30 απαγάγεται στην μέση του δρόμου και τον παραδίδουν στο τουρκικό φασισμό.
Η συνεργασία Η.Π.Α, Τουρκία και Ελλάδας έδωσε μια νέα διάσταση στις πιέσεις και την τρομοκρατία, μετά τις επιδρομές στα σπίτια και σε χώρους εργασίας, μετά τις κρατήσεις και τις συλλήψεις, ήρθαν να προστεθούν οι απαγωγές και η επιστροφή στην Τουρκία με βασανιστήρια. Η Ελληνική Αστυνομία δεν δέχτηκε ότι απήγαγαν τον Bulut Υayla στις 30 Μάιου. Την επομένη μέρα οι μάρτυρες δημοσίευσαν στο ιντερνέτ την πινακίδα του αυτοκινήτου και τον τρόπο που τον απήγαγαν. Είπαν, επίσης, ότι την στιγμή που έγινε η απαγωγή υπήρχε μια ομάδα της αστυνομίας η οποία τους ειδοποίησε και τους έδωσε την πινακίδα του αυτοκινήτου.
Στις 31 Μάιου ο αστυνομικός διευθυντής δήλωσε στους βουλευτές και τους δικηγόρους ότι το όχημα ανήκει στην αστυνομία. Ωστόσο, δεν συμφώνησαν ότι τον συνέλαβαν και δεν είπαν που βρίσκεται ο Bulut Yayla.
1 Ιουνίου ο αστυνομικός διευθυντής επανέλαβε στους βουλευτές και εκπρόσωπους των δημοκρατικών φορέων το ίδιο ψέμα. Μετά την εμφάνιση του Bulut Yayla στην Τουρκία, ο αστυνομικός διευθυντής είπε ότι δεν τον απήγαγαν αυτοί, ότι δεν έχουν καμία σχέση και συνέχισε να αρνείται.
Ο BULUT YAYLA ήταν στοχοποιημένος από την CIA, την ΕΥΠ και την Ελληνική Αστυνομία με κοινή λειτουργία και έχει εκδοθεί παράνομα στην Τουρκία. Ο Υayla την 1η Ιουνίου, το απόγευμα, στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης συναντήθηκε με τον δικηγόρο του και του είπε αυτά που έζησε.

Μια μικρή περίληψη για το τι έζησε.

«30 Μάιου το βράδυ, ώρα 21:30, περίπου 5 άτομα που μιλούσαν ελληνικά, με βίαιο τρόπο με έβαλαν με το ζόρι σε ένα αυτοκίνητο. Έκλεισαν τα μάτια μου και το στόμα μου με τα χεριά τους. Μετά από κάποια ώρα που ήμουν στο όχημα, κατέβηκα από το αυτοκίνητο και μου πέρασαν μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι. Δεν είδα τίποτα. Μιλούσαν ελληνικά μεταξύ τους. Μετά με παρέδωσαν σε μια άλλη ομάδα, αυτοί μιλούσαν και ελληνικά και τουρκικά. 8-10 ώρες με έκαναν βόλτες. Με έσυραν πάνω στα χώματα, στα χωράφια. Είχα την σακούλα ακόμα στο κεφάλι μου. Ίσα-ίσα που δεν ακουμπούσε το κεφάλι μου κάτω. Με πήγαν από θάμνους και μου έκαναν βασανιστήρια. Μετά με παρέδωσαν στην τελευταία ομάδα, μέσα σε αυτούς μερικοί μιλούσαν αγγλικά. Αυτή η ομάδα με πέρασε από τα σύνορα. Πέρασα λαθραία από τα σύνορα. 31 Μάιου το πρωί στο αστυνομικό τμήμα τις Εντιρνέ μου έβγαλαν την σακούλα. «Όποιος τα βάζει με την Αμερική αυτά παθαίνει», είπαν μεταξύ τους. Εκεί είπα ότι θέλω να μιλήσω με τον δικηγόρο μου. Όμως, 1 Ιουνίου με παρέδωσαν στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης και ήθελα να μιλήσω με τον δικηγόρο μου.»
Αυτοί που απήγαγαν τον Βulut Yayla, τον βασάνισαν και τον παρέδωσαν πίσω και όσοι έχουν σχέση με αυτό πρέπει να τιμωρηθούν.
Απήγαγαν έναν επαναστάτη στην μέση του δρόμου, τον βασάνισαν, είπαν ψέματα και με παράνομο τρόπο τον παρέδωσαν στην φασιστική κυβέρνηση της Τουρκίας και στα χεριά βασανιστών. Τώρα η τουρκική αστυνομία θα υποστηρίξει ότι τον έχουν πιάσει στην Τουρκία.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ

Εμείς γινόμαστε στόχοι επειδή αγωνιζόμαστε εναντία στο φασισμό στην Τουρκία και στην αμερικανική κατοχή. Ήρθαμε στην Ελλάδα γιατί στην Τουρκία δεν μπορούσαμε να προστατέψουμε τη ζωή μας. Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει κατοχή της πατρίδας και φασισμός. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά εμάς τους Τούρκους και Κούρδους επαναστάτες και ξέρουν ότι δεν θα πάθουν κακό από εμάς. Τα αδέρφια μας οι Έλληνες πάντα ήταν δίπλα μας και μας υπερασπίστηκαν και είναι ένας τίμιος λαός.

Από αυτή την πίεση και τα βασανίστρια απέναντι σε εμάς τους Τούρκους και Κούρδους επαναστάτες δεν έχει κανένα συμφέρον ο ελληνικός λαός. Γιατί τον λόγο ο Σαμαράς πρέπει να εξηγήσει.

Με τι αντάλλαγμα συμφώνησαν για την έκδοση των Τούρκων και Κούρδων επαναστατών;

Γιατί τρομοκρατούν τους επαναστάτες που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού;

...

υπολοιπη βρίσκεται στις αντιγειτονιές οπως και το παρακάτω post


Είναι χρέος του κινήματος στη χώρα μας, να υπερασπίσει τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και να μην επιτρέψει την έκδοσή τους στην Τουρκία!

Η απαγωγή του πολιτικού πρόσφυγα από την Τουρκία έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τους φόβους που εκφράσαμε εδώ και καιρό, με το ξεκίνημα των διώξεων από το ελληνικό κράτος. Ότι:
η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει κανέναν απολύτως ενδοιασμό να παραδώσει Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, στα λευκά κελιά απομόνωσης, τα λεγόμενα και τύπου “F”, όπου τα βασανιστήρια και η φυσική εξόντωση εκατοντάδων αγωνιστών αποτελούν τον κανόνα.
Η επιχείρηση αυτή αποτελεί συνειδητή επιλογή της τρικομματικής κυβέρνησης και εντάθηκε μετά το ταξίδι του Σαμαρά στην Τουρκία, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 4 του Μάρτη, υπό τις ευλογίες των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες, που βασίζεται σε δημοσιεύματα των τουρκικών Μ.Μ.Ε., η έκδοση αγωνιστών στην Τουρκία απαιτείται και ως αντάλλαγμα για το προχώρημα τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως μπροστά στην αντιμετώπιση των ίδιων των λαών τους και των αγωνιστών, οι αστικές τάξεις σε Ελλάδα και Τουρκία και οι κυβερνήσεις τους -εξαρτημένες και υποτελείς στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά- βάζουν σε δεύτερη μοίρα τούς εθνικισμούς και τις μεταξύ τους αντιθέσεις και συνεργάζονται αρμονικά.
Ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να ανακόψει μια τέτοια εξέλιξη είναι η ανάπτυξη ενός πλατιού και μαζικού κινήματος αλληλεγγύης, που θα απαιτήσει την απελευθέρωση και τη μη έκδοση στην Τουρκία των αγωνιστών αυτών. Είναι χρέος του κινήματος στη χώρα μας, να υπερασπίσει τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και να μην επιτρέψει την έκδοσή τους στην Τουρκία!
Αυτά λοιπόν λέγαμε σε προηγούμενα κείμενά μας. Υπάρχουν πολλές απόψεις στην αριστερά, και όχι μόνο, για τους λόγους που γίνονται οι διώξεις και οι απαγωγές. Απόψεις με άλλες από τις οποίες συμφωνούμε αλλά και άλλες που μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.
Για μας είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η απαγωγή δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε αρμονική συνεργασία των κρατικών μηχανισμών των δύο χωρών, τουλάχιστον, και δεν κατανοούμε τις αμφιβολίες που υπάρχουν γι' αυτό.
Είναι ξεκάθαρο ότι τις ευθύνες τους τις έχουν αναλάβει η κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν. Ευθύνες που δεν αφορούν βέβαια την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, ούτε βεβαίως την υπεράσπιση των πολιτικών προσφύγων. Αλλού δίνουν λογαριασμό οι κυβερνώντες. Στους ιμπεριαλιστές εντολείς τους και στο ντόπιο εξαρτημένο κεφάλαιο. Αυτός ο λογαριασμός περιλαμβάνει ακόμη και το κουρέλιασμα διεθνών συνθηκών, συνταγμάτων και νόμων που δήθεν κατοχυρώνουν δημοκρατικά και άλλα δικαιώματα. Την έχουν αναλάβει λοιπόν την ευθύνη τους επίσημα και με τη βούλα.
Ούτε για το κράτος και τους θεσμούς του έχουμε καμιά αμφιβολία. Λειτουργούν μια χαρά και, δυστυχώς, είναι αρκετά ισχυροί όταν πρόκειται να στραφούν κατά του λαού.
Άποψη έχουμε και για το αν καταπατήθηκε η εθνική κυριαρχία της χώρας με αφορμή την απαγωγή, ή για το αν αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και κάμποσα χρόνια. Τουλάχιστον από ...καταβολής "ανεξαρτησίας"!
Για αυτά καταγγέλλουμε την ντόπια εξουσία, την κυβέρνησή της και το κράτος της, και δεν την ελέγχουμε για άγνοια ή για αδιαφορία ή για ότι άλλο που μπορεί να υποτιμά το πραγματικό της ρόλο (και) σε αυτή την υπόθεση.
Η απαγωγή δικαίως εξοργίζει και θυμώνει αρκετό κόσμο. Δεν θα έπρεπε να ξαφνιάζει όμως. Ήταν το επόμενο βήμα μιας και ενώ οι διώξεις των πολιτικών προσφύγων ξεκίνησαν εδώ και μήνες σε όλη την Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου κατά κύριο λόγο συγκεντρώνονται, οι αντιδράσεις είναι μηδαμινές.
Δεν είμαστε από αυτούς που θα υποτιμήσουμε και θα πούμε ότι δε χρειάζεται η εκμετάλλευση των όποιων νομικών δυνατοτήτων έχουν απομείνει ή ακόμη και των κοινοβουλευτικών πιέσεων. Ούτε την ανάγκη της δημοσιότητας θα υποτιμήσουμε. Είμαστε όμως στον αντίποδα αυτών των απόψεων που θεωρούν αυτές τις μεθόδους το άπαν και υποτιμούν, έως και τις θεωρούν άχρηστες, τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Τα πρώτα στη καλύτερη περίπτωση είναι υποβοηθητικά των τελευταίων!
Εμείς θα επιμένουμε σε αυτό! Το προτείναμε στη συνέντευξη τύπου που έγινε το Σάββατο που μας πέρασε, το προτείναμε σε όλες τις αντίστοιχες συναντήσεις το προηγούμενο διάστημα, θα το προτείνουμε και στις επόμενες. Ο λαός μας ούτε ηλίθιος είναι ούτε κοιμάται όπως κάποιοι φωστήρες έχουν αποφανθεί για να δικαιολογήσουν τη δική τους, για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος, απραξία. Ακόμη και σε ζητήματα αλληλεγγύης έχει δείξει πολλές φορές ότι είναι έτοιμος να βγει στους δρόμους. Το έδειξε και τότε με τον Οτσαλάν, μιας και μιλάμε για Τουρκία.
Η αριστερά, πρώτη απ' όλους και σε όλες τις εκδοχές, άραγε είναι έτοιμη να το κάνει; Θέλει; Να καλέσει το λαό να βγει στους δρόμους, όχι για να βγάλει την υποχρέωση αλλά για να σταματήσει τις διώξεις των πολιτικών προσφύγων και για να μην επιτρέψει άλλη απαγωγή από τον τόπο του;
Ή θα υπάρξει η επιλογή του λευκού και σε αυτή την περίπτωση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: