Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο Πολύδωρος θυμάται

Το βιβλίο αποτελεί ένα αυτοβιογραφικό έργο του Πολύδωρου Δανιηλίδη και προσπαθεί να φωτήσει στιγμές από την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος όπως τις έζησε ο ίδιος ο συγγραφέας. Εκδόθηκε από τις Ιστορικές Εκδόσεις και πλέον θεωρείται εξαντλημένο.






12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δώσε γνώση στο λαό ρε παιδάκι μου!

ΑΛΕΠΟΥ είπε...

Παιδιά είναι πολύ σημαντικό που "σώσαμε" αυτό το βιβλίο. Ίσως πρέπει να το ανατυπώσουμε.

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Ρε παίδες ας είμαστε λίγο προσεχτικοί στο τι γράφουμε γιατί γράφονται ανακρίβειες άνευ λόγου.

O Πολύδωρος δεν υπήρξε μέλος της Αναγέννησης γιατί πολύ απλά η Αναγέννηση ιδρύθηκε στην Ελλάδα ενώ ο "Παππούς" ήταν πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Μαρξιστικής-Λενινιστικής Οργάνωσης Πολιτικών Προσφύγων.

Επίσης υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του ΕΛΑΣ (και πριν αυτός ιδρυθεί της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΕΑΜ) και όχι Πολιτικός Επίτροπος του ΕΑΜ.

Επιπρόσθετα υπήρξε για χρόνια μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '60 και ιστορικό ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ).

Ως προς το βιβλίο θα συμφωνήσω με όλους σας πως πρόκειται για σημαντικό πόνημα που αξίζει να διαβαστεί προσεκτικά στο σύνολό του και που φωτίζει πλευρές της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος από τη δεκαετία του '20 μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του '70.

ΑΛΕΠΟΥ είπε...

Σωστά τα λες Πρίσμα για την διαδρομή του Παππού, έπειτα και ο ίδιος τα εξιστορεί όλα αυτά μέσα στο βιβλίο - το οποίο είναι πολύ θετικό ότι μπορεί ο καθένας να διαβάσει.

Ανώνυμος είπε...

έτσι νόμιζα...
Γράψε λάθος

ΑΛΕΠΟΥ είπε...

Δεν πειράζει συμπλόγγερ!

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε. Απλά να προσπαθούμε να κάνουμε λιγότερα λάθη και να είμαστε περισσότερο άνθρωποι :P

Ανώνυμος είπε...

:P

:)

ΒΚ είπε...

καλη η κινηση μαγκες, αλλα τι παιζει με το issuu και πλεον δεν μπορεις να κατεβαζεις pdf? μηπως μπορειτε να το ανεβασετε και σκριμπντ?
ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

πρέπει να μπαίνεις στο μπλόγκ για να το διαβάζεις!
Υποχρεωτικά!
(Αστειεύομαι φυσικά)

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Μπορείς αν συνδεθεις μέσω facebook ή βάζοντας κάποιο μέηλ...Το σκέφτηκα με το scribd αλλά στα περισσότερα βιβλία που έχω βρεί έκει δεν έχει δυνατότητα κατεβάσματος...Θα κοιτάξω μήπως μπορώ να βρώ κάποια λύση και θα το γράψω σε σχόλιο εδω...απλά θα κάνεις λίγο υπομονή γιατί τώρα υπάρχει τρέξιμο λόγο της ΕΡΤ....

ΒΚ είπε...

δυστυχως δεν γινεται ουτε μεσω login. μηπως οταν το ανεβασατε δεν πατησατε enable readers to download?
για το scribd κανεις λαθος, απλα δεν σε αφηνει να κατεβασεις πολλα μαζι και σε αναγκαζει να κανεις κι εσυ upload

παρτε παντως καποια σκαναρισματα δικα μου που εχω ανεβασει στo scribd τα οποια ειναι απο δικες σας εκδοσεις

http://www.scribd.com/doc/123724476/%CE%9A%CE%9A%CE%95-%CE%BC-%CE%BB-%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7 (εκδοσεις σημαια για την μππε)

http://www.scribd.com/doc/123724385/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%9A%CE%9A%CE%95-%CE%BC-%CE%BB-%CE%88%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1
(βασιλης σαμαρας - 50 χρονια απο 20ο συνεδριο 40 απο μππε)