Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Λαός λερός και στα βάσανα λερός


Οι πουτάνες των καιρών αποκαλύφθηκαν
Στην προγραμματισμένη για τις 25/5 συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, οι – κατά τα άλλα – κινηματικοί Active Member, αποφάσισαν για προσωπικούς λόγους να μη συμμετέχουν, προκαλώντας δικαιολογημένα αντιδράσεις από μεριάς του κόσμου.


Η εμετική απάντηση της μπάντας ήταν η εξής:
«.. πω πω φαρμάκι, που το κρύβατε όλο αυτό? Αν ξεπερνούσαμε το πρόβλημα και ήμασταν κοντά σας θα ήταν όλα μια χαρά. Πόσο γουστάρετε να κανιβαλίζετε μερικοί. Πρέπει να σας κάθονται όλοι χωρίς αντίρρηση ότι και να τους έχει τύχει. Λοιπόν φίλοι βιαστικοί και συνένοχοι, μαθήματα και υποδείξεις δεν δέχομαι από κανένα. Φυσικά και είχα υποχρέωση να ενημερώσω το κόσμο του low bap που μας στηρίζει τόσα χρόνια αυτόν και μόνο όμως. Ποιοι ειστε όλοι εσείς ρε; Από πότε ρε κωλοτρυπίδες γίνατε αγωνιστές; Ρε άντε γαμηθείτε καριόλια και συρθείτε να πουλήσετε μούρη εκεί που πάλι δέκα τρελοί βάζουν τη ζωή τους μπροστά για να ξεπλένετε τη ψυχή σας εσείς μουνόπανα.Πες τε και στους άλλους τους καλιτεχνάδες που συμμετέχουν που έτσι κι αλλιώς κλάνουν αρχίδια τόσα χρόνια ότι ένας επιπλέον λόγος που δεν ανεβαίνω, είναι για να μη βρεθώ δίπλα σ' αυτές τις γραφικές σκουληκαντέρες. Είχα και τύψεις που δεν θα ανεβαίναμε αλλά με κάτι αρχίδια σαν κι εσάς τώρα δε το μετανιώνω καθόλου. Σας έπιασε ο πόνος για το τι τραβάνε εκεί οι ντόπιοι, αρχίδια ρε. Εγώ μόνο αυτούς τους δέκα άντε δεκαπέντε σκέφτομαι που μετά τη τρελοπανηγυρη του Σαββάτου πάλι θα ναι μόνοι. Όπως μόνοι είμαστε στα δύσκολα πάντα εμείς ..»

Ο εμετός έχει και συνέχεια. Οι «κινηματικοί», «underground» Active Member έσπευσαν αμέσως να ακυρώσουν και τη συμμετοχή τους σε όλα τα μετ’ έπειτα πολιτικά event, που είχαν προγραμματίσει να παραβρεθούν.

«.. Και για να γλυτώσω μια και καλή απ' όλους τους ηλίθιους σ' αυτή τη χώρα δηλώνω από δω μέσα ότι δεν θα ξανασυμμετέχω σε τέτοιου είδους μαζώξεις όποιο και να το τίμημα, παλιοπουτάνες των καιρών .. »

«.. Λοιπόν. Μετά από το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τη μη συμμετοχή μας στο φεστιβάλ της Χαλκιδικής (για κάποιο σοβαρό προσωπικό μου λόγο), συζήτησα με τους εμπλεκόμενους στη μουσική μας παρέα κι αποφασίσαμε να μη συμμετέχουμε ξανά με άλλους, σε πολιτικά η και φιλανθρωπικά φεστιβάλ. Θα συνεχίσουμε με τον τρόπο μας, τον αγώνα μας για ν' ανταμώσουμε τα λεύτερα όπως τ' αντιλαμβανόμαστε εμείς. Ακυρώνουμε λοιπόν τη συμμετοχή μας από τις παρακάτω μαζώξεις:

24/5 Πάτρα- Αναιρέσεις
(κι εκεί υπήρχαν χρήματα για μας, επειδή ακούστηκε ότι πάμε μόνο όπου πληρωνόμαστε. Αν και θα ‘πρεπε σ' αυτή τη χώρα έτσι να κάνουμε)

2/6 Ρέντη- φεστιβάλ (τους πήρε τους ανθρώπους εκεί η μπάλα χωρίς να φταίνε σε τίποτα)

11/6 Τεχνόπολις - συναυλία για τη υποστήριξη του 105,5fm (στο κόκκινο)


από εδώ και στο εξής θα πηγαίνουμε μόνο όπου μας φωνάζουν γι ' αυτό που εμείς οι ίδιοι σκαρώνουμε τόσα χρόνια, όπου μας σέβονται και θα συνεχίσουμε να κάνουμε παραγωγές μας γι' αυτούς που τυχαία βρεθήκαν στη κόκκινη ζώνη. γιατί μπορεί να το έγραψα εγώ, αλλά ήθελα να πιστεύω ότι ήταν κομμάτι της υπερβολής μου όταν έλεγα: λαός λερός και στα βάσανα λερός ..»

Αξίζει, νομίζω, να σημειωθεί, ότι ο στρατηλάτης της μακρόχρονης και επιτυχούς πορείας της εν λόγω low bapμπάντας, ο Μιχάλης Μυτακίδης, κοινώς BDFoxmoor, έχει δηλώσει ντούρος αντικαπιταλιστής και διακρίνεται για τη στιχουργική του επαναστατικότητα. Τα τραγούδια του αντισυμβατικά, με καθαρό πολιτικό λόγο (στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον) και εναντίωση στην κυρίαρχη ιδεολογία και κουλτούρα. Η στάση του, ωστόσο, όχι μόνο εν τη προκειμένη περίπτωση, αλλά κι άλλες φορές, αποδεικνύει, ότι τα ρομαντικά του λόγια δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις του.
Οι πουτάνες των καιρών, όπως της αποκαλεί ο Μυτακίδης αποκαλύφθηκαν, μα δεν είναι ο κόσμος, που εκστασιάζεται στις συναυλίες των Active Member. Δεν είναι ο κόσμος, που αναζητά απάντηση στην κυρίαρχη μουσική. Μαντέψτε εσείς ποιες είναι οι πουτάνες...

ΥΓ 1: Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο τις πρόσφατες εξίσου εμετικές δηλώσεις του εν λόγω καλλιτέχνη, που καθόλου άσχετες δεν είναι με την τωρινή του στάση: Πάντα είχα ένα πρόβλημα με αυτόν τον λαό. Θεωρώ ότι είναι στην καλύτερη ηθικός αυτουργός για όσα συμβαίνουν. Δεν ήρθε από άλλο πλανήτη, ούτε είναι εξωγήινο αυτό που μας συμβαίνει. Είναι δικό μας. Φασίστες είναι τα γειτονάκια μας. Είναι τα πρώην γειτονάκια μας. Είναι οι συγγενείς μας. Μέσα στα σπίτια μας ήταν κρυμμένοι αυτοί. Δεν μας τους έφεραν από κάπου για να μας κατακτήσουνε. Έχει γεννηθεί από εμάς αυτή η ιστορία και φταίμε όλοι.

Εν ολίγοις,
μαζί τα φάγαμε... επί το προοδευτικότερον!


ΥΓ 2: Όπως έγραφε και ένα εύλογο σχόλιο: η κρίση τελικά δεν είναι ούτε ευλογία, ούτε κατάρα... ΕΙΝΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ. Και σίγουρα δεν φυσάει κόντρα, φυσάει ΡΟΜΠΑ.


Φίλτατοι επαναστάτες του μικροφώνου Active Member, μόλις γίνατε ρόμπα λοιπόν!

Πηγη:
Resistance Toujours

2 σχόλια:

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα.
Για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σαν αναγνώστες, νομίζω πως θα ήταν απαραίτητο να μάθουμε σε ποιον απευθύνονται (ίσως πχ σε κάποια ανακοίνωση;). Υπάρχει κάποιο λινκ;
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Απευθυνεται σε όσους άσκησαν κριτικη μέσω μυνηματων,,email ,σχολίων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ...και οπουδήποτε αλλού. Είναι απάντηση σε όσους τον επέκριναν .