Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Εκπορνευμένη δημοκρατία


Ένα κακοπαιγμένο επεισόδιο παρακολούθησε η ελληνική κοινωνία με την απαγόρευση του συσσιτίου της ΧΑ στο Σύνταγμα. Είναι ένα ακόμα επεισόδιο της κωμωδίας που λέγεται “κοινωνία των πολιτών” ή αλλιώς “δημοκρατικοί θεσμοί”.

Πρωταγωνιστής ο μεγάλος δημοκράτης δήμαρχος Καμίνης. Αυτός που έχει ανακηρύξει την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, έναν από τους κεντρικούς στόχους της δημαρχίας του. Αυτός που πρωταγωνίστησε στην διάλυση των “Αγανακτισμένων”. Αυτός που κυνήγησε τους εργαζόμενους στην μπάντα του δήμου επειδή παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτός που έστειλε τα χαρτιά των απολύσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Αυτός που πρωταγωνίστησε στην φασιστική επίθεση ενάντια σε στέκια και καταλήψεις, που υπήρξε ο προπαγανδιστής της επέμβασης στη Βίλα Αμαλίας. Αυτός που ξήλωσε τα παγκάκια για να μην κοιμούνται οι άστεγοι. Αυτός είναι λοιπόν, ο υπερασπιστής της δημοκρατίας.

Δένδιας-Καμίνης, αφού πρώτα εφάρμοσαν την πρακτική της ΧΑ ενάντια σε χιλιάδες μετανάστες με την ρατσιστική επιχείρηση Ξένιος Ζεύς, αφού έβαλαν στην ατζέντα τους κράτους την φρασεολογία της ΧΑ (“ανακατάληψη των πόλεων”, “μεγαλύτερη εισβολή από την κάθοδο των Δωριέων”, κτλ), αφού έστησαν τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τώρα θυμήθηκαν ότι είναι δημοκράτες και αντιρατσιστές.

Η εκπόρνευση της δημοκρατίας είναι μπροστά στα μάτια κάθε δημοκράτη και ελεύθερου ανθρώπου: χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα στοιβαγμένοι σα ζώα μέσα σε κλουβιά -δεν χρειάστηκε να ανέβει καμία Χρυσή Αυγή στην εξουσία για να τσαλαπατηθούν ανθρώπινες ζωές. Δεν χρειάστηκε καμία Χρυσή Αυγή για να δούμε σκηνές από αμερικάνικες ταινίες στην Χαλκιδική.

Και αυτά δεν είναι για τους αλλοδαπούς και τους “παράνομους ανθρώπους”. Οι πρόσφατες καταγγελίες για τον εξευτελισμότων κρατουμένων στις φυλακές Γρεβενών από τα ΕΚΑΜ, δείχνουν το ποιόν των μεγάλων “υπερασπιστών της δημοκρατίας”. Ορίστε λοιπόν, ποιο είναι το μέλλον των Ελλήνων: στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους“παράνομους ανθρώπους” που χρωστούνλίγα χρήματα στο κράτος. “Παράνομοι” για το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν είναι μόνο οι μετανάστες χωρίς χαρτιά. Παράνομος είναι κάθε λαϊκός άνθρωπος που θέλει να ζει με αξιοπρέπεια.

Κάθε σοβαρός, δημοκράτης άνθρωπος, οφείλει να καταδικάσει απερίφραστα αυτούς τους άθλιους σαλτιμπάγκους, που καμώνονται τους δημοκράτες στις κάμερες αλλά όταν αυτές αποχωρήσουν συμπεριφέρονται σαν κοινοί φασίστες. Κάθε σοβαρός δημοκράτης άνθρωπος, πρέπει να απέχει από αυτό το άθλιο παιχνίδι διαπόμπευσης της πραγματικής δημοκρατίας.

Η δημοκρατία του κάθε Καμίνη και του κάθε Δένδια δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια γυναίκα που κοιμάται επί πληρωμή, αλλά κοκκινίζει όταν την αποκαλούν πόρνη.

ΥΓ1: Αλήθεια κύριοι Καμίνη και Δένδια, αν υπήρχε σχεδιασμένη διαδήλωση στο Σύνταγμα δεν θα αντικρίζαμε δεκάδες κλούβες, οδοφράγματα, οπλισμένα ΕΚΑΜ, προληπτικές συλλήψεις, ξυλοδαρμούς, χημικό πόλεμο; Τη ΧΑ γιατί την αφήσατε να θρονιαστεί στην πλατεία ανενόχλητη και ύστερα της κάνατε ένα “φσουτ”; Φαίνεται το ένα “άκρο”πρέπει να του βάζουμε προδέρμ, ενώ το άλλο να το πατάσσουμε με μανιώδη βία.



ΥΓ2: Για το συσσίτιο και την ΧΑ. Σε τι διαφέρουν τα συσσίτια της ΧΑ, που γίνονται με τα λεφτά της κρατικής χρηματοδότησης από τις διαφημίσεις των υπόλοιπων κομμάτων; Διαφήμιση δεν είναι και αυτά; Γιατί η ΧΑ που θέλει να "επιστρέφουν τα χρήματα στο λαό" δεν αρνήθηκε την χρηματοδότηση από την αρχή; Μήπως για να κάνει προεκλογική καμπάνια με μπριζόλες; 
Και σε τι διαφέρει το ΠΑΣΟΚ που σου έδινε μια δουλειά στο δημόσιο, από τη ΧΑ που σου δίνει ένα πιάτο φαγητό, που το πλήρωσε με τα λεφτά των δικών μας φόρων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: