Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Όχι και έτσι ρε "ΠΡΙΝ"!





Κωστής Νάγιας,http://www.prin.gr/2012/09/komep.html,26 Σεπτεμβρίου 2012

"Με δεδομένα πως η πραγματοποίηση ενός συνολικού ενδιάμεσου στόχου προοδευτικής διεξόδου, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής εξουσίας, της κυριαρχίας της ΕΕ και των πολυεθνικών είναι εντελώς παράλογος, είναι η απάτη που υποτάσσει όχι μόνο την επαναστατική συνείδηση αλλά και τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, αλλά και πως είναι δύσκολο, ακόμα και να το φανταστεί σήμερα κανείς, πως με τους σημερινούς συσχετισμούς μπορεί να επιβάλει τη σοσιαλιστική αναδιοργάνωση της κοινωνίας. 

Με αυτά ως δεδομένα, οφείλουμε το κυβερνητικό ζήτημα να το αντιμετωπίσουμε θετικά μέσω ενός άμεσου προγράμματος εργατικών στόχων που θα επιβάλλονται με τον σύγχρονο επαναστατικό αγώνα της εργατικής πλειοψηφίας, θα συνδέονται με την αναγκαιότητα της επανάστασης και της κυβερνητικής εξουσίας, θα συνοδεύονται από την αποδεικτική κατάθεση - επαγγελία της σύγχρονης κομμουνιστικής κοινωνίας ως στοιχείο ενότητας και όχι διχασμού των αγωνιζόμενων. Διαφορετικά, η κομμουνιστική και επαναστατική Αριστερά θα κινδυνεύει να συνθλιβεί ως περιττή κι ο λαός για απροσδιόριστο διάστημα να γονατίσει» (εφημερίδα «ΠΡΙΝ», 23/9/2012) "

 Δηλαδή,εδώ πέρα πλέον υπάρχει και το άγχος της εκλογικής ισοπέδωσης απο τον ΣΥΡΙΖΑ,επειδή θα θεωρηθεί περιττή ή επαναστατική αριστερά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβει στην κυβέρνηση.
  Συνεπώς για να μην θεωρηθεί περιττή,η επαναστατική αριστερά πρέπει να γίνει ρεφορμιστική. 

Απο πότε σύντροφε Νάγια,η επαναστατική αριστερά (που σήμερα ακόμη προσπαθεί να είναι επαναστατική)ήθελε κυβερνήσεις για να δικαιολογήσει την ύπαρξη της?

Μήπως αυτή η ρημάδα η επαναστατική αριστερά,πρέπει να αρχίσει να γίνεται επαναστατική και να αφήσει τα άμεσα προγράμματα εργατικών στόχων που τα ακουμπάνε σε κυβερνήσεις ?
Τα συνδιαχειριστικά αιτήματα?

Σε λίγο,αυτή η "επαναστατική" αριστερά,θα καταλήξει να είναι σοσιαλδημοκρατική...Χωρίς να καταλάβει κάν το πώς απο "επαναστατική" έγινε σοσιαλδημοκρατική!

Ξέρεις σύντροφε Ναγια γιατί δεν θα το καταλάβει?Γιατί ίσως φόραγε τα ρούχα της επαναστατικής αριστεράς,έλεγε κάποια απο τα λόγια της επαναστατικής αριστεράς,έκανε κάποιες ψευτο συγκρουσούλες όπως και η πάλαι ποτέ επαναστατική αριστερά,αλλά  στην ουσία της ήταν ρεφορμιστική.

Για αυτό έρχεται "φυσικό" σε σένα σύντροφε Νάγια,η εκστόμιση και η ζύμωση τέτοιων αιτημάτων-στόχων-προβληματισμών.

Σε αυτό το σημείο,να πώ,ότι δεν έχω το κόπυ ράϊτ της επανάστασης,ούτε και θεωρώ ότι υπάρχει μαζική επαναστατική αριστερά στην Ελλάδα σήμερα,είναι ζητούμενη λοιπόν.

Όμως,αυτό που ξέρω είναι ότι για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους οι εργαζόμενοι,η εργατική τάξη,η νεολαία δεν χρειάστηκαν ποτέ κάποια κυβέρνηση.

Το αντίθετο,οι κυβερνήσεις χρειάζονταν δικούς τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές και παράγοντες ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις στην εφαρμοζόμενη πολιτική των κεφαλαιοκρατών,δηλαδή,της τάξης που είναι στην εξουσία.

Αν θέλετε να πετάξετε και τον μαρξισμό και τον λενινισμό και όλη την εμπειρία του επαναστατικού κινήματος στα σκουπίδια ας το  κάνετε,εγώ και πάρα πολλοί άλλοι όμως θα προσπαθήσουμε για το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: