Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Χάρισμα σας η 3η του Σεπτέμβρη


Με μία παπανδρεϊκής έμπνευσης ομιλία (παπατζήδικη, δηλαδή), τόσο σε μορφή όσο και σε περιεχόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την 3η του Σεπτέμβρη, για το νόημα της ημέρας και της διακήρυξης της, που τάχα χάθηκε στην πορεία του χρόνου, εγκαταλείφθηκε, με τα τραγικά αποτελέσματα. Ε λοιπόν, όχι. Η 3η του Σεπτέμβρη, καθόλου δε χάθηκε. Η 3η του Σεπτέμβρη ήταν αυτή που οδήγησε την πολιτική ζωή της χώρας στην Μεταπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ την υπηρέτησε πιστά. Και εμείς, οι Αριστεροί, οι κομμουνιστές, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι, του την χαρίζουμε με ευχαρίστηση γιατί ποτέ δε μας εξέφραζε!



Η 3η του Σεπτέμβρη, σαν ιδεολογικός κορμός του ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησε τη λεηλασία του Λαϊκού Κινήματος, τόσο σε οργανωτικό αλλά και ηθικό και ψυχικό επίπεδο, από την αστική τάξη. Υπηρέτησε το ξεδόντιασμα, την αφαίμαξη, το ξεπούλημα (ψυχή τε και σώματι) του Αριστερού κόσμου στο σύστημα. Υπηρέτησε την εκπόρνευση, για ένα πιάτο φακή, των συνθημάτων του Λαϊκου Κινήματος. Ό,τι δεν κατάφεραν τα ξερονήσια, οι φυλακές, οι εκτελέσεις, οι φάλλαγες, οι χαφιέδες, το κατάφερε το ΠΑΣΟΚ και η 3η του Σεμπτέμβρη. Και παρέδωσαν έναν λαό ανοργάνωτο, εκμαυλισμένο, ανιστόρητο, σαν πρόβατο στο σφαγείο της ΕΕ και του ΔΝΤ. Οι σφαίρες από ζάχαρη αποδείχθηκαν πολύ πιο αποτελεσματικές από τις κανονικές.

Και τώρα, που ο ο τροχός της Ιστορίας ξεκινά πάλι “από την αρχή”, τώρα που το Λαϊκό Κίνημα ξαναχτίζεται πέτρα-πέτρα, δίνοντας σκληρές μάχες με το σύστημα και τον εαυτό του, γινόμαστε στο ίδιο, κακοπαιγμένο έργο θεατές. Ακούμε τις ίδιες μπούρδες, τα ίδια φούμαρα, τα ίδια παπατζηλήκια που ξεστόμιζε ο Ανδρέας, σε μία κακοστημένη επιχείρηση ανάστασης του “παλαιού ΠΑΣΟΚ” και της ΕΔΑ. Αλλά η ιστορική μνήμη, τόσο νωπή, και η ανοχή έχει και τα όρια της. Πρέπει να ειπωθούν και κάποιες αλήθειες.

Μας λέει, λοιπόν, ο κος Τσίπρας στην συγκέντρωση του “Νέου Αγωνιστή”:

"Παρόλο που η ίδια η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη αντλεί από το ιδεολογικό, προγραμματικό και αγωνιστικό απόθεμα της ιστορικής Αριστεράς.
Από το ΕΑΜ και την ΕΔΑ.”
Το ιστορικό απόθεμα του ΕΑΜ δεν είναι η μεταρρύθμιση του καπιταλισμού, αλλά ένα άλλο πολιτικό και οικονομικό σύστημα, η Λαοκρατία και ο Σοσιαλισμός. Αλήθεια από αυτό το ιστορικό απόθεμα έχει κάτι να αντλήσει ο κος Τσίπας; Από την ΕΣΣΔ, την Αντιφασιστική Νίκη, από τις κατακτήσεις της Οικοδόμησης, έχει να εμπευστεί κάτι; Ή μήπως ανήκει στον πολιτικό χώρο εκείνο, που πάντα συκοφαντούσε το σοσιαλισμό μαζί με τους αστούς;

Είμαστε σήμερα εδώ, όλες και όλοι.
Γιατί μας ενώνει η ισχυρή δέσμευσή μας στη συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς που θα κυβερνήσει τον τόπο για να σταματήσει τη λεηλασία του λαού μας.
Γιατί μας ενώνει η ισχυρή δέσμευσή μας στην προγραμματική και πολιτική ενότητα όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων.”
Ήτανε όλοι τους εκεί, για ξαναστήσουν τον κομματικό μηχανισμό της λεηλασίας των Αριστερών συνειδήσεων, με εκβιατικά συνθήματα του τύπου “ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει Δεξιά”(δηλαδή ή ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά), “ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο”, “ΣΥΡΙΖΑ ή κοινωνική καταστροφή”, “ΣΥΡΙΖΑ ή σεχταρισμός και πλάτες στον εχθρό”. Αλλά υπήρξαν και πάντα θα υπάρχουν εκείνοι, που θα αψηφήσουν τον εκβιασμό, και θα επιμέινουν στη συγκρότηση μιας πραγματικής, επαναστατικής Αριστεράς, έξω από τα τείχη του συστήματος.

Η ισχυρή δέσμευσή μας στις αξίες και τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης και της δημοκρατικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.
Η ισχυρή δέσμευσή μας στη διαμόρφωση μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή:
Για την ακύρωση του Μνημονίου και την αντικατάστασή του με ένα εθνικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.”
Η ισχυρή δέσμευση απένταντι στο κεφάλαιο, τους ιμπεριαλιστές και δυνάστες της χώρας, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, τους νέους πιστούς μας συμμάχους και στον φιλειρηνιστή κύριο Πέρες, ότι δε θιγούν τα ιερά και τα όσια της ατομικής ιδιοκτησίας, ότι δε θα ξεστρατίσει η χώρα από τον ευρωατλαντικό της σχεδιασμό, ότι θα παραμείνωμεν εις την Δύσιν. Ότι θα ξεπουλήσουν το Λαϊκό Κίνημα και θα εξασφαλίσουν την συνέχεια της ιμπεριαλιστικής παρουσίας και κυριαρχίας στη χώρα, και φυσικά πάνω από όλα το “δημοκρατικό πολίτευμα”, που εγγυάται την πολιτική κυριαρχία της αστικής τάξης.

Για την ανατροπή του φαύλου, πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος.
Με την απλή αναλογική παντού.
Και με τη θεσμικά οργανωμένη συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν.”
Για την εκ νέου ενσωμάτωση των οργάνων Λαϊκής Πάλης στο αστικό σύστημα, μέσω της συνδιοίκησης, της αστικής δικαιοσύνης και των θεσμών, για την μετατροπή τους σε όργανα πίεσης και εξαρτήματα των αποφάσεων που θα παίρνουνται σε κέντρα όπου ο λαός δεν μπορεί να ελέγξει και να επηρεάσει άμεσα. Για να μην οργανωθεί ο λαός σε επαναστατική κατεύθυνση και απαιτήσει να ανυψωθούν οι Λαϊκές Συνελεύσεις σε εξουσία, σε ένα νέο πολιτικό σύστημα, πάνω στα συντρίμμια του παλιού. Για να μην ονειρευτεί, αντί να πιέζει και να εκληπαρεί, να κυβερνήσει άμεσα η ίδια η εργατική τάξη και να εξουσιάσει τα πάντα.

Για την πατριωτική και δημοκρατική ενότητα όλων.
Για να ανακτήσει ο λαός μας την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπειά του"
Για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων και των συνθηκών, με τις οποίες θα γίνει ο λαός συνδιαχειρστής, συνυπεύθυνος της κρίσης του παλιού σάπιου κόσμου. Για να αποκατασταθούν οι σχέσεις εξάρτησης και εκμετάλλευσης του λαού από τα μεγάλα αφεντικά, και να μας δώσουν ένα ξεροκόμματο, από τα πλούτη που μας κλέβουν.

Σύντροφοι και συναγωνιστές, μια άλλη Διακύρηξη χρειαζόμαστε. Ένα πολιτικό πρόγραμμα πάλης, που θα θεμελιώνει ξανά του πόθους του λαού και των Αριστερών, που θα πιάνει το ιστορικό νήμα της εφόδου στον ουρανό, που θα συνεχίζει στο δρόμο της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης.Που θα βάζει σαν πρώτο καθήκον την ανατροπή και όχι τη διαχείριση της βαρβαρότητας. Που θα πιστέψει την δύναμη του εξεγερμένου λαόυ και όχι την εκλογική του καταγραφή. Που θα διεκδικεί έναν κόσμο πέρα και έξω από το ΔΝΤ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το αστικό κοινοβούλιο, που θα διεκδικεί μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ναι, την Διακύρηξη της 3ης του Σεμπτέμβρη σας τη χαρίζουμε, δεν αξίζει ούτε να σκουπιστούμε με αυτήν! Γιατί εμείς είμαστε αυτοί που δεν βολευόμαστε με λιγότερο Ήλιο (ειδικά αν είναι πράσινος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: