Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Προς την δημιουργία νέου κόμματος η Αριστερή τάση των Μαοϊκών στο Νεπάλ







Η αριστερή τάση του Μαοικού κόματος στο Νεπάλ υπό την ηγεσία του Mohan Badiya (Κίραν) αποφάσισε να αρχίσει τη διαδικασία δημιουργίας ενός ξεχωριστού κόμματος το οποίο «θα διατηρήσει την βασική ιδεολογία του Μαοϊκού κόμματος». Η τάση έχει επίσης ζητήσει δημόσια απολογία από τον πρόεδρο του κόμματος Πρατσάντα, για την αποτυχία του να προωθήσει ένα νέο σύνταγμα μέσω της συνταγματικής συνέλευσης.

Σε μια συνάντηση μελλών της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίοι ανήκουν στην αριστερή τάση, αποφασίστηκε να προωθηθούν άμεσα οι συζητήσεις μέσα στα μέλη και τα στελέχη για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Με την διάλυση της συνταγματικής συνέλευσης είναι πιο εύκολο να δημιουργηθεί καινούργιο κόμμα μιας και δεν χρειάζεται να μαζευτεί το 40% των υπογραφών από τους νομοθέτες για να νομιμοποιηθεί.

Ο Κίραν προετοιμάζεται να μαζέψει υπογραφές 6.000 στελεχών του κόμματος, που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο κόμμα. Η τάση επίσης έκανε κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εκλογές λέγοντας πως είναι μια «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση».

Όπως και να έχει η κατάσταση για το Κομμουνιστικό κίνημα στο Νεπάλ είναι ρευστή και όπως δήλωσε ο Ram Bahadur Thapa (Μπαντάλ) : Έχουμε προχωρήσει με τα πάνω μας και τα κάτω μας, με τα αριστερά και τα δεξιά και γι’αυτό και υπάρχουν πολλά μπερδέματα στην διεθνή σκηνή. Αλλά έχουμε κάνει μεγάλο ταξίδι για να αλλάξουμε το ρεβιζιονιστικό στρατόπεδο και να σταθεί στα δίπλα του το κόκκινο πνεύμα. Έτσι είμαστε οι μόνοι επαναστάτες που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν το Νεπάλ. Χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη σας στο κίνημα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: