Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Χαλυβουργία Τέλος




Ένας μεγαλειώδης και ηρωϊκός αγώνας έληξε . Οι εργάτες της Χαλυβουργίας αποφάσισαν να τερματίσουν τον αγώνα τους με την απόφαση της  συνέλευσης τους με 107 ψήφους υπέρ . Τώρα δεν είναι η ώρα να γίνει κανενός είδους απολογισμός ,αντιθέτως πρέπει να αφήσουμε τον κουρνιαχτό να κατακάτσει .Προσωπικά περιμένω να ακούσω  τον απολογισμό του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ , τον απολογισμό κυρίως των εργατών της χαλυβουργίας . Δυστηχώς ένας αγώνας που θα μπορούσε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος που θα οδηγήσει το εργατικό και κομμουνιστικό σε μία διαφορετική μέρα ,λίγο καλύτερη και αισιόδοξη για τον λαό και την διαλυμένη εργατική τάξη ,τελείωσε . Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πήγε χαμένος ,ούτως ή άλλως χαμένος είναι ο αγώνας ο οποίος δεν δόθηκε , όμως σήμερα δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους αγώνες με την λογική του τι αφήνουν πίσω αλλά με το πώς μπορούν να συνδεθούν με το απελευθερωτικό πρόταγμα της επανάστασης και του σοσιαλισμού. Ειδικά οι αγώνες που έχουν τα φόντα να αντιπαρατεθούν στα ίσια με το σύστημα και την τάξη που είναι στην εξουσία ,όταν χάνουν ,πονάει περισσότερο όπως και να το κάνεις . 
 Συναγωνιστές εργάτες και σύντροφοι μη μασάτε , μην το βάζετε κάτω . Κυρίως μην δεχθείτε τον καπιταλισμό σαν τον μόνο δρόμο ,γιατί δεν είναι και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις ανάγκες μας . 

1 σχόλιο:

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα σύντροφε.
Έναν πρώτο απολογισμό της διοίκησης του σωματείου των χαλυβουργών διαβάζουμε στη σημερινή εισήγηση του ΔΣ προς τη συνέλευση που αποφάσισε τη λήξη της απεργίας (στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ).

"Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πήγε χαμένος ,ούτως ή άλλως χαμένος είναι ο αγώνας ο οποίος δεν δόθηκε , όμως σήμερα δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους αγώνες με την λογική του τι αφήνουν πίσω αλλά με το πώς μπορούν να συνδεθούν με το απελευθερωτικό πρόταγμα της επανάστασης και του σοσιαλισμού. "

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Καλή δύναμη!