Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

«Οι εργαζόμενοι παραμένουν σταθεροί και απείθαρχοι» στην πικετοφορία για 100 ημέρες - ένα μήνυμα από την Hava-Is



ΤΟΥΡΚΙΑ 06 - 09 - 2012 

φωτό απο 23/11/2012



Τουρκικές Αερογραμμές και Τούρκοι εργαζομένοι τεχνικοί οι οποίοι είναι όλοι μέλη της Ένωσης Εργαζομένων Τουρκικής Πολιτικής Αεροπορίας (Hava-Is) είναι σε πικετοφορία στον κύριο κόμβο για τις Τουρκικές Αερογραμμές του Διεθνούς Αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ , για 100 ημέρες τώρα.

Οι Τουρκικές Αερογραμμές και η Τουρκική Technic έχουν απολύσει 305 εργαζόμενους μέσω μηνύματος κειμένου, e-mail και τηλεφώνηματος , λόγω της συμμετοχής σε μία νόμιμη διαμαρτυρία, μια δράση "αναρρωτικής άδειας" σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπιεστική τροποποίηση.


Αν και είναι στο δρόμο για 100 ημέρες, οι εργαζόμενοι παραμένουν σταθεροί και ανυπάκοοι.


Από το τέλος του Μαΐου, οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στην κατασκευασμένη επίθεση από τον εργοδότη τους, ο οποίος επιχειρεί μια περικοπή των μισθών και των συνθηκών εργασίας με την εισαγωγή ποινικοποίησης της απεργίας στην πολιτική αεροπορία με απόλυση.


Μετά την απαγόρευση, το Ανώτατο Δικαστήριο της διαιτησίας, ένα αντι-δημοκρατικό ίδρυμα που ελέγχεται από τους εκπροσώπους των εργοδοτών και της κυβέρνησης, διαμορφώνει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας.


Η Ένωση μας ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη για τη διενέργεια παράνομη απεργίας.


Είναι προς το ζωτικό συμφέρον όλων των εργαζομένων της αεροπορίας σε όλο τον κόσμο να σταθούν με διεθνιστική αλληλεγγύη σε αυτούς τους θαρραλέους εργαζόμενους στη μάχη τους. Μια νίκη για τους Τούρκους της πολιτικής αεροπορίας των εργαζομένων θα είναι μια νίκη για όλους τους εργαζόμενους της αεροπορίας.


Στις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία επίσημα στηρίζοντας τον αγώνα της Hava-Is για να ανατρέψει την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία και να επαναφέρει τους 305 απολυμένους εργαζόμενους.


Μέχρι στιγμής, η εκστρατεία έχει ζητήσει με επιτυχία απο συνδικάτα από όλο τον κόσμο την υποστήριξη των μελών της Hava-Ιs.


Όπως o γενικός γραμματέας της ITF David Cockroft σχολίασε πρόσφατα ούτε οικογένεια ούτε η οικόγνεια της ITF ούτε οι Τουρκικές Αερογραμμές και οι Τούρκοι εργαζόμενοι στην Technic έχουν την πρόθεση να εγκαταλείψουν τον αγώνα: ’’Οι 305 δεν θα φύγουν ούτε και εμείς . Η διαχείριση των Τουρκικών Αερογραμμών κατηγορείται για μια εκδικητική επίθεση στο δικό της εργατικό δυναμικό. Ατιμώρητοι από μια κυβέρνηση στην οποία είναι ο βασικοί της μέτοχοι, νομίζουν ότι έχουν ξεφύγει - αλλά δεν έχουν ".


Ωστόσο, χρειαζόμαστε περισσότερη στήριξη για να συσσωρεύσουμε μεγαλύτερη πίεση στις τουρκικές Αερογραμμές και την τουρκική κυβέρνηση για να επαναφέρει τους 305 απολυμένους εργαζόμενους της αεροπορίας και τον τερματισμό της απαγόρευσης της απεργία στον κλάδο.


Οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η απεργία είναι πολύ σημαντική στην Τουρκία και διεθνώς. Αναγνωρίζουν ότι έχουν γίνει πρότυπο για άλλους αγώνες, και δεν θέλουν να υποχωρήσουν, παρά την μεγάλη δυσκολία μιας τέτοιας μεγάλης μάχης.


Ο πρόεδρος της Havas-Is Atilay Ayçin, δήλωσε: 

"Ως ηγέτης αυτής της ένωσης πέρασα όλο το χρόνο μου στην πικετοφορία με τα μέλη μας. Ως ηγέτης της ένωσης για μένα αυτό είναι ένα χρέος τιμής. Εχω φυλακιστεί για την υπεράσπιση των εργαζομένων σ το παρελθόν. Έχω υποστεί βασανιστήρια για την ίδια αμαρτία. Έχω δεχθεί απειλές πολλές φορές και σωματικές επιθέσεις, καθώς και εχω γίνει αποδέκτης των απειλών τις τελευταίες εβδομάδες. Παρ 'όλα αυτά, αυτοί δεν είναι σε θέση να με εκφοβίσουν, την ηγεσία του Hava-Is, ούτε τα μέλη μας''.

«Για μας αυτό είναι ένα θέμα του όλα ή τίποτα. Δεν θα είναι σε θέση να μας μετατρέψει σε μη-λειτουργική ένωση της συλλογής συνδρομών και να μην φέρνουμε καμία βελτίωση στη ζωή των μελών μας. Είτε θα κερδίσουμε ή θα διαλυθούμε. "


Δείτε www.reinstate305.org για όλες τις δράσεις της εκστρατείας και ειδήσεις.


Κεμάλ Ουλκέρ

Εκ μέρους της

AHM-Atik Νέο Κέντρο 


(Οι εργαζόμενοι έχουν πετύχει ήδη απο τις 25/10 την απόσυρση της απαγόρευσης της απεργίας και τώρα συνεχίζουν για την επαναπρόσληψη των 305)

Δεν υπάρχουν σχόλια: