Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Να ποιό είναι το αδελφό κόμμα του ΚΚΕ ,το προδοτικό CPI(Marxist), που συμμετέχει στην 14η διεθνή συνάντηση τις 22-25 Νοέμβρη!







*Το άρθρο είναι παλαιότερο και αναφέρεται σε περασμένο φύλλο ριζοσπάστη

 
 

Όταν οι υπερασπιστές των πολυεθνικών μονοπωλίων βαφτίζονται ...."κομμουνιστές"!

Διαβάζουμε στον τελευταίο κυριακάτικο Ριζοσπάστη [μιλά ο Σιταράμ Γετσούρι, μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό).]:
" ...Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ινδοί αγρότες έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους, τα τελευταία χρόνια υπό την πίεση οφειλών, καθώς πήραν δάνεια τα οποία δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν. Επομένως, υπάρχουν δύο Ινδίες και αυτή η ανισότητα βαθαίνει.
Το κύριο ζήτημα της ταξικής πάλης στην Ινδία είναι να ενισχύσουμε την πάλη αυτού του τμήματος του πληθυσμού, που του έχουν στερήσει την περηφάνια του και που είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Να παλέψουμε για τα δικαιώματά τους."

 
"... Για παράδειγμα, έχουμε μεγάλο πληθυσμό που ανήκει και ζει με τον τρόπο των φυλών. Σε αυτούς αρνούνταν ακόμα και τα βασικά δικαιώματα μέχρι σήμερα. Ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων που οργανώσαμε, σήμερα υπάρχει νέος νόμος, που δίνει το δικαίωμα στους ανθρώπους των φυλών να είναι ιδιοκτήτες γης στα δάση που ζουν, αλλά και πάλι παρά το ότι ο νόμος πέρασε με μεγάλη πίεση, η εφαρμογή του αργεί πολύ"

 
..."Σχεδόν το 70% των Ινδών ζουν στις αγροτικές περιοχές και εξαρτώνται από τις γεωργικές εργασίες. Στις αγροτικές περιοχές απαιτούμε θέσεις εργασίας για τους αγρότες, την εξασφάλισή τους. Τους οργανώνουμε δηλαδή σε ένα πρώτο στάδιο, με βάση τις τοπικές τους ιδιαίτερες ανάγκες και στη συνέχεια προσπαθούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της συνείδησης και να τους εξηγήσουμε ότι όλα αυτά συνδέονται με το καπιταλιστικό πλαίσιο ανάπτυξης, το οποίο σχετίζεται με τους ανταγωνισμούς στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία της διαβάθμισης της πάλης προσπαθούμε να προωθήσουμε το κίνημα."

 
... "Ολοι γνωρίζουν ότι πίσω από τις επιθέσεις είναι κυβερνητικές δυνάμεις, ωστόσο υλοποιούνται από διάφορες συμμορίες που ανήκουν στην λεγόμενη «άκρα αριστερά», τις συμμορίες των «μαοϊκών»."


Δείτε λοιπόν με ποιο τρόπο οργάνωσε τους αγρότες το εν λόγω κόμμα το καλοκαίρι του 2009 και πως ήθελε να τους δώσει θέσεις εργασίας αναπτύσσοντας τον ...καπιταλισμό, όταν ακόμα ήταν κυβέρνηση στη Δυτική Βεγγάλη, (εκεί, αλλά και αλλού, ποιες ...κυβερνητικές δυνάμεις ήταν πίσω από την "άκρα αριστερά";):
"Το ινδικό κράτος κινητοποιεί τις δυνάμεις του για να συντρίψει το δίκαιο αγώνα των αγροτών του Lalgarh της Δυτ. Βεγγάλης ενάντια στο ξεριζωμό τους προς όφελος πολυεθνικών εταιριών. Στόχος της κυβέρνησης του ΚΚΙ(Μαρξιστικού) είναι να «αποδώσει» τα εδάφη των αγροτών στις πολυεθνικές που έχουν βάλει στο μάτι την περιοχή. Τις τελευταίες 24 ώρες, η κρατική αστυνομία της δυτικής Βεγγάλης και 11 μονάδες των κεντρικών παραστρατιωτικών δυνάμεων της Ινδίας έχουν αρχίσει να κινούνται προς το Lalgarh.
Από το Νοέμβριο του 2008, οι αγρότες adivasis του Lalgarh εξεγέρθηκαν ενάντια στην επί δεκαετίες καταπίεση από την αστυνομία και των εγκληματικών συμμοριών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ινδίας (Μαρξιστικού), το κυβερνών κόμμα στη δυτική Βεγγάλη. Είναι το ίδιο ψεύδο «κομμουνιστικό» κόμμα που είχε προσπαθήσει να δώσει τα εδάφη των αγροτών στις πολυεθνικές στο Nandigram και Singur, πνίγοντας και εκεί στο αίμα την εξέγερση των αγροτών.
Τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες adivasis στην περιοχή Lalgarh έχουν φυλακιστεί με κατηγορίες για δεσμούς με τους μαοϊκούς.



Οι εξεγερμένοι αγρότες δημιούργησαν την Επιτροπή του Λαού ενάντια στις αγριότητες της αστυνομίας, η οποία έχει επεκτείνει την επιρροή της σε 1.100 χωριά στην περιοχή. Οδηγημένοι από την Επιτροπή του Λαού, οι adivasis έχουν διώξει τους αξιωματούχους της αστυνομίας και του ΚΚΙ(Μαρξιστικού) από την περιοχή, καταστρέφουν τα στρατόπεδα της αστυνομίας και τα γραφεία του εν λόγω κόμματος, αξιωματούχων και γραφείων του καθεστώτος, καταστρέφουν τους δρόμους για να αποτρέψουν τις κρατικές αρχές από το να εισβάλουν στις περιοχές τους εκ νέου. Τα μέλη και στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ινδίας (Μαοϊκού) έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Επιτροπή του Λαού και στην επέκταση της αντίστασης σε νέες περιοχές."



Όσο για την ιδιαίτερη σχέση του με τους Αντιβάσι:
"Το Νοέμβρη του 2008, οι Αντιβάσι του Λαλγκάρ ξεσηκώθηκαν ενάντια στις δεκαετίες κατάχρησης εξουσίας από την αστυνομία και τους «νέους γαιοκτήμονες» τα ντόπια στελέχη του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού), γνωστού σαν CPM. Είναι το ίδιο «κομμουνιστικό» κόμμα που προσπάθησε να αρπάξει τη γη των αγροτών στο Ναντιγκράμ και στο Σινγκούρ για να συναντήσει αλλά και να ξεσκεπαστεί από τον αποφασιστικό αγώνα των Αντιβάσι.
Τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες Αντιβάσι στην περιοχή του Λαλγκάρ έχουν φυλακιστεί στημένες κατηγορίες ότι δήθεν έχουν σχέσεις με τους Μαοϊκούς αντάρτες.
Δημιούργησαν την Λαϊκή Επιτροπή κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας (ΛΕΑΒ), της οποίας η επιρροή εξαπλώθηκε σε εκατοντάδες χωριά στην περιοχή του Λαλγκάρ. Τους τελευταίους μήνες οι Μαοϊκοί αγωνιστές που δρουν στην περιοχή για χρόνια, ξεκίνησαν διάφορα αναπτυξιακά έργα για το πόσιμο νερό, την άρδευση, τους δρόμους και κέντρα υγείας που αφορούσαν 200.000 ανθρώπους.
Στις αρχές του Ιούνη ένα μέλος του CPM πυροβόλησε σε μια διαδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας και τότε χιλιάδες Αντιβάσι πυρπόλησαν γραφεία του CPM και αστυνομικά τμήματα, τα σύμβολα της ανεξέλεγκτης εξουσίας και καταπίεσης. Καθώς το κίνημα εξαπλωνόταν σε νέες περιοχές, η κυβέρνηση του Αριστερού Μετώπου της Δυτικής Βεγγάλης υπό την ηγεσία του CPM ζήτησε από την κεντρική κυβέρνηση να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις της για να «ξαναπάρουν» την περιοχή.
Καθώς οι αρκετές χιλιάδες άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων της Δυτικής Βεγγάλης και των κεντρικών παραστρατιωτικών δυνάμεων προχωρούσαν προς το Λαλγκάρ βρήκαν τους δρόμους σκαμμένους, δέντρα πεσμένα και μαζικές διαδηλώσεις των Αντιβάσι που προσπαθούσαν να εμποδίσουν την προώθηση τους. Έγιναν εκρήξεις βομβών και ενέδρες από τις Μαοϊκές δυνάμεις. Τους πήρε δυόμισι μέρες για να φτάσουν στο αστυνομικό τμήμα του Λαλγκάρ.



Όταν έφτασαν οι αστυνομικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις στο Λαλγκάρ προσπάθησαν να δώσουν ένα μάθημα στους Αντιβάσι. Τα μέλη του CPM, ντυμένοι αστυνομικοί κατέδωσαν τα σπίτια των μελών της Επιτροπής, η αστυνομία όρμισε μέσα στα σπίτια τους και τραβούσε τους χωρικούς έξω για να τους ξυλοκοπήσει. Δεν εξαιρέθηκαν ούτε και τα παιδιά, έσπασαν το πόδι ενός επτάχρονου παιδιού. Εκατοντάδες γυναίκες ξεγυμνώθηκαν και εξευτελίστηκαν και μια γυναίκα βιάστηκε με την λαβή ενός όπλου από έναν αστυνομικό. Οι παραστρατιωτικοί ανάγκασαν τους ντόπιους νεολαίους να μετατραπούν σε «ανθρώπινες ασπίδες» και να ψάχνουν για κρυμμένες βόμβες και εκρηκτικά. Αντιμέτωποι με αυτή την βαρβαρότητα, δεκάδες χιλιάδες Αντιβάσι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα χωριά τους. Εκατοντάδες σπίτια πυρπολήθηκαν και αρκετές χιλιάδες οικογένειες συνωστίστηκαν έξω από τα χωριά τους. Πάνω από 20.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα σε πρόχειρους καταυλισμούς που τους φροντίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης."


Το ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό), κόμμα κυβερνητικό σε πολιτείες της Ινδίας είναι και επικριτής της κεντρικής κυβέρνησης γιατί δεν παίρνει αποφασιστικά μέτρα κατά των εξεγερμένων Ινδών, γιατί δεν εντείνει ακόμη περισσότερο δηλαδή την επιχείρηση "Πράσινο Κυνήγι"!
Σε σύσκεψη στο Λαγκλάρθ, πριν ένα χρόνο, ο γραμματέας του Dipak Sarkar κάλεσε το ...λαό να δημιουργήσει επιτροπές αυτοάμυνας ενάντια στους "τρομοκράτες" αντάρτες που υπερασπίζονται τους χωρικούς της Ινδίας ενάντια στη καταστροφή των περιοχών τους από τις πολυεθνικές εταιρείες που αυτό στηρίζει με νύχια και δόντια!
Το λεγόμενο Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (μαρξιστικό) είναι δηλωμένος εχθρός της επαναστατικής διαδικασίας που λαμβάνει χώρα στην Ινδία. Όχι μόνο ενθαρρύνει αλλά και δημιουργεί το ίδιο παραστρατιωτικές ομάδες για την αντιμετώπιση των μαοϊκών ανταρτών και των λαών της Ινδίας. Όντας κυβερνητικό σε αρκετά ομόσπονδα κράτη υλοποιεί φιλελεύθερες πολιτικές και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολυεθνικών κατά της ...καταπίεσης των λαϊκών κινημάτων.
Αυτό το κόμμα έχει το θράσος να το προβάλει ο Ριζοσπάστης και να το θεωρεί αδελφό το ΚΚΕ! Για να "ξεκόψει" με το προδοτικό ΚΚ Ιρακ του πήρε κάποια χρόνια, άντε να δούμε πόσα θα χρειαστεί για το Ινδικό.


 Ζήτω ο λαϊκός πόλεμος στην Ινδία!
Το δίκιο το έχουν οι λαοί όχι οι προδότες και οι φαρισαίοι! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: