Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Μαζί τα φάγαμε επί το ...προοδευτικότερον!



 
Κάπου, κάποτε είχα διαβάσει, ή μήπως ακούσει(;), μια φράση που μου έκανε εντύπωση και από τότε την χρησιμοποιώ όποτε χρειαστεί
Είναι ευτυχής μια αστική τάξη όταν στο σύστημά της η διανόηση είναι αριστερή. Ή περίπου έτσι χωρίς πάντως να αλλοιώνεται το νόημα!
Πραγματικά επί χρόνια, μετά τον εμφύλιο αλλά ακόμη περισσότερο μετά τη χούντα οι αριστερές ιδέες στο χώρο της διανόησης και της τέχνης μάλλον κυριαρχούσαν. Είναι αρκετοί, πολλοί θα λέγαμε, οι καλλιτέχνες που συνέδεσαν το όνομά τους με την αριστερά, γίνανε γνωστοί, και μάλιστα η γνώμη τους, ως πρώην αριστεροί, μετράει πια σε κανάλια, σε εφημερίδες και όπου αλλού καλούνται να το παίξουν ειδήμονες επί παντός επιστητού! Η γνώμη τους βεβαίως μετράει δεόντως και στις εκλογές, όπου τα σεντόνια των γνωστών ονομάτων, των "αναγνωρίσιμων", δίνουν και παίρνουν στην επίσημη αριστερά και όχι μόνο ως επιβεβαίωση της ορθότητάς τους. Τώρα κατά πόσο αυτοί, ή για να μην αδικούμε κάποιους οι περισσότεροι, έχουν συνδεθεί πραγματικά με τους αγώνες του λαού είναι άλλο θέμα!
Άλλωστε είναι γνωστή η πορεία πάρα πολλών από αυτούς που στα δύσκολα χρόνια ξεχάσαν και τσιμινιέρες, και χελιδόνια, και φτωχογειτονιές, ξεχάσαν και αριστερά ή ακόμη και αναρχία, και ενσωματώθηκαν στο σύστημα με τα μπούνια καλώντας, ως κολοβές αλεπούδες, και μας τους υπόλοιπους να δούμε το σύγχρονο και να ξεχάσουμε το παλιό και αναχρονιστικό.
Μέσα σε αυτό το χάλι εμφανίστηκαν κάποια συγκροτήματα που απευθυνόντουσαν και απευθύνονται κυρίως στη νεολαία που, άσχετα από το αν το είδος της μουσικής τους άρεσε ή όχι και άσχετα αν συμφωνούσε κανείς ή όχι απόλυτα ή λιγότερο με τις απόψεις τους, έλεγε ότι κάτι πάει να γίνει και στο χώρο της τέχνης, πιο συγκεκριμένα της μουσικής. Τέτοιο παράδειγμα ήταν και οι Active Member.
Αλλά διαβάζοντας τη συνέντευξη του B.D. Foxmoor (Μιχάλη Μυτακίδη, το λινκ παρακάτω και με τίτλο Ο Έλληνας είναι ηθικός αυτουργός για όσα βλέπουμε σήμερα) συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω σχόλιο που το ...υπέκλεψα από το facebook:

Θαυμάσια και..."πολιτική" ματιά στα πράγματα ή πως αλλιώς ο δήθεν προοδευτικός λόγος... αποθεώνει τον ατομικισμό σ' όλο του το μεγαλείο του, γιατί οι... άνθρωποι είναι εμποτισμένοι με ψυχολογικά... και σε τελική ανάλυση όλοι μαζί τα φάγαμε... αλλά ας το πούμε αλλιώς! Καλή η μιζέρια και ο ναρκισσισμός απέναντι στο λαό…, αλλά η πραγματικότητα και η ανατροπή μιας δύσκολης κατάστασης δεν θα έρθει ούτε με τη μιζέρια.. ούτε με μικροαστικές αρλούμπες όπως αυτή η συνέντευξη!
http://tvxs.gr/news/έγραψαν-είπαν/bd-foxmoor-ο-έλληνας-είναι-ηθικός-αυτουργός-για-όσα-βλέπουμε-σήμερα


(απο αντιγειτονιες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: