Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Rap Against Facism

Ο αντιφασίστας rapper Παύλος Φύσσας (killah p) δολοφονήθηκε για την δράση του και την προσπάθεια του να περάσει ένα σορό μηνύματα μέσα απο τη μουσική του. Το οπλισμένο χέρι του χρυσαυγήτη καρφώθηκε στο κορμί ενός από εμάς. Το μαχαίρι ήταν καλά ακονισμένο με την πιο ακραία έκφραση ενός σάπιου και εκμεταλλευτικού συστήματος ,τον φασισμό! Το μαχαίρι που καρφώθηκε στο κορμί του Παύλου βγήκε από το οπλοστάσιο του καπιταλισμού που για να χτυπήσει κάθε φωνή έχει σαν απάντηση την καταστολή, της διώξεις και την φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.
Η σύλληψη του καταλανού rapper Pablo Hasel τον Οκτώβρη του 2011 επειδή μέσα από τους στοίχους του υποστήριζε κομμουνιστές αντιφασίστες και ξεσκέπασε την βαρβαρότητα του καπιταλισμού είναι κομμάτι αυτού του παζλ.
Η απαγόρευση από το MTV των videoclips των Public Enemy γιατί μέσα από τους στοίχους τους δήλωναν πως το αμερικάνικο όνειρο έγινε εφιάλτης και με κάθε ευκειρία τραγούδαγαν για τον Mumia Abul Jamal φανερώνει πως η γη της ελευθερίας πνήγει τις φώνες που ακόμα αντιστέκονται.
Ο αντιιμπεριαλιστής M1 και οι Dead Prez δεν μπορούν να κάνουν συναυλίες σε mainstream clubs και τα τραγούδια τους όπως το "They" Schools και το Police State δεν μπορεί να παιχτούν σε κανένα ραδιοφωνικό σταθμό παγκοσμίως!!!!

Ποιος όπλισε το χέρι του φασίστα;                               
Ποιος λογοκρίνει και απαγορεύει;                                
Ποιος νομιμοποιεί την παρουσία των φασιστών;         
Ποιος καταστέλλει τις ελευθερίες;                                
Ποιος πλασάρει τα καλλιτεχνικά σκουπίδια;                

Ποιος εμπνέει μουσικούς που αντιστέκονται;
Ποιος παλεύει ενάντια στην φασιστικοποίηση; 
Ποιος αντιστέκεται στην επίθεση;
Ποιος αγωνίζεται ενάντια στην βαρβαρότητα;
 Ποιος θέλει μια άλλη κουλτούρα, κινηματική;


Διάλεξε πλευρά 
Διάλεξε soundtrack






Δεν υπάρχουν σχόλια: