Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Να κάνουμε την ΠΑΑΣ μία μαζική κινηματική συνεργασία

Απο την πορεία στις 21 Απριλίου ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα του 1967,στην φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και τον νεοφασισμό.







Όπως αρκετοί θα γνωρίζετε η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία πάρθηκε απο ανένταχτους αγωνιστές και τις δύο μλ οργανώσεις της Ελλάδας ΚΚΕ-μλ και ΜΛ-ΚΚΕ.
Μέσα στην δίνη της επίθεσης των Ιμπεριαλιστών και του ντόπιου κεφαλαίου στην Ελλάδα,μέσα στην δίνη της κρίσης κρίθηκε σκόπιμο να προχωρήσει μία συνεργασία δυνάμεων και λαού η οποία θα ανοίγει τα κομβικά ζητήματα απάντησης απο την μεριά του κινήματος.
Αυτή η προσπάθεια,ακόμη παραμένει ως Πρωτοβουλία και όχι σαν μία ντε φάκτο τελειωμένη απο τα πάνω συγκρότηση όπως μας έχουν συνηθίσει πάσης φύσεως αριστερά και "αριστερά" κόμματα όλα αυτά τα χρόνια.
Θέλησε και θέλει να αποτελέσει μία μαζική διαδικασία του κινήματος η οποία θα αφορά την κοινή δράση με τον λαό και εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που θεωρούν την πάλη ενάντια στην εξάρτηση,ενάντια στην φασιστικοποίηση,την διάλυση δικαιωμάτων και κατακτήσεων,την υπεράσπιση ελευθεριών,της περίθαλψης και της παιδείας αναγκαία.
Εδώ και πάνω απο ένα χρόνο συγκροτούνται πανελλαδικά κινήσεις ανοιχτές οι οποίες και ανοίγουν,όσο μπορούν,ζητήματα στις περιοχές που υπάρχουν αλλά και αποτελούν το πρόπλασμα για μία πιο μόνιμη συνεργασία που όπως δείχνουν τα πράγματα θα προκύψει στο μέλλον.
Οι περιοχές που υπάρχει η ΠΑΑΣ ή σχήματα που την παρακολουθούν αυτή την στιγμή είναι
Αθήνα(Περιστέρι,Ίλιον-Καματερό-Άγιοι Ανάργυροι,Πετρούπολη,Δάφνη-Υμηττός-Νότια Προάστια,Βόρεια Προάστια,Ηλιούπολη),Πειραιάς,Βοιωτία,Βόλος,Γιάννενα,Ηγουμενίτσα,
Ηράκλειο,Θεσαλλονίκη,Κέρκυρα,Καρδίτσα,Λάρισα,Πάτρα(υπο συγκρότηση),Λαμία,Σάμος,Σέρρες,Χανιά.
(Επίσης αυτή την στιγμή συγκροτούνται και σε άλλες περιοχές και πόλεις επιμέρους πρωτοβουλίες)       
Η πρωτοβουλία χωρίς κανένα δισταγμό και ανασφάλεια θεωρεί ότι ο κινηματικός αγώνας και οι κινηματικές διαδικασίες είναι αυτές οι οποίες θα δώσουν τις απαντήσεις στα σημερινά μας προβλήματα.Για αυτό και προτείνει σημερινές λύσεις και δεν ελπίζει τίποτα απο την διαχείριση της εξαθλίωσης μας μέσω κοινοβουλευτικών κυβερνήσεων.
Θεωρεί ότι τα αντι-ιμπεριαλιστικά,αντι ΕΕ αισθήματα του λαού μας πρέπει να βρούν διέξοδο και να πολιτικοποιηθούν σε μία κατεύθυνση αντίστασης  μέσω της οποίας θα κάνουμε τα βήματα εκείνα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που μας επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι λακέδες τους το Ελληνικό κεφάλαιο.
Η ανατροπή των μνημονίων και των νόμων τους δεν μπορεί ουσιαστικά να γίνει χωρίς αυτό το κίνημα,όπως και η διεκδίκηση και το κράτημα των κατακτήσεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Αυτές είναι οι 2 βασικές διαφορές οι οποίες φυσικά αφήνουν περιθώρια κοινής δράσης στο κίνημα αλλά κανένα περιθώριο για τροφοδήτηση και στήριξη των αυταπατών για κυβερνήσεις παντός τύπου.
Όχι μία απο τα ίδια λοιπόν και αποφασιστική σύγκρουση μέ όλες τις λογικές και πολιτικές στάσεις που μας έφεραν ώς εδώ.Με τον υποταγμένο και ξεπουλημένο συνδικαλισμό της ΠΑΣΚΕΑΚΕ,με την εκλογολαγνεία και το κρετινισμό της "εντός των τειχών" Αριστεράς,ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,με την έλλειψη δημοκρατίας στο κίνημα και τα καπελώματα.
Η λογική της ΠΑΑΣ είναι να ανοίξει με έναν πλατύ  τρόπο στον λαό και τα αγωνιζόμενα κομμάτια του την ανάγκη για ανάπτυξη κινήματος αντίστασης με βασικά συνθήματα 
Ειρήνη,δουλειά,ανεξαρτησία,δημοκρατία   αναγνωρίζοντας ότι η προοπτική για μία άλλη κοινωνία θα περάσει μέσα απο την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών για το κίνημα.Χωρίς αιδώ και δισταγμό θεωρεί ότι το μέλλον ανήκει στον λαο και την εργατική τάξη που πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να γίνουν αυτοί αφέντες στον τόπο τους.
 Η συμμετοχή όλων μας σε ένα ανοιχτό και δημοκρατικό μόρφωμα,με σεβασμό στην διαφορετικότητα αλλά με ξέκάθαρες πολιτικές κατευθύνσεις είναι κομβικής σημασίας για το αύριο.Να το τολμήσουμε

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΑ: Η ΚΑΠΑ (Περιστέρι) δεν είναι ΠΑΑΣ. Eπίσης στην Ηλιούπολη δεν έχει συγκροτηθεί, έγινε προ καιρού μια συνάντηση αλλά δεν έχει υπάρξει δεύτερη.

ΑΛΕΠΟΥ είπε...

Όντως. Η ΚΑΠΑ έχει δηλώσει ότι παρακολουθεί το εγχείρημα της ΠΑΑΣ, δεν έχει ενταχθεί σε αυτήν -ας υπάρξει μια διόρθωση.

Ανώνυμος είπε...

διορθωθηκε

Δημήτρης είπε...

Θα μπορούσε να γραφτεί: "Οι περιοχές που υπάρχει η ΠΑΑΣ ή σχήματα που την παρακολουθούν..." γιατί το ίδιο ισχύει εκτός από το Περιστέρι και για τη Σάμο, για τη Λάρισα και τον Πειραιά.

Ανώνυμος είπε...

επίσης διορθώθηκε...τώρα είναι όλοι ευχαριστημένοι...

Ανώνυμος είπε...

μην είσαι κορόιδο ,βάλτους όλους ΠΑΑΣ .

" κάποιος σύντροφος "

Red Road είπε...

Ποια ΠΑΑΣ ρε κάποιε σύντροφε, Θα τους γνωρισουμε στην Ανταρσυα και τα ΕΑΑΚ να κάνουν συνενοήσεις με την ΔΑΠ στο Πάντειο για τα εκλογικα αποτελέσματα. Αιντε για να μην ξεχνιώμαστε.

ΑΛΕΠΟΥ είπε...

Δεν πειράζει ο κόπος συμπλόγγερ Γκάρθι! Να είμαστε απαιτητικοί με τους εαυτούς μας!