Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η Αβάσταχτη ....ελαφρότητα των "Ανεξάρτητων" συνδυασμών στις Εκλογές Αυτοδιοίκησης

Γράφει ο 

Αρχίσαμεεεεε.........!!!

με την έναρξη του 2014, και εν όψει ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ στο τέλος της Άνοιξης, να και τα πρώτα εμφανή δείγματα των προθέσεων και των κινήσεων ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ που συγκροτούνται ήδη και κάνουν τις πρώτες τους δημόσιες εμφανίσεις.


Έπεσε στα χέρια μου, εδώ στο Δήμο μου, μια πρώτη τέτοια ανακοίνωση.

"Ανεξάρτητη κίνηση".......... "Ακομμάτιστος συνδυασμός".........βουτηγμένη εμφάνιση και look LIFE STYLE, χαμογελαστά νεαρά πρόσωπα, πλαστικά χαμόγελα, καλογυαλισμένα κοστούμια, image makers επί σκηνής, χαιρετιστήριες και ευχετήριες καρτούλες και αναρτήσεις στον τοπικό τύπο. "Καταδίκη" και ....εξανδραποδισμός της κομματικής ταυτότητας, την οποία φυσικά και έχουν πολύ καλά φυλαγμένη στην εσωτερική τσέπη του σακκακιού οι εν λόγω υποψήφιοι.


Όλο αυτό το συνοθύλευμα φυσικά έχει σημαία το γνωστό αναμασημένο κλισέ της καταδίκης του "ΞΥΛΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ", χωρίς φυσικά ποτέ να έχουν κάνει τον κόπο να εξηγήσουν και στον εαυτό τους, στην μίζερη ημιμάθειά τους, τι σημαίνει άραγε ο όρος που χρησιμοποιούν και αν η δική του υστερική εμμονή στο "απεταξάμην τον ξύλινο λόγο", τους έχει οδηγήσει στο βούλιαγμά τους στο αναμάσημα των ιδεολογικών όρων του άκρατου ΄παρασιτικού καπιταλισμού των ημερών μας.
"Ανταγωνισμός", "παραγωγικότητα", "ευλυγισία", "ανταποδοτικότητα", "χορηγίες"........Όροι και αντιλήψεις που μονάχα .....ανεξάρτητες δεν είναι......!

Σε όλο αυτό το ελεεινό φτιασίδωμα φυσικά στις ανακοινώσεις ίδρυσης και στήριξης των "ανεξάρτητων" αυτών συνδυασμών έχουμε και ένα light πασάλειμα "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ" πολιτικής, μιας φτηνής και πρόστυχης επίκλησης των "δύσκολων καιρών" και των "κοινωνικών δυσκολιών", αποφεύγοντας φυσικά, όπως ο ....διάβολος το λιβάνι, να ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ επί της ουσίας αυτής της πολιτικής στην Τοπική αυτοδιοίκηση, στο πως εκείνοι θα σταθούν ΑΠΕΝΑΝΤΙ της, στο πως εκείνοι θα τοποθετηθούν απέναντι στις εργασιακές σχέσεις στους Δήμους, στις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, στο πως θα φερθούν στους ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, στα ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ κάθε κοινωνικού φορέα, στις ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ της ΔΕΗ, εν γένει σε όλα τούτα που πραγματικά συνθέτει η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Βλέπουμε λοιπόν να αναδύονται κατά δεκάδες στους Δήμους της Πόλης, συνδυασμοί SUPER MARKET, στους οποίους ......καλούνται πρόσωπα ......όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων λες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ....ΠΑΣΑΡΕΛΛΑ εξουσίας, ουδέτερης, άχρωμης και εν γένει ...αταξικής.

Μεγαλύτερη ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΕΝΟΤΗΤΑ από αυτή την αντίληψη, μα το ...Θεό, μονάχα στις ΗΠΑ πιθανά να συναντήσεις σε επαρχιακές εκλογές όπου οι ψηφοφόροι άγονται και φέρονται, άχρωμοι, λοβοτομημένοι και χειραγωγούμενοι στις επιλογές των ΧΟΡΗΓΩΝ που θα ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ το εκλογικό επιχείρημα.

Τα παραδείγματα πολιτικής πράξης τέτοιων "ανεξάρτητων" και "ακομμάτιστων" συνδυασμών, τα έχουμε ....απολαύσει στην πολιτική τους σε πολλούς δήμους, τους οποίους έχουν οδηγήσει στην ΠΑΡΑΚΜΗ, στη ΔΙΑΛΥΣΗ, στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΣΜΟ και στη μετατροπή τους σε ΑΡΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΩΝ συγκρούσεων. Άλλωστε ΑΥΤΟΣ και μόνον ΑΥΤΟΣ είναι ο συνεκτικός κρίκος που ενώνει τέτοιους συνδυασμούς:

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, η ΝΟΜΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ.

Ας λάβει λοιπόν τέλος το ελεεινό αυτό "παραμύθι" γιατί όσο "όμορφο" και "λαμπερό" δείχνει στο χρυσό του περιτύλιγμα και στις μοδάτες γραβάτες, τόσο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ είναι στη ΠΛΑΤΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ εδώ και δεκαετίες, που στρογγυλοκάθεται στο ΣΒΕΡΚΟ του καταστρέφοντας επί του αποτελέσματος τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: