Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ινδία : Είναι δικαίωμα του λαού να μποϋκοτάρει τις εκλογές :εκ μέρους του ΚΚΙ Μαοϊκό το στέλεχος Ραμάνα




Συνέντευξη του/της γραμματέα της επιτροπής ζώνης της Νταντακαρανύα περί των επίσημων εκλογών για τους αντιπρόσωπους της περιοχής Τσάντισγκαρ.





Ερώτηση: Γιατί καλέσατε τον λαό να μποϋκοτάρει τις εκλογές; 
Ώς συνήθως,καλέσαμε τον λαό να μποϋκοτάρει τις εκλογές γιατί αυτές είναι μία φάρσα.Οι εκλογές ανανεώνουν τις πεντάχρονες κατοχές των λεηλασιών και βασανιστηρίων τις οποίες διαπράττει ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο υπάρχον σύστημα.Ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε το σύστημα από την ρίζα του και να εγκαθιδρύσουμε μία κοινωνία με κέντρο της τον λαό. Αυτό δεν είναι δυνατό μέσω των εκλογών.
Ερώτηση:Το μποϋκοτάζ θα είναι και  αυτή την φορά βίαιο;
Αυτό δεν εξαρτάται από εμάς να το πούμε. Όπως πάντα, έτσι και αυτή την φορά, η κυβέρνηση έχει παρατάξει ένα πολύ μεγάλο αριθμό δυνάμεων ασφαλείας στο όνομα της δίκαιης και ελεύθερης διεξαγωγής των εκλογών, οι οποίες δυνάμεις ασφαλείας ήδη βασανίζουν και καταπιέζουν κομμάτια του λαού.Οι επιθέσεις σε χωριά που γίνονται στο όνομα επιχειρήσεων έρευνας, συλλήψεις, ξυλοδαρμοί του λαού και στημένες επιχειρήσεις ώστε να φαίνονται σαν συμπλοκές συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό. Είναι πολύ σημαντικό να αντιστεκόμαστε ενάντια σε τέτοιες ενέργειες. Επομένως, το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι όταν η κυβέρνηση προσπαθήσει να διαλύσει το μποϋκοτάζ των εκλογών που προωθούμε με το να σπάσει τον λαό,τότε ναί θα υπάρχει απάντηση.
Ερώτηση:Πώς δικαιολογείτε την απειλή πρός τον λαό ότι τα δάχτυλα τους θα κοπούν αν ψηφήσουν;

Αυτά είναι υπέρτατες ανοησίες και σκουπίδια. Ποτέ στην ιστορία των 33 χρόνων του αγώνα που διεξάγουμε στην Νταντακαρανύα δεν απειλήσαμε  ανθρώπους  με τέτοιες συνέπειες. Δεν θα βρείτε ούτε ένα τέτοιο παράδειγμα. Αυτή απεναντίας ήταν η τακτική της κυβέρνησης την οποία διαχέει μέσω των ΜΜΕ ώστε να μας δυσφημίσει και να πλήξει τον αγώνα μας. Η κίνηση μας για μποϋκοτάζ των εκλογών είναι πολιτική πράξη. Εκεί που εστιάζουμε είναι στην επαγρύπνηση και συνειδητοποίηση του λαού μας. Δεν πιστεύουμε ότι μία  πολιτική συνειδητοποίηση μπορεί να επιτευχθεί με την βία. 


Ερώτηση: Η ψήφος είναι δημοκρατικό δικαίωμα.Γιατί ζητάτε από τον λαό να μποϋκοτάρει τις εκλογές;
Όπως η ψήφος είναι δημοκρατικό δικαίωμα, έτσι είναι και το μποϋκοτάζ. Πρόσφατα, ακόμη και το ανώτατο δικαστήριο είπε ότι αν οι ψηφοφόροι είναι δυσαρεστημένοι με τις επιλογές που υπάρχουν στα ψηφοδέλτια, μπορούν να διαλέξουν την επιλογή "κανένα από τα παραπάνω". Αυτό σημαίνει ότι τα δικαστήρια έπρεπε να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι ο λαός χάνει την πίστη του στην εκλογική διαδικασία. Έτσι και το μποϋκοτάζ είναι λαϊκό δικαίωμα.
Ερώτηση: Η κυβέρνηση του Ράμαν Σίνγκ διαμηνύει ότι οι Μαοϊκοί είναι ενάντια στην πρόοδο.Τι έχετε να πείτε;
Ναι, δεν είμαστε υπέρ του δρόμου της δικής τους ανάπτυξης,της ανάπτυξης μίας χούφτας εκμεταλλευτών-κλεπτοκρατών τους οποίους ο πρωθυπουργός στηρίζει 100%. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να πραγματοποιηθεί το όνειρο του,της παράδοσης της γής της Τσάτισγκαρ στα νύχια και των έλεγχο εταιρειών όπως ή Τάτα, η Εσάρ η Τζίνταλ η Βεντάντα. Άν αυτή η στάση μας καλείται αντί-προοδευτική, είμαστε πραγματικά περήφανοι να φέρουμε τον τίτλο. 
Ερώτηση:Γιατί επιτεθήκατε σε ηγέτες του Κονγκρέσου τις 25 Μαϊου ; Ήταν αυτή μία αλλαγή στην τακτική σας καθώς συνήθως δεν διενεργούσατε επιθέσεις σε πολιτικούς ηγέτες;
Όπως έχουμε δηλώσει και σε δελτίο τύπου μας παλαιότερα αυτή μας η πράξη ήταν μία πράξη διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχείρηση "Πράσινο Κυνήγι" και το "Σάλβα Τζουντούμ" τα οποία εξαπολύθηκαν εναντίων μας. Η επίθεση μας ήταν ταυτόχρονα και αντίποινα όσο και αυτοάμυνα. Πρώτα το Σάλβα Τζουντούμ και μετέπειτα η επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι χρησιμοποιήθηκαν για την δολοφονία μίας μεγάλης μάζας γηγενούς πληθυσμού, ολόκληρα χωριά κάηκαν...αυτή ήταν η ανταπάντηση μας. Όσο αναφορά το άν αλλάξαμε τακτική, έχουμε και στο παρελθόν στοχοποιήσει πολιτικούς ηγέτες. Η μεγαλύτερη μας επιτυχία σε αυτό τον τομέα ήταν η δολοφονία του Μαχέντρα Κάρμα.
Ερώτηση: Τι έχετε να σχολιάσετε για αναφορές περί διαφορών στο εσωτερικό του κόμματος σας και την υφιστάμενη καταπίεση των γυναικών;
Ο επαναστατικός μας αγώνας έχει πρωτίστως να κάνει με την εξάλειψη των αντιθέσεων όλων των ειδών εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Σε αυτόν τον αγώνα, στο πέρασμα των χρόνων, έχουμε βρεθεί μπροστά σε διάφορες εμπειρίες.Οι περιπτώσεις κακοποίησης γυναικών έχουν μειωθεί ραγδαία. Αυτά είναι ζητήματα που δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί, αλλά είναι γνωστό επίσης σε όλους ότι μέλη του κόμματος που παραδόθηκαν στον αντίπαλο διαδίδουν ψεύδη όπως ακριβώς τους δασκαλεύει η αστυνομία. Αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεμπερδέψει με το κίνημα μας, προσπαθούν να εφαρμόσουν την τακτική του διαίρει και βασίλευε που τους δίδαξαν οι Βρετανοί. Δημιουργούν αυτά τα παραμύθια τα οποία κανείς βέβαια δεν πιστεύει.

μετάφραση δική μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: