Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Καταγγελία για την εισβολή στα Προπύλαια

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΕΙ- ΤΕΙ

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ καταγγέλλουν με τον πιο απόλυτο τρόπο την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στους χώρους της πρυτανείας του ΕΚΠΑ (Πανεπιστήμιο Αθηνών), την -προς το παρόν- προσαγωγή 39(!) φοιτητών και τον εγκλωβισμό δεκάδων άλλων από δυνάμεις των ΜΑΤ, που φυσικά «συνοδεύτηκαν» από την κατάφωρη καταπάτηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

 
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί της Δευτέρας 8 Ιουλίου, φοιτητές από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας, συγκεντρώθηκαν στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, όπου θα συζητούνταν, από το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΚΠΑ, η προώθηση του κακόφημου «σχεδίου Αθηνά» για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολών, μαζί με τις διαγραφές και τους εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας που ορίζει ο Νόμος Πλαίσιο. Οι φοιτητές βρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την προώθηση της επίθεσης στα δικαιώματά τους, υπερασπιζόμενοι τις αποφάσεις των Συλλόγων που χρόνια τώρα έχουν κάνει ξεκάθαρη την αντίθεσή τους σε αυτήν την πολιτική, βρίσκοντας απέναντί τους κλειδωμένες πόρτες! Άλλωστε καθόλου τυχαία δεν είναι και η ημερομηνία που έθεσαν προς συζήτηση τα παραπάνω ζητήματα, σε μια περίοδο που οι περισσότερες εξεταστικές έχουν τελειώσει και οι φοιτητές δεν βρίσκονται στις σχολές τους. Μάλιστα είναι προγραμματισμένη και αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου με θέμα την ...αστυνόμευση των πανεπιστημιακών χώρων. Με κάλεσμα του Συμβουλίου Διοίκησης, δυνάμεις της αστυνομίας, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, των ΜΑΤ και της αντιτρομοκρατικής(!), προχώρησαν σε προσαγωγές από τον προαύλιο χώρο των Προπυλαίων και μέσα από το γραφείο του Πρύτανη(!), ενώ ταυτόχρονα περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους φοιτητές, προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσουν με απειλές για συλλήψεις και κακουργήματα και να κάμψουν την αγωνιστική τους θέληση. Οι καταγγελίες από μεριάς των μελών του Συμβουλίου και ιδιαίτερα της κυρίας Κιντή και του προέδρου του Συμβουλίου, ήταν για απειλή κατά της ζωής τους και ομηρία, καταγγελία που δεν δέχτηκαν να αποσύρουν και να διώξουν τις δυνάμεις καταστολής. Οι εγκλωβισμένοι φοιτητές στηρίχτηκαν από παρέμβαση των διοικητικών υπαλλήλων, που δείχνοντας την αλληλεγγύη τους απέτρεψαν την σύλληψη και άλλων φοιτητών, ενώ δεν υπέκυψαν στις απειλές των ΜΑΤ, οι οποίοι εισβάλλοντας μέσα στο κτίριο για ακόμη μια φορά, ζήτησαν την παράδοση των φοιτητών.
Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι μέρος της πολιτικής των κυβερνήσεων και των ξένων αφεντικών τους, που διαρκώς εντείνει τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Είναι εικόνα από το μέλλον των φοιτητών, της νεολαίας και του λαού συνολικότερα, με τον οποιωνδήποτε να συλλαμβάνεται και να διώκεται, όταν τολμήσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και να διεκδικήσει το μέλλον του. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ. Το φοιτητικό κίνημα οφείλει να βγει μαζικά και στο πλευρό του λαού να ανατρέψει την πολιτική, που μας θέλει βορά στις ορέξεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Απαιτούμε
  • Την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των συλληφθέντων ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ φοιτητών.
Καταγγέλλουμε
  • Την ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ του ΑΣΥΛΟΥ από την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
  • Την ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ των ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ σ'αυτή την ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ των ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
  • Την κυβέρνηση του κεφαλαίου και των ξένων «προστατών» που προκειμένου να προωθήσει τη βάρβαρη πολιτική της ενάντια στο λαό και τη νεολαία δεν διστάζει να δείξει για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό αντιδημοκρατικό της πρόσωπο.
Δηλώνουμε:
  • Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στην πολιτική της φασιστικοποίησης. Θα παλέψουμε για την ανατροπή της.
  • Οι αγώνες του λαού και της νεολαίας δεν τρομοκρατούνται. Είναι δίκαιοι! Θα συνεχιστούν!!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ
Αθήνα 08/07/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: