Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Το λάϊφ στάιλ είναι μαγικό,μετατρέπει τα μηδενικά σε...νούμερα







"Πουτάνα" γκλαμουριά...








 Επειδή δεν αντέχω άλλο με την σαπίλα που αντικρίζω,με την πολιτισμική και αξιακή παρακμή που προωθείται απο τις βιομηχανίες του θεάματος και της σόου μπίζ θα πω δυο πράγματα.

''Πανού φωνές,τρελές χαρές νύχτα τα στόλισες έτσι όπως θες και τα παιδιά με σιγουριά να σε αγκαλιάζουνε πουτάνα γκλαμουριά".Έτσι ξεκίναγε ένα τραγούδι των active member,ένα συγκρότημα που στιγμάτισε το τρυφερό μυαλό μου και πύρωσε την συνείδηση μου.
Απο τότε που ήμουν 15χρονος με προβλημάτιζε όλη αυτή η παρακμή που αποκρυσταλλώνεται σε όλο αυτό το κενό ζείν το οποίο με τρομερή συνέπεια και χειρουργική ακρίβεια τόσα χρόνια πουλάνε τα μεγάλα ΜΜΕ,μουσικές εταιρείες,κίτρινες φυλλάδες,περιοδικά του "κώλου" ,ρόζ διαδικτυακοί τόποι και ταινίες χόλυγουντ.
Η Κίμ καρντάσιαν έκλασε!Ο Άστον κούτσερ χώρισε,ο τζάστιν μπίβερ κουρεύτηκε,κοίτα τους κοιλιακούς της μαντόνα,και τα γλωσόφιλα που δίνουν γυναίκες στάρ του χόλυγουντ!
Η τάδε είναι έγκυος,ή δείνα φοράει το τελευταίο δημιούργημα του γκούτσι,ο ένας χώρισε με τον άλλο και ο παράλλος κεράτωσε την άλλη,η τελευταία πλαστική της τάδε σελέμπριτι που φουσκώνει με σιλικόνη τις παρανυχίδες τις για να γεμίσει την κενή και πέρα ως πέρα ψεύτικη ζωή της.
Η σιλικόνη και το μπότοξ σήμερα γεμίζουν τα υπαρξιακά κενά και στερεοποιούν τις όποιες εκφραστικές ανασφάλειες έχουν οι διάτοντες "αστέρες" του τίποτα.
Ο ελληνικός λαός καθημερινά μέσα απο τα κανάλια μεγάλης τηλεθέασης ψεκάζεται,συνειδησιακά και όχι απο αυτό που κάποιοι νομίζουν,με όλες εκείνες τις εικόνες,τους ήχους και τα μυνήματα που θα κάνουν τα παιδάκια να θέλουν να μοιάσουν στην πόπ αίντολ,τις νέες κοπέλες να γίνουν ανορεξικές σαν την κενή μοντέλα,τους άντρες να γίνουν μηχανές του σέξ,τις μεσήλικες γυναίκες να τρώνε μόνο μπρόκολα και κουνουπίδια και να κάνουν πλαστικές.

Μόνο που σήμερα αυτή η γκλαμουριά δεν μπορεί να αγγίξει την πλειοψηφία του λαού όπως παλιά.Ειδικά στους πιο μεγάλους ηλικιακά δεν φτουράει και πολύ.Και αυτό γιατί όταν είσαι άνεργος και άστεγος,χωρίς ρεύμα και φαγητό είναι δύσκολο να επηρεαστείς απο όλα αυτά.
Η γκλαμουριά με τα νερόβραστα φασόλια με λίγο λαδάκι μάλλον θα σου προκαλέσει αέρια παρά θα σου φουσκώσει τα όνειρα για την ταξική σου ανέλιξη
Η πιο μεγάλη επίδραση μακράν,αφορά την νεολαία,μία νεολαία της οποίας το αξιακό σύστημα είναι κυρίαρχα εμποτισμένο με μικροαστικές αυταπάτες και περιχαρακώσεις.
Ένας νεολαίος,μπορεί και έχει τις βιολογικές δυνατότητες να στερήσει από τον εαυτό του πράγματα ώστε ατομικά κάποια στιγμή στο μέλλον να πετύχει να φτάσει όσο ψηλά όσο και τα σάπια πρότυπα που του προβάλλουν.
"Μα όταν φτάνεις στην πόρτα δεν σε ξέρει κανείς αν τους κουνήσεις ένα τάλιρο έγινες δημοφιλής
και τότε μπαίνεις και ποιος σε πιάνε πουλάς τη μούρη σου κοντεύει το μωρό σου να πεθάνει.
Κι έτσι γεμάτος καμάρι απ' το μπαρ μπροστά περνάς σηκώνεις χέρι και τον μπάρμαν χαιρετάς"

Αυτό κυρίως αφορά τα παιδιά εκείνων των στρωμάτων που μέσω κρίσης συμπιέζονται και απο μικροαστικά καταλήγουν σε εργατικά.
Εκεί πέρα φυσικά οι όποιες προσδοκίες παραμένουν και μπορεί να μετατραπούν και σε οργή και μίσος πρός τους όποιους "προνομιούχους",δημόσιους υπάλληλους,σε πείσμα για απόκτηση περισσότερων χαρτιών και πιστοποιητικών,στο άγχος της με κάθε κόστος ανέλιξης.Φυσικά υπάρχουν και πολλά νέα παιδιά που καταλαβαίνουν και διαλέγουν τον δρόμο της συλλογικής πάλης για τα δικαιώματα τους μαζί με κομμάτια του λαού.
Απλά εδώ δεν με απασχολούν αυτοί,αλλά όλοι οι άλλοι που καθημερινά το δηλητήριο της κυρίαρχης ιδεοληψίας ποτίζει την συνείδηση τους.
"Ζυγώνεις στον DJ γουστάρεις χορό τραγούδι του ζητάς και αυτός σου λεει για το μωρό κι εσύ γελάς
μούρη πουλάς ο κερατάς."

Η κυριαρχία της αυτοπροβολής και της ολοκληρωτικής ονείρωξης για εξύψωση του ΕΓΩ πάνω απο όλους και όλα με όλους τους πιθανούς τρόπους είναι ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του συστήματος.
Μόνο εσύ μετράς για τον εαυτό σου και μην νοιάζεσαι για κανέναν.Και πρόσεξε!
Αυτά είναι τα πρότυπα που πρέπει να ακολουθήσεις!Όλα τα σελέμπριτυ και η ξεφτιλισμένη ζωή τους.
Όλα αυτά λειτουργούν υποσυνείδητα και πλάθουν το γλυπτό της ανθρώπινης συνείδησης καθημερινά.
Πώς θα γίνεις αμερικανάκι,χαζός και χωρίς προβληματισμούς.
Αν μπορούσαν θα έκαναν και αυτό...
Ακόμη δεν μπορούν όμως.

Λοιπόν αν αυτό το κειμενάκι φτάσει στα μάτια κάποιου νεολαίου,που περνάει όλη την ημέρα του στο fb,που διαβάζει εσπρέσσο και γιάχου νιούς,που βλέπει star,mega,skai,ant1 κτλπ.Που νοιάζεται μόνο για το πόσα κιλά έχει βάλει.Που νομίζει ότι "κρίση είναι θα περάσει" και ότι αυτό το σάπιο σύστημα είναι ότι καλύτερο έχει υπάρξει,που αρκεί να σταματήσουμε να είμαστε "τεμπέληδες" και να δουλέψουμε...
Αν αυτό το κειμενάκι φτάσει στα μάτια κάποιου νέου ανθρώπου που αδιαφορεί και είναι μουδιασμένος,που δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα αλλά παρόλα αυτά ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα πιάσει την καλή...
Άν όντως φτάσει στα μάτια σου φίλε μου ή φίλη μου,σου λέω το εξής.
Ένα δυνατό ναρκωτικό που μας ψεκάζουν καθημερινά λέγεται lifestyle και τα συμπτώματα του είναι ακρωτηριασμός συνείδησης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετικό!