Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ποταπή επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην Ινδία


Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο κάποιες εβδομάδες τώρα και αποτελεί μια κοινή ανακοίνωση ενάντια στην κρατική και εταιρική βία που αυξάνεται με έντονο τρόπο τον τελευταίο καιρό στην Ινδία. Το περιστατικό έλαβε μέρος στην Odisha όπου η εν λόγο εταιρία χάλυβα άρπαξε τη Γή των αυτοχθόνων Ινδών, υποσχέθηκε αποζημιώσεις και προσλήψεις και μοίρασε άφθονο και βάναυσο ξύλο και όχι μόνο. Με αφορμή τη χθεσινή μέρα της γυναίκας , ας δούμε με πόσο άθλιο και λυσσαλέο τρόπο αντιμετώπισαν τα όργανα καταστολής τις γυναίκες στην Ινδία του 2012.

Βίαιη επίθεση Εταιριών στους ειρηνικούς διαδηλωτές στην Odisha  
Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από την βάρβαρη απάνθρωπη βία σε ειρηνικούς διαδηλωτές, ιδίως γυναίκες από τους φρουρούς ασφαλείας και τους πληρωμένους μπράβους του εργοστασίου χάλυβα Jindal στην Angul της Odisha. Υπήρξε σειρά επιθέσεων εναντίον άοπλων ειρηνικών διαδηλωτών κατά της βίαιης αρπαγής γης σε όλη την Odisha. Στις 25 Ιανουαρίου του 2012, όταν ολόκληρο το έθνος ετοιμάζεται για τους εορτασμούς της Ημέρας Δημοκρατίας και οι Ινδικές άρχουσες τάξεις, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μίντια ήταν απασχολημένοι να διαλαλούν την άφιξη της Ινδίας στην μεγάλη οικονομική εξουσία, η επαναλαμβανόμενη ωμή βία από τα εταιρικούς μπράβους στα μαζικά κινήματα στην ODISHA εκθέτει την κενότητα των αρχόντων μας οι οποίοι υποστηρίζουν πως η Ινδία είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια δημοκρατία.
Στις 25 Ιανουαρίου του 2012, περίπου τέσσερις χιλιάδες άντρες και γυναίκες πήγαν στο Εργοστάσιο της Jindal Steel, στην Angul να απαιτήσουν την εύλογη αποζημίωση τους για τη γη που του υφαρπάχθηκε δια της βίας και για τις θέσεις εργασίας που τους είχαν υποσχεθεί τόσο η Εταιρεία όσο και κυβέρνηση της Odisha . Όταν η πορεία έφτασε μπροστά από τους φύλακες του εργοστασίου της εταιρείας Jindal Steel και τους πληρωμένους μπράβους τους, αυτοί επιτέθηκαν βάναυσα στους άνδρες και τις γυναίκες, ιδίως γυναίκες που ήταν μπροστά . Η βάρβαρη σκηνή είναι δύσκολο να εξηγήθει με λόγια. Μπροστά από ένα μεγάλο μπλόκο της αστυνομίας οι πληρωμένοι μπράβοι που ήταν ανάμεσα στους φύλακες της εταιρείας επιτέθηκαν με ράβδους σιδήρου και ξύλα. Τραυματίζοντας βάναυσα πάνω από διακόσιους άνδρες και γυναίκες, πολλές από αυτές έχουν πλέον εισαχθεί στο Ιατρικό Κολέγιο SCB, στην Cuttack και σε διάφορα νοσοκομεία στην Angul. Οι γυναίκες ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς με σιδερόβεργες, τους έσκισαν τα ρούχα, αιμορραγούσαν αφειδώς και η κτηνωδία των μπράβων έφτασε στα πιο σοκαριστικά και τρομακτικά όρια όταν κάποιοι από αυτούς έβαλαν τις ράβδους σιδήρου στα ιδιωτικά μέρη των γυναικών. Δεν υπάρχουν και πολλά λόγια να πούμε μετά από αυτό για τις μεγάλες διακηρύξεις του κύριου υπουργού της Odisha σχετικά με τη λεγόμενη μεγάλη ειρηνική εκβιομηχάνιση της Odisha.

Όταν υποβλήθηκαν καταγγελίες σ το τοπικό αστυνομικό τμήμα, κανένα από το ανώτερα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου δεν συνελήφθη, εκτός από τη συμβολική σύλληψη του αξιωματικού ασφαλείας. Το περιστατικό αυτό είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα που δείχνει τη αυξανόμενη κρατική και εταιρική επίθεση κατά των ειρηνικών μαζικών κινημάτων της Odisha. Τον Νοέμβριο του 2011, οι πληρωμένοι μπράβοι της POSCO μπροστά από μια μεγάλη μάζα των ανδρών της αστυνομίας επιτέθηκαν σε ειρηνικούς διαδηλωτές του αγώνα ενάντια στην POSCO στην περιοχή Jagatsinghpru της Odisha, με βόμβες σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας πολλούς.
 
Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την ποταπή επίθεση εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών, ενάντιων της εταιρείας Χάλυβα Jindal στην Odisha, ζητούμε την άμεση σύλληψη του γενικού διευθυντή και άλλων ανωτέρων στελεχών της εταιρίας Χάλυβα Jindal να τιμωρηθούν για τη βάναυση επίθεσή τους και τους τραυματισμούς ανδρών και γυναικών. Ζητάμε την παραπομπή και δίκη όλων των αστυνομικών, οι οποίοι ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια αυτού του απάνθρωπου επαίσχυντου συμβάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: