Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Νεπάλ: Στέλεχος της σπουδάζουσας νεολαίας των Μαοϊκών, διακηρύττει την πρόθεση για ίδρυση νέου επαναστατικού κόμματος


Ο Λέκναθ Νεοπάν πρώην πρόεδρος της φοιτητικής πτέρυγας του ΕΚΚΝ(Μ), της ANISU(R), δήλωσε τη δευτέρα ότι θα παραιτηθεί από το κόμμα των Μαοϊκών για να ιδρύσει νέο επαναστατικό κόμμα με δικό του στρατό. Ο πρώην πρόεδρος της φοιτητικής νεολαίας δήλωσε επίσης ότι πρόκειται να παραιτηθεί από το κόμμα των Μαοϊκών γιατί πιστεύει ότι βρίσκεται σε πτώση λόγο της ηγεσίας, την οποία κατηγόρησε ότι είναι “μεσίτες των ξένων”

Ο Νεοπάν κατηγόρησε τον πρόεδρο των Μαοϊκών Πρατσάντα για αποτυχία στο να καταφέρει να διατηρήσει το ΕΚΚΝ(Μ) σαν κόμμα. Εξέφρασε την απογοήτευσή του από την ηγεσία λέγοντας ότι δεν θα είχε μπει στο κόμμα αν ήξερε ότι “συμπεριφορά μεσιτών” διακατέχει ένα κομμουνιστικό κόμμα.

Σε συνέντευξή τύπου ο Νεοπάν δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη για νέο κομμουνιστικό κόμμα μιας και ένας στο κόμμα μπορεί να αγοράσει ελικόπτερο ενώ οι υπόλοιποι δεν μπορούν να αγοράσουν εισιτήριο για το λεωφορείο. Έκανε δριμεία κριτική στον πρόεδρο του κόμματος και ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν διεργασίες για τη δημιουργία νέου κόμματος και στρατού, καθώς ο Πρατσάντα παρέδωσε τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό.
Πηγή:The Himalayan Times

2 σχόλια:

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

παλιός μας γνώριμος ο Λέκναθ...

Red Road είπε...

Παλιός και μη εξαιρετέος