Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ακούστε την φωνή των Χαλυβουργών

Αύριο Δευτέρα 21 του μήνα στις 12 το μεσημέρι οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας έχουν συγκέντρωση από την ομόνοια στη βουλή. 
 Η απάντηση των Χαλυβουργών στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και του βιομήχανού Μανεση, αλλά και η ηρωική τους στάση να μην υποκύψουν και να βρίσκονται για πάνω από 3 εβδομάδες σε απεργία είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους. Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού ξεζούμισε για χρόνια τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες, έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα τους στέλνει στην πείνα και στην εξαθλίωση. Οι μειώσεις των μισθών οι απολύσεις και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων δεν θα περάσουν . Ήδη αρκετοί σύλλογοι και σωματεία δείχνουν την αλληλεγγύη τους όπως οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο που έστειλαν και οικονομική ενίσχυση που την χρειάζονται οι απεργοί.

 Σημαντικό καθήκον να πλατύνει το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας. 

Ακολουθεί κομμάτι της ανακοίνωσης των Χαλυβουργών από τη Γ.Σ. τους στις 15 Νοέμβρη

«Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό.

Συνάδελφοι, ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών.

Εμείς οι 400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους. 
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.

Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που, με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική μας Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουμε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών.

Η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά μας, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό συνάδελφό μας πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους.

Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση είναι αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι, αν δεν δεχτούμε να δουλέψουμε σκλάβοι, θα απολύσει 180 ακόμη εργαζόμενους.

Οι χαλυβουργοί τού δώσαμε την απάντηση που πρέπει. Νικήσαμε το φόβο, τους εκβιασμούς, την απειλή της πείνας. Κατεβήκαμε σε απεργία.

Είμαστε ήδη νικητές! 

Εδώ ολη η ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: