Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Από τις εστίες στα ξενοδοχεία


Το ξενοδοχείο La mirage που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να «φιλοξενήσει φοιτητές και νέους» αφού τελειώσει η επισκευή του και παραδοθεί το Σεπτέμβριο του 2012. «Ειδική προγραμματική σύμβαση πρόκειται να συνάψουν τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος και ο Δήμος Αθηναίων. 

Το ξενοδοχείο, που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, θα παρέχει βασικές εξυπηρετήσεις με 200 ευρώ το μήνα, ασφάλεια όλο το εικοσιτετράωρο, κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και εστιατόριο. 
Με επιπλέον χρέωση θα υπάρχει η δυνατότητα παροχών ξενοδοχειακού επιπέδου, όπως καθαριότητα δωματίου και φροντίδα ρουχισμού. »  Από εκεί λοιπόν που δεν πέρασε καλά καλά ο νόμος πλαίσιο της Διαμαντοπούλου και δεν πρόλαβαν να κλείσουν οι καταλήψεις η δωρεάν στέγαση αναμένεται να δεχθεί και άλλο πλήγμα όπως διαβάζουμε στο skai.gr (όλο το ρεπορτάζ εδώ) 200 ευρώ λοιπόν κοστίζει η δωρεάν στέγαση, τα έξτρα πάνε παραπάνω. Αν προσθέσουμε τώρα και τα 4 ΑΕΙ-ΤΕΙ που αποκλείστηκαν από το Εύδοξος, το σύστημα διανομής συγγραμμάτων, είτε γιατί τελούσαν υπό κατάληψη είτε επειδή αρνήθηκαν αν στείλουν τα “απαραίτητα” στοιχεία για αυτό που ονομάζει “ενεργούς” φοιτητές μάλλον έχουμε να δούμε πολλά ακόμα. Άραγε οι θιασώτες της μη εφαρμογής του νόμου πλαίσιο που μπλόκαραν τις φοιτητικές καταλήψεις για την ανατροπή του νόμου, πως θα τον μπλοκάρουν τώρα που είδη εφαρμόζεται;


Δεν υπάρχουν σχόλια: